Δευτέρα 25/02/2019 - 12:15
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

Μαζική συγκέντρωση στο Καλοχώρι (ΦΩΤΟ)

Στη γεμάτη αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος Καλοχωρίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φλεβάρη η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δέλτα. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και η Λίνα Χατζηκυριάκου, υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Δέλτα.

Στις ομιλίες εκφράστηκε η ανάγκη για ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και αναδείχθηκε ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο δήμου. Χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Αβραμόπουλος τόνισε το ρόλο της Περιφέρειας στην προώθηση των σχεδιασμών μονοπωλιακών ομίλων, όπως και το ρόλο που καλείται να παίξει η Περιφέρεια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ. Επίσης αναλύθηκε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα αντισεισμικής προστασίας δεν προχωρούν επειδή δεν είναι κερδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο, αν και είναι αναγκαία για τη ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η Λίνα Χατζηκυριάκου αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής, με αιχμή τους υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες και στην ανάγκη επαγρύπνησης και αγωνιστικής ετοιμότητας από το λαό του Δήμου Δέλτα ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής υπέρογκων χαρατσιών. Επίσης αναφέρθηκε στα σχέδια εμπορευματοποίησης του παραλιακού μετώπου από Περιφέρεια και δήμο. Αναδείχθηκε η ανάγκη να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής για το λαό και έφερε παράδειγμα το χειρισμό ανάλογου θέματος από το Δήμο στην Πάτρα που τη διοίκησή του έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Σωτήρης ΑβραμόπουλοςΗ Λίνα Χατζηκυριάκου