Δευτέρα 04/02/2019 - 14:29
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ - ΠΑΠΑΓΟΥ

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους αγώνες και όλες τις εκλογικές μάχες (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, με το βλέμμα στραμμένο και στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας διοργάνωσαν την Κυριακή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Χολαργό - Παπάγο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δίνοντας και «επίσημα» το στίγμα της έναρξης της προεκλογικής δραστηριότητας ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Ακόμα, μίλησε ο Αντώνης Ρεκλείτης, υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. και ο Γιώργος Ρεμούνδος, δημοτικός σύμβουλος Χολαργού - Παπάγου, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι αγώνες που έρχονται και θα δοθούν απαιτούν συστράτευση

Ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες,

Έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τον δήμο μας. Πιστοί στο κάλεσμα του συντρόφου ΓΓ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συσπειρωθούμε πίσω από τους υποψήφιους για τον δήμο και την Περιφέρεια. Θα δανειστώ τους στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου: "Α, πολιτεία ανυπόταχτη πάντα στην ώρα σου στο συνωμοτικό ραντεβού των μεγάλων στιγμών".

Και τώρα είναι η μεγάλη στιγμή. Συμπληρώνονται εννέα χρόνια μνημονίων, εννέα χρόνια που ο λαός μας βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικού στραγγαλισμού. Και σε αυτή τη συγκυρία έχουμε διαδοχικές εκλογικές μάχες, με αποκορύφωμα τις εθνικές εκλογές. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να δώσουμε απαντήσεις. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία, να ταρακουνήσουμε το σύστημά τους. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία σε τοπικό επίπεδο, να τους δείξουμε τι σημαίνει τώρα έχει σημάνει η δική μας ώρα, η ώρα του λαού!

Ξεκινάμε από εδώ, από τον δήμο μας. Και όσο κι αν δεν θέλουν να το δείχνουν, μας τρέμουν. Γιατί στις λογικές διαχείρισης, αντιπαρατάσσουμε πολιτική. Στις λογικές εκτέλεσης εντολών, σπάμε τα δεσμά. Στο δικό τους χτες στήνουμε το δικό μας αύριο. Προτάσσουμε την προάσπιση των λαϊκών αναγκών που έρχεται σε σύγκρουση με τη λογική της εικόνας και της δήθεν ευμάρειας. Και δεν ξεχνάμε πως κάθε ψήφος στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ισχυροποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της κάθε Περιφέρειας, της ίδιας της ΕΕ.

Το δικό μας αύριο ξεκίνησε. Οι αγώνες που έρχονται και θα δοθούν απαιτούν συστράτευση και τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαϊκού κινήματος, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή τη λαίλαπα και θα ανατραπούν οι πολιτικές της εξαθλίωσης.

Καλό αγώνα στους υποψήφιους και όσο ψηλότερα! Ταβάνι των ονείρων μας ήταν, είναι και θα είναι ο ουρανός!

Δηλώνω ότι θα συστρατευτώ στους αγώνες του Κόμματός μας σε κάθε επίπεδο».

Να κάνουμε την πραγματική διαφορά, δίνοντας δύναμη στη δύναμή μας, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού

Στην ομιλία του ο Γ. Μανουσογιαννάκης απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, «στις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές, που θα γίνουν τον Μάιο, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, μαζί να δώσουμε τη μάχη της καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", δίνοντας ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται ο λαός και η νεολαία από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, τις Περιφέρειες και τους δήμους.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τα προηγούμενα χρόνια εκφράστηκε μέσα από τα μνημόνια που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ για τέσσερα χρόνια και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με "ολίγον" μετακινούμενους από ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ και άλλους "γυρολόγους".

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ο μοναδικός πόλος αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον λαό, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, το δίπολο της υποτιθέμενης προόδου με τη συντήρηση που στήνει το αστικό σύστημα για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να μη φτάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί ο λαός να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους φασίστες και το ρατσιστικό - εθνικιστικό τους δηλητήριο! Να γκρεμίσει τη ναζιστική ΧΑ και οι ναζιστές να εξαφανιστούν, να λουφάξουν στα λαγούμια τους και να σταματήσουν να χύνουν το δηλητήριό τους στον λαό και τη νεολαία.

Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση στη λαϊκή πάλη που πρέπει να δυναμώσει παντού, για να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξει τον δρόμο για να επιβάλει ριζικές αλλαγές με τον λαό στην εξουσία, για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του».

Επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους, συμφωνούν, συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό βουλευτές μπορούν να αλλάζουν κόμματα, υποψήφιοι δήμαρχοι πότε να κατεβαίνουν με την ταμπέλα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, πότε και με δυο ταμπέλες μαζί, πότε με τη μάσκα του δήθεν ανεξάρτητου.

