Τετάρτη 06/02/2019 - 10:24
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με επιτυχία η εκδήλωση για τις εκλογές (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου παρουσιάστηκε ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Δήμο Ξάνθης.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης και ο Κώστας Βογιατζής, υποψήφιος δήμαρχος.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να βαφτίσει το ψάρι κρέας, με αφορμή τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Υπογράμμισε πως «τολμάνε και λένε για το ΚΚΕ πως διολισθαίνει στον εθνικισμό, αυτοί που το 1992 ζητούσαν το κεφάλι επί πινάκι του ΚΚΕ γιατί δε συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και έλεγε πως το ζήτημα δεν είναι η ονομασία, αλλά τα ανοιχτά θέματα του αλυτρωτισμού, που αφορούν εθνότητα και γλώσσα. Που από τότε το Κόμμα μας καθαρά έβαζε πως ο κίνδυνος είναι να συνεχιστεί η ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων και χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στα σχέδια ΝΑΤΟ και τότε ΕΟΚ στα Βαλκάνια».

Η στάση του Κόμματός μας είναι πεντακάθαρη, είπε ο Δ. Παπατολίδης, «γι’ αυτό συγκεντρώνει την μήνη τόσο της κυβέρνησης όσο και των ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων. Το ΚΚΕ βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο. Ανοιχτά είπαμε και ξαναλέμε, η συμφωνία έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία του ΝΑΤΟ, να στρατιωτικοποιήσει παραπέρα τα Βαλκάνια για να αποκόψει τη ρώσικη επιρροή ειδικά στη Σερβία. Με λίγα λόγια μια τέτοια συμφωνία, όχι μόνο δεν φέρνει τη σταθερότητα, δεν αδυνατίζει τον εθνικισμό, αλλά αφήνει ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την ιθαγένεια, τη γλώσσα, που μπορούν να αξιοποιηθούν για ανάδειξη μειονοτικών ζητημάτων στο μέλλον από το ίδιο το ΝΑΤΟ. Αφήνει παράθυρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια νέα πιθανή επιχείρηση αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια. Να γιατί το ΚΚΕ λέει όχι στη συμφωνία αυτή. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, τους φασίστες και άλλα αστικά κόμματα, που δεν βγάζουν τσιμουδιά για το ρόλο του ΝΑΤΟ. Να γιατί το Όχι του ΚΚΕ δεν μπορεί να μπορεί να μετρηθεί δίπλα στο Όχι των υπόλοιπων που υπηρετούν την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου, που λένε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ την ΕΕ και τις ΗΠΑ».

Στάθηκε στον «κοινοβουλευτικό χυλό», όπως τον χαρακτήρισε, «που ψηφίζεις ένα βουλευτή με ένα κόμμα και δεν ξέρεις σε ποιο θα καταλήξει, αφού μερικοί από αυτούς έχουν κάνει τη βόλτα τους σε όλα κυριολεκτικά τα κόμματα πλην ΚΚΕ. Μέχρι και οι φασίστες της ΧΑ, έχουν ανεξαρτητοποιήσεις και πότε διαγράφουν βουλευτές σαν τον Μπαρμπαρούση για να μην έχουν κυρώσεις, που κρυβόταν μετά τις δηλώσεις του ως γνωστός λαγός και κότα και όταν ο καιρός περνάει τον ξαναεντάσσουν στο κόμμα, αποδεικνύοντας τι θρασύδειλοι είναι. Η στάση του ΚΚΕ στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και σε Δήμους και Περιφέρειες είναι στάση σταθερής στήριξης του λαού, άρα ψηφίζοντας ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" έχεις σίγουρη επιλογή απέναντι στο Σύστημα, ξέρεις τι θα σου βγει την επόμενη μέρα».

Τόνισε επίσης ότι «καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε τον ΤΑΡ, όχι γιατί δεν θέλουμε να υπάρχουν αγωγοί και φυσικό αέριο, αλλά γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφάλιζε ποσότητα αξιοποίησης φυσικού αερίου φτηνά για το λαό μας από το συγκεκριμένο αγωγό, που δημιουργεί πρόβλημα σε αγρότες και με την όδευσή του. Τα λεγόμενα ανταποδοτικά που παζάρεψαν κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρεια ήταν της πλάκας, ενώ και ο συγκεκριμένος ενεργειακός σχεδιασμός μας δένει μονόπλευρα στην πλήρη εξάρτηση από τα ευρωατλαντικά ενεργειακά σχέδια. Σε όλη την περιοχή της ΑΜΘ είναι ανάγκη να προχωρήσει η μελέτη για την αντισεισμικότητα κατ’ αρχάς των δημόσιων κτιρίων και υποδομών. Αυτά είναι έργα που δεν είναι επιλέξιμα για την ΕΕ και την Περιφέρεια, είναι έργα που εφόσον δεν αφήνουν κέρδος σε μεγάλες επιχειρήσεις, δεν μπαίνουν σε προτεραιότητα» (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα αποσπάσματα εδώ).

