Σάββατο 02/03/2019 - 14:49
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σε περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δήμο Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλ. Μέγαρης» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και η υποψήφια δήμαρχος Αιγιάλειας Αγγελική Κουρή.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε πως «απέναντί μας έχουμε ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων που οι όποιες μικροδιαφορές τους, αλλά και το κουρνιαχτό το οποίο σηκώνουν μέσα από την ψευδεπίγραφη διαπάλη τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι συμφωνούν στις βασικές επιλογές. Σε μια πολιτική που θυσιάζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο βωμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων της κερδοφορίας τους, στο βωμό του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος το οποίο υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια.

Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζεται η συμφωνία τους, που αποτελεί άλλωστε και το κόκκινο νήμα το οποίο συνδέει τις αναδιαρθρώσεις τις καπιταλιστικές με την τοπική και περιφερειακή διοίκηση του καπιταλιστικού κράτους που ξεκίνησαν με τον "Καλλικράτη", συνεχίστηκαν με τον "Καποδίστρια" και σήμερα με τον "Κλεισθένη" που δεν είναι τίποτε άλλο αυτές οι μεταρρυθμίσεις παρά οι αναγκαίες προσαρμογές των δήμων και των περιφερειών στις νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου και της αναπαραγωγής του.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα αυτά αποτυπώνονται στα έργα και τις ημέρες της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφαρά, ο οποίος και αποδείχτηκε ο πιο καλός υπηρέτης όλων των αφεντάδων: Της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του 1ου μνημονίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του 2ου μνημονίου και τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του 3ου μνημονίου. Αποτέλεσε τον άξιο υποστηρικτή των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Δεν είπε πουθενά και σε τίποτα όχι, ήταν πάντα πιστός και πρόθυμος, γι' αυτό και επιβραβεύτηκε ως κοινός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και του μεταμορφωμένου ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ. Κοινή υποψηφιότητα η οποία μπορεί να αποτελέσει και το πρόκριμα για την επόμενη μέρα. Ο οποίος, αφού εξασφάλισε το κοινό χρίσμα, εμφανίζεται ως ανεξάρτητος.

Άξιοι συμπαραστάτες στο έργο της περιφερειακής αρχής είναι οι υπόλοιπες παρατάξεις της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Κινούνται στην ίδια ρώτα, απλά αλλάζουν τους χρωματισμούς στα πουκάμισα που φορούν».

Από την πλευρά της, η Αγγελική Κουρή σημείωσε ότι «έχει έρθει η ώρα να γίνει ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη διαφορά. Με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που έχει σήμα το κόκκινο γαρύφαλλο όχι τυχαία υπάρχει ελπίδα και λύση.

Χαιρετίζουμε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ και που έχουμε συναντηθεί τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των γυναικών.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις φίλες και τους φίλους που για πρώτη φορά παρά τις όποιες διαφωνίες τους έρχονται κοντά γιατί αντιλαμβάνονται ότι σήμερα η αποφασιστική ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Αιγιαλείας και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την Ελλάδα θα δυναμώσει τον αγώνα και την ελπίδα, όχι μόνο για να πάρουμε πίσω ότι μας αφαίρεσαν, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν ξεκινά τη δράση της από το μηδέν ούτε φυσικά ορίζοντάς της είναι μόνο οι τοπικές εκλογές, ούτε εξαντλείται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα προηγούμενα 5 χρόνια τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας και ήμασταν λαϊκή αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι στη δημοτική αρχή και σε όλες τις άλλες παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπουμε να γίνεται στις άλλες δημοτικές παρατάξεις ότι γίνεται και στη Βουλή. Μεταγραφές, μετακινήσεις από τον έναν στον άλλο. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν πρόβλημα γιατί συμφωνούν στα περισσότερα και σημαντικότερα.

Γι' αυτό λοιπόν λέμε ότι τώρα είναι η ώρα να ενισχυθούν παντού τα ψηφοδέλτια της "ΛΣ" γιατί αυτό θα κάνει τη πραγματική διαφορά.

Δείτε τι συμβαίνει στους δήμους που είναι κομμουνιστές Δήμαρχοι. Στη Πάτρα, 3η μεγαλύτερη πόλη με ελάχιστο κόστος αποδόθηκε το παραλιακό μέτωπο στο λαό της Πάτρας πετάγοντας έξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καταργήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για εισοδήματα ως 25.000 ευρώ, μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη στις κατοικίες και καταργήθηκαν στις ευπαθείς ομάδες. Αντίθετα αυξήθηκαν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Γενικά πάρθηκαν μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας του λαού και της ανακούφισής του από την κυβερνητική πολιτική.

Έχει έρθει η ώρα να γίνει ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη διαφορά. Και αυτή η διαφορά θα γίνει αν στηρίξουμε κι εκλέξουμε περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους».

Στην εκδήλωση, παρέμβαση για τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε η Ματίνα Βασιλείου, καθηγήτρια Αγγλικών, ο Μπάμπης Καββαδίας δικηγόρος - συγγραφέας και ο Τάκης Νύχτης πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου.

