Κυριακή 17/02/2019 - 22:04
ΑΤΤΙΚΗ

Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ν. Σμύρνη για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα μάχης και συστράτευσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε κάθε εκλογική μάχη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη, με σύνθημα: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».

Φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι έδωσαν μαζικό παρών γεμίζοντας τον κινηματογράφο και δίνοντας το στίγμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και ισχυροποίησης του στις μάχες που έρχονται. Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιάννης Κιουλάνης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ν.Σμύρνης.

Ο Γιάννης Πρωτούλης ξεκίνησε την ομιλία του με την αναφορά στη δικαίωση του ΚΚΕ για τις θέσεις και στη στάση που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εμπειρία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε. Το ίδιο έγινε και στην Περιφέρεια με την εκλογή της Δούρου υπογράμμισε, αναδεικνύοντας την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται τους λαϊκούς αγώνες και ταυτόχρονα να χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα. «Το πιο επικίνδυνο είναι όμως ότι καλλιεργεί μειωμένες απαιτήσεις, το συμβιβασμό με τα ψίχουλα», τόνισε.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο κάλπικο δίπολο που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μπροστά στις κάλπες για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Από την άλλη ανέδειξε το πραγματικό δίλημμα, που είναι είναι αν ο λαός θα συμβιβαστεί με αυτή τη κατάσταση ή θα ξεκινήσει μια πορεία για την ανάπτυξη προς όφελος του.

Όπως είπε, ο λαός πρέπει να σηκώσει ανάστημα, να πιστέψει στη δύναμη του, στην οργανωμένη πάλη, καθώς «αυτό είναι το μόνο που δεν το έχει δοκιμάσει ακόμα».

Αναφέρθηκε επίσης στο θετικό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, που φάνηκε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, για τα 100χρονα του Κόμματος, που αποτυπώνεται και σε αρχαιρεσίες, αλλά και σε δηλώσεις στήριξης. Κάλεσε να εκφραστεί αυτό το κύμα σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει να δοθεί ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Στη συνέχεια στάθηκε στον χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης και στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, όπως του Κλεισθένη, προσαρμόζοντας δήμους και περιφέρειες ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Έφερε ως αποκαλυπτικό παράδειγμα τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, που δείχνουν ότι οι λαϊκές ανάγκες τσακίζονται στη λογική «κόστους - οφέλους» της ΕΕ

Αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του Ελληνικού που η περιφέρεια τάζει ότι ο νότιος τομέας θα γίνει αθηναϊκή Ριβιέρα. «Ποιος επιχειρηματίας θα δαπανήσει 8 δις για τις λαϊκές ανάγκες; αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι «υπάρχει πικρή εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια από τους ολυμπιακούς αγώνες, τη λεγόμενη "αειφόρο ανάπτυξη" κ.ο.κ. Το σίγουρο είναι ότι θέλουν να δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη που θα την καρπωθούν λίγοι».

Ανέλυσε τη θέση του ΚΚΕ για το Ελληνικό, τη διεκδίκηση να γίνει μητροπολιτικό πάρκο με όλες τις υποδομές αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, πρασίνου.

Έκλεισε με κάλεσμα δυνάμωσης της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι.

Ο Γιάννης Κιουλάνης ξεκίνησε την ομιλία του με την αναφορά στο ρόλο της τοπικής διοίκησης στην προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης, σαν τμήμα του κρατικού μηχανισμού. Είπε μεταξύ άλλων: «Χαρακτηριστικό είναι το 70% του προϋπολογισμού των δήμων καλύπτεται από τοπικούς φόρους και χαράτσια. Το ίδιο γίνεται και στο Δήμο Ν.Σμύρνης που όλες μαζί οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν στο κύριο. Στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. Τα διάφορα οπορτουνιστικά μορφώματα καλούν το λαό να εγκλωβιστεί σε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Η μόνη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση ήταν η "Λαϊκή Συσπείρωση" με τη δράση της και τη στάση της στα Δημοτικά Συμβούλια».

Αναφέρθηκε στα δημοτικά τέλη και την ανταποδοτικότητα που επικρατεί στις υπηρεσίες του δήμου, ενώ ταυτόχρονα περηφανεύονται για τα πλεονάσματα που έχουν, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Ν. Σμύρνης εφαρμόζει όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στον αντίποδα ανέδειξε ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" πάλεψε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου για τα δικαιώματά τους.

Αναφέρθηκε στον αποκλεισμό παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και τα τροφεία που υπάρχουν. Ταυτόχρονα παρόλο που περηφανεύεται η Δημοτική Αρχή, υπάρχει κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία και οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα αυτονόητα. Κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να παλέψουν για μια παιδεία των σύγχρονων αναγκών τους. «Έργα βιτρίνας γίνονται , όχι όμως ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία», είπε.

Επίσης - σαν γιατρός - έδωσε εικόνα της άθλιας κατάστασης της πρωτοβάθμιας Υγείας στη Ν. Σμύρνη κόντρα στην ανάγκη για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας. Παρουσίασε ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων σε τοπικό επίπεδο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κόντρα σε επιχειρηματίες και κεντρική διοίκηση. Έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης, τονίζοντας ότι «σήμερα πρέπει να δράσουμε για να δυναμώσει το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, η δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων προς όφελος του λαού».

Μετά την εκδήλωση, οι συγκεντρωμένοι συμμετείχαν σε λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η ΚΟ του ΚΚΕ, με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι, παίρνοντας δυνάμεις για τις μεγάλες μάχες που έρχονται.