Τρίτη 29/01/2019 - 18:19
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΥΡΩΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση για τις τοπικές εκλογές (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα 26 Γενάρη) εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Βύρωνα του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Γείτονας, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Πάλμος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής μέχρι σήμερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βύρωνα, ενώ παρέμβαση για να δηλώσει τη στήριξη - συμπόρευσή του με το ΚΚΕ έκανε ο Γιώργος Παπαπέτρος, πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ .

Ο Γ. Πέρρος, στην ομιλία του (την οποία ολόκληρη μπορείτε να διαβάσετε εδώ) στάθηκε στη «φαρσοκωμωδία με το διαζύγιο Τσίπρα - Καμένου, τα παζάρια, τις συναλλαγές, την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, με διάλυση κομμάτων μπροστά ιδιαίτερα στη συμφωνία των Πρεσπών», μία συμφωνία «που το ΚΚΕ την χαρακτηρίζει επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής, γιατί γίνεται στην βάση των σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Σχεδιασμοί που δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη στην περιοχή, την φιλία και τις αμοιβαία επωφελείς σχέσεις των λαών».

Μίλησε και για τα πανηγύρια για τη δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και τα ... θετικά μέτρα που θα πάρουν, όπως την αύξηση του κατώτερου μισθού. «Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Δεν έχουν καμία τσίπα πάνω τους. Στην ουσία η κυβέρνηση με το πανηγυρικό υπουργικό συμβούλιο βάζει σε εφαρμογή τον πιο εμβληματικό μνημονιακό νόμο Βρούτση τον οποίο θα καταργούσε ως "νόμο - δολοφόνο", τώρα τον έκανε ιδιοκτησία της, με τον οποίο μπαίνουν στο γύψο οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και ο εκάστοτε υπουργός θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με βάση την θωράκιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή η "αύξηση" στην πραγματικότητα επιδιώκει να χρυσώσει τη μονιμοποίηση και εφαρμογή όλου του βάρβαρου αντεργατικού πλαισίου».

Κάλεσε το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, να είναι «ισχυρό παντού, σε όλες τις μάχες, στις δημοτικές εκλογές, στις περιφερειακές, στις ευρωεκλογές, στους καθημερινούς αγώνες, στην πάλη με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».

Από την πλευρά του ο Β. Γείτονας (διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του) απεύθυνε ένα πλατύ κάλεσμα στο Βυρωνιώτικο λαό, να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να συστρατευθεί με αυτούς που δεν τα δίπλωσαν ποτέ, που σταθήκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, όταν άλλοι τους αντιμετώπιζαν με αισχρά ψέματα και εμπαιγμό.

Επίσης τόνισε «στις τέσσερις εκλογικές μάχες που βρίσκονται μπροστά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με ένα και μοναδικό στόχο να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει ένα ρεύμα αμφισβήτησης στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μόνο έτσι θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε η φωνή όλων των αδικημένων που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία να ακουστεί πιο δυνατά. Μόνο έτσι την επόμενη μέρα των εκλογών θα μπορέσει ο λαός να διεκδικήσει με καλύτερους όρους αυτά που δικαιούται και θα ενισχυθεί εκείνο το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητεί την καπιταλιστική εξουσία. Ακόμα ανέφερε ότι «στη διοίκηση του δήμου Βύρωνα βρίσκεται μια κυβερνητική παράταξη η οποία αποδείχτηκε ένα από τα αγαπημένα παιδιά και της Περιφερειακής αρχής» και αναρωτήθηκε «τι έχουν να πούνε όμως σήμερα, που τα ανταποδοτικά τέλη βρίσκονται στα ίδια επίπεδα από την περίοδο που στη διοίκηση του δήμου ήταν η ΝΔ; Καμία φωνή, καμία διεκδίκηση για αύξηση στους ΚΑΠ για να μπορεί ο δήμος να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του λαού, αντιθέτως συμφωνία και υπεράσπιση αυτής της πολιτικής».

Τέλος, ο Γ. Παπαπέτρος στη παρέμβασή του (ολόκληρη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ) είπε ότι «μέχρι και την υπογραφή του τρίτου, ΣΥΡΙΖΑικού μνημονίου, στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της επιλογής ανάμεσα σε υποταγή ή ρήξη με το διευθυντήριο της ΕΕ να επιλέξει την ρήξη. Η υπογραφή του μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ με οδήγησε σε άμεση αποχώρηση και σχεδόν από κεκτημένη ταχύτητα, μαζί με άλλους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσομαι στην ΛΑΕ, όπου μάλιστα μου ανατίθενται καθήκοντα προσωρινού γραμματέα της ΛΑΕ Βύρωνα μέχρι τις εκλογές. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, ως τις εκλογές του Σεπτέμβρη, διαφώνησα με πολλές επιλογές της ΛΑΕ, η οποία εντάσσει στο κόμμα αδιακρίτως όποιον διαφωνεί με τα μνημόνια, ακόμα και πρώην ΑΝΕΛ ή πρώην στελέχη του ΕΠΑΜ του Καζάκη, οι οποίοι φυσικά δεν ασπάστηκαν ξαφνικά τις ιδέες της αριστεράς, ούτε αποποιήθηκαν τις εθνικιστικές τους θέσεις. Στα χρόνια που ακολούθησαν παρέμεινα ανένταχτος, διατηρώντας πάντα τις απόψεις μου, έχοντας πλέον μετανιώσει για την λάθος επιλογή των τελευταίων δύο ημερών πριν τις εκλογές του 2012 και έχοντας μέσα μου πλέον ξεκάθαρη την απόφαση στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω το ΚΚΕ, την μόνη τελικά πολιτική δύναμη, που πάντα, ασυμβίβαστα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Ο Γιώργος ΠέρροςΟ Βαγγέλης ΓείτοναςΟ Παναγιώτης Πάλμος