Τρίτη 12/02/2019 - 17:59
ΚΟΒ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΒ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Κάλεσμα μαζικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΚΟΒ Π. Φαλήρου του ΚΚΕ και των ΟΒ της ΚΝΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Βάρβαρας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που κάλεσε το λαό να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, στις δημοτικές εκλογές, στις περιφερειακές, στις ευρωεκλογές, αλλά και στις βουλευτικές που ίσως έρθουν το επόμενο διάστημα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ενιαίο ταξικό πολιτικό κριτήριο ψήφου γιατί ενιαία αντιμετωπίζει τις εκλογές και ο αντίπαλος, η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, ενιαία είναι και η πολιτική γραμμή που ακολουθείται στους δήμους, συνυφασμένη με την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υλοποίηση από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν όλων των ρυθμιστικών νόμων για την Τοπική Διοίκηση. Άρχισαν με τον «Καποδίστρια», που μείωσε τους χιλιάδες δήμους σε όλη τη χώρα σε μόλις 325. Συνέχισαν με τον «Καλλικράτη» που, από τη μια μείωσε τους πόρους του κεντρικού κράτους προς τους δήμους, από την άλλη αύξησε τις αρμοδιότητές τους και προχώρησε στη μείωση του προσωπικού των δήμων στο μισό, σπρώχνοντας ουσιαστικά τομείς που δεν είναι «ανταποδοτικοί» στους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, σήμερα βρίσκονται στον «Κλεισθένη 1», ενώ ήδη ετοιμάζεται ένας νέος κύκλος αναδιαρθρώσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τόνισε τους κινδύνους για το λαό που εγκυμονεί η στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κόμματων που κόπτονται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αστικής τάξης της χώρας και εμπλέκουν παραπέρα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να τους γυρίσει την πλάτη, να συμπορευτεί με τη μόνη δύναμη που παλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στη συνέχεια, η Ελπίδα Παντελάκη εξήγησε τι σημαίνει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση και παρουσίασε παραδείγματα από τη στάση που κράτησαν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι, στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Καισαριανή, στην Ικαρία. Ανάμεσα σε άλλα, εξάντλησαν τα περιθώρια ανακούφισης του λαού στους προϋπολογισμούς κόντρα στις υποδείξεις κυβέρνησης και περιφέρειας, σταμάτησαν την πορεία ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών, στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, δεν προχώρησαν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, μείωσαν τα δημοτικά τέλη, κινητοποιήθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα, για δομές Υγείας, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, πήραν μέτρα για τη στήριξη των ανέργων.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Νίκος Γαρδίκης, υποψήφιος δήμαρχος Π. Φαλήρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους «δήθεν» «ανεξάρτητους» υποψήφιους στο δήμο. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ όλοι συναγωνίζονται στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής όπως εκφράζεται σε τοπικό επίπεδο στο Παλαιό Φάληρο. Η δημοτική αρχή Χατζιδάκη και οι ΣΥΡΙΖΑίοι πρωτοστάτησαν είτε στην εφαρμογή αυτών των μέτρων είτε στο ξέπλυμα όσων η Περιφέρεια της Δούρου και η κυβέρνηση του Τσίπρα πέρασαν μέσα από το δήμο. Η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλες αυτές τις δυνάμεις ήταν οι κομμουνιστές, που ανέδειξαν κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα σε συνδυασμό με επεξεργασμένα αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής του λαού και κοντραρίστηκαν επί της ουσίας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια της Δούρου και η δημοτική αρχή, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα την κάλπικη αντιπαράθεση που επιδιώκουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ,Λαϊκής Συσπείρωσης» πήραν θέση ταξική σε όλους τους προϋπολογισμούς. Αποκάλυψαν την κατεύθυνση του δήμου. Ανέδειξαν αιτήματα που θα ανακούφιζαν όσους το έχουν ανάγκη, που θα ενίσχυαν τις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και που θα μείωναν το χαράτσωμα σε αθλητισμό και εκπαίδευση. Προέβαλαν το παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων, που αύξησαν τα τέλη για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μείωσαν για τα μικρομάγαζα. Αντιτάχθηκαν στην αξιολόγηση και τη μείωση του μόνιμου προσωπικού στο δήμο, επέβαλαν το νέο ωράριο που είχαν κερδίσει οι καθαρίστριες. Ανέπτυξαν σταθερό μέτωπο με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που διατηρούν δυνάμεις στο Π. Φάληρο. Έχει ευθύνη η διοίκηση του δήμου που στο όνομα της νομιμότητας τους προσκαλεί παντού και δίνει χώρο και βήμα στους υπόδικους εγκληματίες να σπέρνουν το ναζιστικό τους δηλητήριο ακόμη και στα σχολεία της περιοχής. Έχουν ευθύνη και οι άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν τους απομονώνουν.

Η συγκέντρωση έκλεισε με παρέμβαση της Κυβέλης Αγγελοπούλου, μαθήτριας από το 1ο Λύκειο Π. Φαλήρου, που αναφέρθηκε στους μαθητές 17-18 χρονών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και μπορεί να θεωρούν ότι η πολιτική δεν τους αφορά, ενώ στην πραγματικότητα η πολιτική ασχολείται μαζί τους. Όταν οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωσή των παιδιών τους, όταν τρέχουν όλη μέρα στα φροντιστήρια, όταν το Λύκειο έχει μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο, όταν οι κυβερνήσεις δίνουν 4 δισ. το χρόνο στο ΝΑΤΟ για πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ τα σχολεία ρημάζουν, όταν ο πολιτισμός και ο αθλητισμός έχουν μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα, όταν στήνονται μαθητοδικεία. Η πρώτη ψήφος χρειάζεται να είναι αγωνιστική, κατέληξε στην ομιλία της η 17χρονη μαθήτρια, χρειάζεται να είναι ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί παλεύει για την ανατροπή αυτού του συστήματος, γιατί λέει την αλήθεια.

Ο Νίκος Γαρδίκης Η Κυβέλη ΑγγελοπούλουΗ Ελπίδα ΠαντελάκηΟ Νίκος Γαρδίκης