Το μόνο σταθερό είναι το ΚΚΕ. Σταθερά απέναντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις τους και τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Απέναντι από τα θέλω και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.

Γι' αυτό είναι συμφέρον του λαού, της νεολαίας να είναι ισχυρό το ΚΚΕ παντού! Στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στους συλλόγους, στη νεολαία, στις γειτονιές. Και στις εκλογές, στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο ενεργά στους επικίνδυνους για τους λαούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενώ σκιαγράφησε τις περγαμηνές της κυβέρνησης όσον αφορά τη συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο δεν κατάργησε τα 2 μνημόνια που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά έφερε και ένα τρίτο που το ψήφισαν όλοι μαζί και πρόσθεσε δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους, ενώ ταυτόχρονα εφάρμοσε και όλους τους προηγούμενους.

Ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ τον δικό του αντιασφαλιστικό νόμο, έκανε περικοπή συντάξεων, μείωση μισθών, προώθησε παραπέρα, επέκτεινε τη μερική εργασία, τον μερικό μισθό, τη μερική ζωή, κατάργησε την Κυριακάτικη Αργία, περιόρισε το δικαίωμα της απεργίας και διατηρεί όλο το αντιαπεργιακό και αυταρχικό νομικό πλαίσιο που 9 στις 10 απεργίες κρίνονται από τα δικαστήρια παράνομες. Όποτε το κρίνει αναγκαίο, αξιοποιεί και την καταστολή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τώρα με τους αγωνιζόμενους αγρότες, αλλά και πριν λίγες μέρες με τους εκπαιδευτικούς και τόσες άλλες κινητοποιήσεις, αποδεικνύοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει πακέτο με τον αυταρχισμό.

Αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής, για την ακρίβεια ικανότερος των προκατόχων του, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που και αυτοί εφάρμοσαν.

Γι’ αυτό παίρνει και τα εύσημα από το κεφάλαιο, από τις ΗΠΑ και τους συνεταίρους του στην ΕΕ.

Την περίοδο αυτή προπαγανδίζουν ότι, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, εφαρμόζοντας όμως όλους τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, μπορούμε να χαράξουμε τη δική μας πολιτική.

Ότι ξεπεράσαμε την κρίση και μπήκαμε στη φάση της ανάπτυξης, της "δίκαιης ανάπτυξης" όπως την ονομάζουν, και προπαγανδίζουν που κεφάλαιο και εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι, ότι και ο εκμεταλλευτής θα αυξάνει τα κέρδη του και ο εκμεταλλευόμενος θα βελτιώνει τον μισθό, τη ζωή του κλπ.

Δηλαδή συνεχίζουν το παραμύθι του καλού "καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο", προσπαθώντας να κρύψουν ότι η ανάπτυξή τους, κάθε καπιταλιστική ανάπτυξη, τα κέρδη του κεφαλαίου, στηρίζονται στα χαμένα μεροκάματα, στα χαμένα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού μας».

«Ξεκίνησαν με τις συντάξεις που σε συνεννόηση και με την άδεια των "θεσμών" αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν, για την ώρα τουλάχιστον, την περικοπή των συντάξεων που προβλέπεται στον νόμο Κατρούγκαλου, αυτοί τον είχαν ψηφίσει.

Κουβέντα όμως για τις τεράστιες περικοπές που έχουν επιβάλλει στις συντάξεις που συνεχίζουν να είναι σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο.

Για να ισοφαρίσουν όμως το ποσό που είχαν προϋπολογίσει να πάρουν από το κόψιμο των συντάξεων, προχώρησαν στο άγριο ψαλίδισμα από τον προϋπολογισμό των ελάχιστων κοινωνικών δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τις πολύ αδύνατες κοινωνικές ομάδες.

Πριν λίγες μέρες, με πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τυμπανοκρουσίες, εφαρμόζοντας τον μνημονιακό νόμο Βρούτση και μετά από διαβούλευση και συμφωνία με τις εργοδοτικές ενώσεις, ανακοίνωσε την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου από 586 ευρώ μικτά σε 650 ευρώ μικτά. Καθαρά είναι 546 ευρώ και από το 2020 με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου θα γίνει 515 ευρώ. Και πάνω σ’ αυτό έστησε ένα πανηγύρι και μια επικοινωνιακή καταιγίδα από τα πρόθυμα παπαγαλάκια του, αλλά και από τους εργοδότες, προσπαθώντας έτσι να αποσιωπήσει ότι οι εργοδότες θα βγουν ωφελημένοι, γιατί θα αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και τους μειώνει τη φορολογία».

«Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους είναι δεσμευμένοι για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια», σημείωσε ο Γ. Μανουσογιαννάκης και υπογράμμισε: «Η συνεχής δράση τους μέσα στους τόπους δουλειάς, στους εργασιακούς χώρους, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης, εκεί που αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι η ταυτότητά τους.

Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σημαίνει περισσότερη, μεγαλύτερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και εδώ, στον Χολαργό - Παπάγου και η ψήφος στο ψηφοδέλτιο που ηγείται ο σ. Αντώνης είναι δύναμη για τους αυριανούς αγώνες που όλοι μαζί πρέπει να αναπτύξουμε για όλα αυτά τα οποία συζητάμε.

Στους δήμους και στις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για υποτιθέμενες διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας, δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", παντού. Στις ευρωεκλογές επίσης το ίδιο. Ζήσαμε τι σημαίνει ΕΕ, κρίση, μνημόνια, προγράμματα υπέρ του κεφαλαίου, πολέμους.

Μια βόλτα να κάνουμε στις λαϊκές συνοικίες και ρωτήσουμε τους εργαζόμενους, τα νέα παιδιά τι θέλουν για να ζουν καλά, θα μας πουν αυτό που ήδη ξέρουμε.

Θέλουν να έχουν μια σταθερή δουλειά, να μη ζουν με την αγωνία σήμερα έχω αύριο δεν έχω, να έχουν έναν καλό μισθό για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά του. Να μην πνίγονται από τις υποχρεώσεις, τα χρέη.

Θέλουν να έχουν τα παιδιά τους ολόπλευρη μόρφωση, καλύτερη από τη δική τους. Να μην πληρώνουν γι' αυτή. Θέλουν τα παιδιά τους να έχουν εφόδια να μπορούν να σταθούν στη ζωή.

Θέλουν να έχουν Υγεία, Ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν, να μη ζουν με την αγωνία μην τύχει και αρρωστήσει κανείς και τι θα κάνει. Να έχουν ελεύθερο χρόνο, να μπορούν να απολαμβάνουν τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Να πηγαίνουν διακοπές, να ξεκουράζονται, να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Εμείς ρωτάμε: Ποια πολιτική δύναμη έχει σχέδιο που μπορεί να τα εξασφαλίσει όλα αυτά; Μόνο το ΚΚΕ.

Διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Γιατί το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας. H κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε: «Σήμερα άνθρωποι αγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χωρίστηκαν, παίρνουν ξανά τη θέση τους στο κίνημα, στο πλάι του ΚΚΕ. Πολλοί απ' αυτούς που εμπιστεύτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους βλέπουν σήμερα στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, δύναμη οργάνωσης του λαού. Είναι όλοι αυτοί που αυτά τα χρόνια λένε: "Ευτυχώς σ' αυτή τη χώρα υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα".

Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε. Σ' αυτούς που γιόρτασαν μαζί μας τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, τα 50 χρόνια της ΚΝΕ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και αναθάρρησαν, είδαν πως η ελπίδα είναι εδώ, στο ΚΚΕ, στην πάλη για την ανατροπή. Στο κάλεσμά μας έχουμε ήδη θετική ανταπόκριση. Άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, σε άλλες δυνάμεις, σήμερα δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η Άννα Βασιλάκη, περιφερειακή σύμβουλος που είχε εκλεγεί με τη Δούρου, η Αγλαΐα Κυρίτση που είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια στο Β. Αιγαίο και αρκετοί άλλοι. Για να ανακόψουν, δε, αυτή τη συσπείρωση, έχουν αρχίσει τη λάσπη, ρωτώντας τάχα αυτούς "τι σας έταξε το ΚΚΕ για να πάτε εκεί;". Ξεχνάνε ότι δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους. Εμείς δεν τάζουμε. Το μόνο που τάξανε είναι να έχουν δύναμη να τρέχουν στους αγώνες, να είναι μπροστά γι' αυτούς τους αγώνες.

Εμείς απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη.

Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και εδώ στο Χολαργό».

Επιτυχημένος αυτός που οργανώνει την πάλη για να διεκδικεί ο λαός από καλύτερες θέσεις

Στην ομιλία του ο Αντ. Ρεκλείτης, υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε μεταξύ άλλων «για εμάς η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι πολιτική μάχη και δεν διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιου είδους "τοπικό" πρόβλημα που η λύση του αφορά μόνο ή κύρια την όποια ικανότητα του εκάστοτε δημάρχου να είναι καλός "manager", όπως μας λένε "ανεξάρτητοι υποψήφιοι" στη γειτονιά μας.

Θεωρούμε ότι όλα τα προβλήματα έχουν συγκεκριμένη αιτία και αυτή δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις πολιτικές που την υπηρετούν και την εξειδίκευση που γίνεται σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων. (...) Οι δημοτικές αρχές υπηρέτησαν όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που έμπαινε από τους νόμους του "Καποδίστρια", του "Καλλικράτη" και τώρα του "Κλεισθένη". Είναι αυτή η πολιτική που ενισχύει τον επιτελικό ρόλο της Περιφέρειας στην αναπτυξιακή πολιτική, που κριτήριο για τα έργα που δρομολογούνται και γίνονται είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και εάν αυτό ακούγεται "ξύλινο", τότε θα πρέπει να μας απαντήσουν όλοι αυτοί γιατί καταλήξαμε στις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα ενώ κατά γενική ομολογία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα που όμως δεν ευνοούν, δεν "βγάζουν το απαραίτητο κέρδος"».

