Πέμπτη 28/02/2019 - 13:12
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με καταστηματάρχες της Ερμούπολης

Συνάντηση των καταστηματαρχών του πεζόδρομου της Ερμούπολης με αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Νικόλα Καΐλη. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φλεβάρη.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ανάπλαση και αναβάθμιση του πεζόδρομου επί των οδών Π. Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχείου, όπως και οι δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν μέχρι στιγμής γίνει από τους καταστηματάρχες προς την κατεύθυνση αυτή. Ενημέρωσαν το συνδυασμό σχετικά με τις προτάσεις τους για μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων που έχουν κατατεθεί ως μελέτη στο δήμο και που χαίρουν, μάλιστα, της έγκρισης του υπουργείου Πολιτισμού.

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδείχθηκε η προβληματική, μέχρι τώρα κατάσταση του πεζόδρομου και τονίστηκε και η ανάγκη να εξασφαλιστεί, κατ' αρχάς, ο χαρακτήρας των συγκεκριμένων οδών ως αμιγής πεζόδρομος. Επίσης, προτάθηκε πως άμεσα, με τη χρήση των ιδίων μέσων του δήμου και της αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού του, μπορούν να γίνουν και κάποιες ενέργειες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, της αισθητικής, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του πεζόδρομου.

Η κουβέντα όμως δεν περιορίστηκε μόνο στον πεζόδρομο, μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν και μια σειρά γενικότερων προβλημάτων, όπως το κυκλοφοριακό που επηρεάζει αφ' ενός τη λειτουργία των καταστημάτων αλλά και την καθημερινότητα των Συριανών και των επισκεπτών. Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι στο νησί ως αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών και ιδιαίτερα με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και τη βαριά φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Από αυτά προκύπτει και η αντίληψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πως η θέση των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών θα πρέπει να είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, που είναι και δικός τους αγώνας γιατί όσο παραμένει χαμηλή η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, δεν μπορούμε να μιλάμε για μαγαζιά που ευημερούν.

Τέλος, ειπώθηκε πως για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» όμορφη και ζωντανή Σύρος είναι αυτή στην οποία δεν θα υπάρχει ανεργία, δεν θα υπάρχει φτώχεια, δεν θα υπάρχουν ξεχασμένες γειτονιές και χωριά.