Δευτέρα 27/05/2019 - 15:33
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εικαστικό Εργαστήρι στα Βραχνέικα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μάη, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Εικαστικό Εργαστήρι που λειτουργεί στα Βραχνέικα, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχετικό με τις εικαστικές τέχνες.

Το πρόγραμμα ήταν δωρεάν και απευθυνόταν σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο της «ανοιχτής εβδομάδας τέχνης», στο κτίριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού στα Βραχνέικα, όπου λειτουργεί σταθερά πλέον το παράρτημα του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου, φιλοξενήθηκαν πάνω από 120 μαθητές. Επί πέντε ημέρες, οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη ζωγραφική και τη κεραμική και με την καθοδήγηση των διδασκόντων του εικαστικού εργαστηρίου έκαναν τις μικρές δημιουργίες τους.

Το εργαστήριο ιδρύθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ως παράρτημα του Εικαστικού Εργαστηρίου και εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια, προκειμένου όλες οι δομές του να μην περιορίζονται στο κέντρο της πόλης αλλά να απλώνονται σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε λαϊκή οικογένεια να έχει πρόσβαση σε αυτές.

Το παράρτημα Βραχνέικων παρέχει εικαστικά μαθήματα στους τομείς της ζωγραφικής και της κεραμικής, απευθυνόμενο τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες από έμπειρους διδάσκοντες - εικαστικούς καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τις νέες εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται στο 2610.620724 ή να στείλουν μήνυμα στο art.patras@patrasculture.gr.