Παρασκευή 15/02/2019 - 21:57
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Προεκλογική φιέστα ΣΥΡΙΖΑ για το αυτονόητο, τον ερχομό του Μετρό στη Νίκαια

«Σε μια εκδήλωση -προεκλογική φιέστα- που διοργάνωσε στις 11 Φλεβάρη η Δημοτική Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια, η οποία δεν συμμετέχει στις εκλογές, αλλά στηρίζει τη δημοτική παράταξη του κ. Ιωακειμίδη, στην οποία συμμετέχουν "πρωτοκλασσάτα" στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με εκβιαστικά διλήμματα προσπάθησε για προεκλογικές σκοπιμότητες να καρπωθεί τον ερχομό του ΜΕΤΡΟ στη Νίκαια», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Τόσο ο γγ Υποδομών και Μεταφορών κ. Βούρδας, όσο και ο "εκλεκτός" του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωακειμίδης λίγο πολύ ζήτησαν να ξαναβγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχος ο κ. Ιωακειμίδης... για να μην κινδυνέψουν τα έργα και δεν ολοκληρωθούν!

Ο ερχομός του μετρό στη Νίκαια φέρνει μαζί του ως έργα για την πόλη... 2 πεζόδρομους, στην πάνω και κάτω πλευρά της πλατείας του Αγ. Νικολάου και την ανακατασκευή της πλατείας αφού έχει αντικειμενικά καταστραφεί για να γίνουν τα έργα του σταθμού του μετρό. Φέρνει την ανακατασκευή ενός μέρους μόνο της Π. Τσαλδάρη μέσα από το πρόγραμμα "open mall".

Επίσης φέρνει και... 7 νέα λεωφορεία Δημοτικής Συγκοινωνίας για να ενωθεί η Χαλκηδόνα, η Νεάπολη και ο Ρέντης με το μετρό.

Αλήθεια, μετά από 8 χρόνια και λίγο πριν τις εκλογές ο δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει σύνδεση Νίκαιας - Ρέντη και οι κάτοικοι της Νίκαιας ταλαιπωρούνται, ειδικά τώρα που έχουν μεταφερθεί από τη Νίκαια στο Ρέντη πολλές υπηρεσίες όπως η Πολεοδομία, ο ΕΦΚΑ, ο ΟΑΕΕ;

Αλήθεια, αφού συνομιλητής του κ. Ιωακειμίδη στην ίδια εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ κ. Ταστάνης, γιατί ο δήμαρχος δεν διεκδίκησε γραμμές αστικής συγκοινωνίας που να ενισχύουν την πρόσβαση από όλη την πόλη με το σταθμό του μετρό αλλά επιλέγει στο πλαίσιο της "αγαστής συνεργασίας" του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιβαρύνει οικονομικά το δήμο με νέα λεωφορεία, όταν ο δήμος έχει έλλειψη οδηγών ακόμα και σε βασικούς τομείς όπως η Υπηρεσία Καθαριότητας; Εξάλλου το επιχείρημα ότι η Δημοτική Συγκοινωνία είναι δωρεάν δεν αναιρεί την ανάγκη για δημόσια αστική συγκοινωνία από όλη την πόλη προς το μετρό, αφού οι επιβάτες με το ίδιο εισιτήριο μεταβιβάζονται και στα λεωφορεία και στο μετρό.

Το αποκορύφωμα της προεκλογικής αγωνίας πάντως ήταν η δήλωση του προέδρου της "Αττικό Μετρό" κ. Μυλώπουλου ότι ενώ το έργο θα παραδοθεί τέλος Ιούνη, θα γίνει προσπάθεια να παραδοθεί πιο νωρίς για να μπορεί να το "εκμεταλλευτεί προεκλογικά ο δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης"!

Ο δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης είπε επίσης ότι το σταθμό του μετρό θα κοσμεί και το χαρακτικό του Α. Τάσσου για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ξέχασε να πει όμως ότι αυτό επιτεύχθηκε μετά από πρόταση και πίεση της ΠΕΑΕΑ προς την "Αττικό Μετρό" και ήταν θέμα που είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας πολύ πριν ο κ. Ιωακειμίδης γίνει δήμαρχος της πόλης.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον δήμαρχό του, το δήμαρχο των έργων που μέχρι και μετρό μας έφερε στη Νίκαια. Ψυχραιμία παιδιά, όχι τόσος πανικός.

(Υ.Γ.: Η συνταγή δοκιμασμένη. Κάνατε εγκαίνια σε σταθμούς μετρό στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπάρχει μετρό. Ε, κάντε και εγκαίνια στο εργοτάξιο στην πλατεία του Αη Νικόλα, να προλάβετε να κόψετε κορδέλες μέχρι τις εκλογές. Ξέρετε εσείς, παλιά μου τέχνη κόσκινο!)».