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κ. Βογιατζή, υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης

Ο Κώστας Βογιατζής, υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, αναφέρθηκε στην τριπλή εκλογική μάχη του Μάη, λέγοντας: «Δεν ξεκινάμε σήμερα αυτήν τη μάχη, αφού κάθε μέρα και ώρα στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, καταθέτοντας τις δυνάμεις μας στην οργάνωσή τους, με στόχο την ενίσχυση της πάλης για την ικανοποίηση των αναγκών μας. (...)

Η διαφορετικότητα του συνδυασμού μας βρίσκεται επίσης στο ότι το ψηφοδέλτιό μας συσπειρώνει εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους ανέργους νέους και νέες που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, που πάλεψαν για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από όλα τα βάρβαρα μέτρα που εφάρμοσαν τόσο οι κυβερνήσεις συνεργασίας των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ' επιταγή της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου».

Επίσης, αναφέρθηκε στη δράση του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τις προηγούμενες δύο θητείες, τονίζοντας ότι έδωσε όλες του τις δυνάμεις, συγκρουόμενος με την αντιλαϊκή λαίλαπα που υλοποίησε η διοίκηση του Δήμου με τη συναίνεση και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων πίνοντας νερό στο όνομα της ΕΕ.

Επιπλέον, σημείωσε την καθημερινή μάχη που έδινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και για την ποιότητα του περιβάλλοντος, αναφερόμενος ενδεικτικά στη στάση της στις δύο μεγάλες πυρκαγιές στη «Sunlight» και στον ΧΥΤΑ, στη στάση της απέναντι στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου από το οποίο λείπουν παντελώς έργα αντιπλημμυρικά, δασοπροστασίας, συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το γήπεδο της Ασπίδας ή το κολυμβητήριο, η αντικατάσταση της πεζογέφυρας των Κιμμερίων κ.λπ.

Ο Δ. ΠαπατολίδηςΟ Κ. Βογιατζής

Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ξάνθης

Αγγελακόπουλος - Πρεδμίρης Σωκράτης - Ραφαήλ, προπονητής.

Αθανασίου Μαρία, κτηνίατρος. Ανδρέου Ελένη, συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ.

Βακιρτζής Βαγγέλης (Μπακέρο), κουρέας, εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Βουζαράς Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος.

Δεμένικος Μανόλης, συνταξιούχος.

Δημητρίου Μιχάλης, γιατρός.

Εφέντη Οσμάν, οικοδόμος.

Ζαραφειάδης Νίκος, συνταξιούχος.

Ζιαγάκη Τριανταφυλλιά, συνταξιούχος υπάλληλος της Εφορίας.

Θεοδώρου Φίλιππος, καθηγητής.

Θεοδώρου Κωνσταντίνα, φοιτήτρια στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Κοσιάρης Γιώργος, συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΓΜΕ.

Κολλάρος Γιώργος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κούδας Παναγιώτης, καλλιτέχνης.

Λασκαρίδου Σουζάνα, άνεργη, διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΟΜΟΤΕΞ.

Λιότσικας Στάθης, μαθηματικός, εργαζόμενος σε φροντιστήρια, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Μαξούμ Ισμέτ, οικοδόμος.

Ματζαρίδης Δημήτρης, συνταξιούχος μαραγκός.

Μπεμπέκης Δήμος, επαγγελματοβιοτέχνης Μετάλλου.

Νεοφυτίδου Σουσάνα, άνεργη, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης.

Πάντσιος Βασίλης, εργαζόμενος στην Περιφέρεια, αντιπρόσωπος του ΣΥΠΕΞΑ στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Παπαδοπούλου Ελένη, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος.

Σαραντίδου Δήμητρα, δασκάλα, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης.

Σοφίας Χρήστος, διδάκτορας πολιτικός μηχανικός.

Φωτιάδης Πόλυς, φαρμακοποιός, μέλος της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την Ξάνθη

Εφέντη Σαλή, σπουδαστής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας - Μηχανολογίας του ΑΤΕΙ.

Καραγιαννίδου Δήμητρα, νηπιαγωγός στη Γενισέα, μέλος της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Λαρίσης Χρήστος, ηλεκτρολόγος - μηχανικός, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

Μαξούμ Μπιργκιούλ, εργαζόμενη στον Ιματισμό.

Νεοφυτίδης Χρήστος, προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα «Ελπίς» Γενισέας, συμβασιούχος στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ρόιδου Γιώτα, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Φρέγκογλου Νίκος, δάσκαλος στο Δροσερό, μέλος του ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Φωτιάδης Μπάμπης, φαρμακοποιός, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Χατζόγλου Μουράτ, εργαζόμενος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.