Αναφερόμενος στον δήμο, επισήμανε ότι όλος ο καυγάς ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «είναι για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής του ΕΣΠΑ, για το ποιος διαχειρίζεται αρτιότερα το ταμείο του δήμου, για το ποιος είναι καλύτερος συνομιλητής της Περιφέρειας και του κράτους κοκ.», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «ακόμα και οι μετεγγραφές υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μεταξύ των συνδυασμών και η ευκολία με την οποία γίνεται αυτό και το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, αποκαλύπτει τη συμφωνία τους στα κύρια ζητήματα και είναι αντανάκλαση του παιχνιδιού που γίνεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τη δήθεν "προοδευτική συμπαράταξη" από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη φιλελεύθερη από τη ΝΔ».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν λένε όλοι αυτοί ότι οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, ότι για την όποια δράση θέλουν να κάνουν πρέπει και θα πρέπει στο μέλλον ακόμα πιο εντατικά να χαρατσώνουν τους κατοίκους με τα λεγόμενα "ανταποδοτικά", γιατί με το ισχύον νομικό πλαίσιο, με το οποίο όλοι συμφωνούν, μόνο μέσω αυτών μπορούν να προσλάβουν προσωπικό, να δαπανήσουν χρήματα για την κοινωνική πολιτική. Την ίδια στιγμή συναινούν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα οκτάμηνα της ανακύκλωσης της ανεργίας, στα εντεκάμηνα του ΕΣΠΑ στη λογική του ότι "αυτό είναι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα"».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι ο «δήμος μας και παρά τις μειώσεις έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στο λεκανοπέδιο. Και την ίδια στιγμή οι δημότες πληρώνουν και για μια σειρά υπηρεσίες, όπως τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αθλητικές δραστηριότητες και άλλα.

Τα προβλήματα των σχολικών εγκαταστάσεων αρχίζουν και γίνονται θεόρατα. Στους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά στοιβάζονται σε τάξεις άνω των 20 παιδιών, ενώ η δημοτική αρχή με πρόσχημα τη μη συμφωνία της με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση δεν έχει πραγματοποιήσει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση εφαρμογής της. Στα δημοτικά χρησιμοποιούνται προκάτ, ιδιαίτερα στον Παπάγο και στα Λύκεια με τις συντηρήσεις που προγραμματίζονται τα προβλήματα θα είναι μεγάλα.

Τα ίδια γίνονται και στον Αθλητισμό - Ψυχαγωγία, όπου πληρώνουν ακόμα και τα μικρά παιδάκια.

Την ίδια στιγμή οι δράσεις του δήμου για τα φτωχοποιημένα λαϊκά στρώματα περιορίζονται στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και με τον τρόπο που γίνονται εμπεδώνουν την αντίληψη της μονιμότητας του φαινομένου της φτώχειας, της συνήθειας και του συμβιβασμού με αυτό».

Απέναντι στη λογική «κόστους-οφέλους» αντιπαρέθεσε ότι για το ΚΚΕ «όλα τα παραπάνω αποτελούν λαϊκές ανάγκες και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε εμείς, οργανώνοντας την πάλη της εργατικής τάξης, του λαού μας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία».

Κλείνοντας, ο Αντ. Ρεκλείτης τόνισε: «Η λογική μας είναι κόντρα και στο προφίλ του "επιτυχημένου", "λαμπερού" προσώπου που κατά τα άλλα υπηρετεί την ίδια αποκρουστική αντιλαϊκή πολιτική. Για εμάς επιτυχημένος είναι αυτός που κατάφερε έστω και λίγο να μπει μπροστά, να οργανώσει την πάλη του λαού μας, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει τις ανάγκες του.

Τώρα λοιπόν καλούμε όλους να κάνουν το βήμα. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έρχονται».

Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας

Νωρίτερα, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γ. Ρεμούνδος, δημοτικός σύμβουλος Χολαργού - Παπάγου, μίλησε για το «νήμα» που δένει τον αγώνα που δίνουν οι κομμουνιστές καθημερινά απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ, όλους όσοι τσακίζουν τη ζωή του λαού και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα και «δώσαμε τον αγώνα και στο δήμο μας και συνεχίζουμε για τα μικρά και τα μεγάλα, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια, για χρηματοδότηση στους δήμους, για δωρεάν δημόσια σύγχρονη Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, τις δραστηριότητες των παιδιών, για τις διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του δήμου».