Τα πρώτα ονόματα υποψήφιων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για το δήμο Αιγιαλείας είναι οι παρακάτω:

Για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

  1. Αλέκα Ζαμπάτη, 56 χρονών, αγρότισσα, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου του Θεατρικού Εργαστηρίου Αιγείρας.
  2. Βασίλης Δακορώνιας, 39 χρονών, φαρμακοποιός.
  3. Χάρης Κουνάβης, 29 χρονών, αυτοαπασχολούμενος.

Για το δήμο Αιγιαλείας:

  1. Άγγελος Αγγελακόπουλος, 20 χρονών, σπουδαστής ΕΜΠ.
  2. Φώτης Αθανασίου, 55 χρονών, μουσικός, γγ του ΔΣ του Συλλόγου Φιλαρμονικής δήμου Αθηναίων.
  3. Φίλιππος Ακαρέπης, 68 χρονών, συνταξιούχος καθηγητής ΤΕΙ.
  4. Αλέξανδρος Αναστόπουλος, 31 χρονών, μηχανικός Η/Υ, προγραμματιστής.
  5. Χρήστος Απόκης, 70 χρονών, συνταξιούχος, γγ του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου.
  6. Αποστόλης Ασπρούκος, 44 χρονών, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Αιγίου.
  7. Ματίνα Βασιλείου, 43 χρονών, καθηγήτρια Αγγλικών.
  8. Γαβρίλης Καραδήμας, 55 χρονών, επαγγελματίας - καταστηματάρχης.
  9. Σοφία Γαργάκη, 19 χρονών, φοιτήτρια μουσικός, λυρική τραγουδίστρια.
  10. Ρούλα Γουρούντη, 35 χρονών, διαιτολόγος, μέλος του προεδρείου της Ομάδας Γυναικών Αιγίου (ΟΓΕ).
  11. Μιχάλης Διαμαντής, πρόεδρος Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αιγιάλειας.
  12. Κωνσταντίνα Ηλιακοπούλου, 56 χρονών, καθηγήτρια Αγγλικών.
  13. Μπάμπης Καββαδίας, 36 χρονών, δικηγόρος - συγγραφέας.
  14. Κώστας Καλατζόπουλος, 39 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος.
  15. Δημήτρης Καρράς, 58 χρονών, καθηγητής Αγγλικών.
  16. Χρήστος Λαϊνάς, 60 χρονών, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς».
  17. Κατερίνα Λίβα, 29 χρονών, δικηγόρος.
  18. Αριστοτέλης Μαραγκόπουλος, 63 χρονών, έμπορος εσπεριδοειδών.
  19. Δημήτρης Μάρκουλας, 30 χρονών, πτυχιούχος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ).
  20. Χριστίνα Μεϊντάνα, 59 χρονών, αγρότισσα, μέλος ΔΣ Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αιγιάλειας.
  21. Κώστας Μηλιώρης, 68 χρονών, συνταξιούχος.
  22. Κώστας Μητρόπουλος, 32 χρονών, φαρμακοποιός, αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
  23. Γιάννης Μποδιώτης, 50 χρονών, αγρότης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».
  24. Στάθης Μπούνιας, 67 χρονών, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου.
  25. Θανάσης Μπουσμάδης, 26 χρονών, αγρότης, γγ του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».
  26. Δήμητρα Παπαϊωάννου, 55 χρονών, υπάλληλος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.
  27. Δημήτρης Παπασωτηρίου, λογιστής.
  28. Πηνελόπη Σωτηροπούλου Ραμπαβίλα, 54 χρονών, καθηγήτρια Γαλλικών.
  29. Θανάσης Χελάκης, 66 χρονών, αγρότης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».
  30. Γιώργος Χρονόπουλος, 25 χρονών, μαθηματικός.
  31. Βασίλης Ψιμούλης, 34 χρονών, εργάτης.

Στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τον Πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου

Τη στήριξή του στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκφράζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Τάκης Νύχτης. Σε δήλωσή του, ο Τάκης Νύχτης, πρόεδρος του Σωματείου τονίζει τα εξής:

«Τα προβλήματα της κοινωνίας μας είναι τεράστια: Ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, μεροκάματα πείνας. Αιτία όλης αυτής της κατάστασης είναι η πολιτική του συστήματος που κατατρώει την ποιότητα της ζωής μας και καταπατά κάθε δικαίωμά μας στην εργασία, στην Υγεία, στον πολιτισμό.

Έχουμε καταλάβει μέσα από τα βάσανά μας ότι υπεύθυνη για αυτά είναι μια οικονομική ολιγαρχία με τα στηρίγματά της. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο να μην μπορούμε να συντηρήσουμε τα σπίτια μας. Να μην μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα και το νερό εν έτη 2019.

Εμείς λοιπόν οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι θέλουμε ένα δήμο που να ακούει τα προβλήματα των εργαζομένων . Να καταλαβαίνει τις λαϊκές ανάγκες. Πιστεύω ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει διαλέξει αυτό το μετερίζι να είναι κοντά στους εργαζόμενους και τα καθημερινά τους προβλήματα. Για αυτό καλώ κάθε εργαζόμενο, κάθε οικοδόμο, κάθε άνθρωπο του μόχθου να συμπαραταχθεί και να στηρίξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Αιγιαλείας με την Αγγελική Κουρή».