Τρίτη 12/02/2019 - 14:44
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με επιτυχία η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Φλεβάρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας, η εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστα Μπασδέκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Οργανώσεων της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στάθης Λεοντίου και Γιάννης Λάιος.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ταχύτατες και πυκνές πολιτικές εξελίξεις που δημιουργούν σειρά ανακατατάξεων και στο πολιτικό σκηνικό. Εξελίξεις που αφορούν στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος που τις τελευταίες μέρες παίρνει ταχύτατες διαστάσεις με παζάρια, με μετακινήσεις βουλευτών σχεδόν όλων των κομμάτων μεταξύ τους, επισημαίνοντας ότι μόνη σταθερή πολιτική δύναμη αποτελεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, κυρίως από την άποψη της αδιάλειπτης και συνεπούς υπεράσπισης των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η εκλογική μάχη ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών θα έχει από τα πράγματα γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. «Στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι οι εξελίξεις και η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης στη χώρα σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών κέντρων που μαίνονται, τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών ανθρώπων θα είναι στο επίκεντρο όλων των εκλογικών μαχών» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από το λαό το πραγματικό διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που φυσικά δεν είναι το σύνθετο όνομα που περιέχει τον όρο Μακεδονία, όπως αρκετοί προβάλλουν, αλλά η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που όμως διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού με τα περί «μακεδονικού λαού», «μακεδονικής γλώσσας» και «ιθαγένειας» και στρέφεται κατά των δύο λαών και των λαών των Βαλκανίων, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές, ενώ ανέπτυξε τη στάση και τη θέση του ΚΚΕ γύρω από το ζήτημα.

Επίσης σημείωσε την ένταση της ψεύτικης και χωρίς αντίκρισμα παροχολογίας από την πλευρά της κυβέρνησης για τη δήθεν αποκατάσταση αδικιών, καλλιεργώντας κλίμα προσδοκίας στο λαό για καλύτερες μέρες. Και συνέχισε με την ανάγκη αξιοποίησης της πολλαπλής εκλογικής μάχης για την προβολή της ανάγκης της ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, τις λαϊκές γειτονιές και χωριά, μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, καθώς μόνο το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκαν και βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Επεσήμανε την προσπάθεια όλων των παραγόντων των αστικών δυνάμεων να πείσουν ότι και στις τοπικές εκλογές το φάρμακο για όλα τα προβλήματα είναι η ανάπτυξη, με το πραγματικό δίλημμα για το λαό να είναι: ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους ή ανάπτυξη σε όφελος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Ενώ μίλησε εκτενώς για την προσπάθεια εκ μέρους του αστικού πολιτικού συστήματος και όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων για τον εξωραϊσμό της ΕΕ στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν ελπίδες στο λαό και να τον εξαπατήσουν για το ρόλο της.

Στάθηκε σε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται στο επίπεδο της ΕΕ και τόνισε το πώς αυτά εξειδικεύονται και στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης στη Στερεά Ελλάδα, ποιος ο ενεργός ρόλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην υλοποίηση και την υπηρέτηση της πολιτικής που συμφέρει το κεφάλαιο. Για αυτό το ΚΚΕ λέει ότι ενιαία πρέπει να είναι τα κριτήρια ψήφου σε όλες τις εκλογές, γιατί ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα και οι παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής και Τοπικής Διοίκησης.

Ο Κ. Μπασδέκης