Κυριακή 03/03/2019 - 19:34
ΚΡΗΤΗ

Στις Αρχάνες περιόδευσαν ο Μ. Συντυχάκης και ο Μ. Καρκαβάτσος (ΦΩΤΟ)

Τις Αρχάνες επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και το Μανώλη Καρκαβάτσο, υποψήφιο δήμαρχο Αρχανών - Αστερουσίων και μέλος της ΤΕ Ηρακλείου.

Αρχικά βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχανών, το οποίο στεγάζεται στα ΚΑΠΗ και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους οι οποίοι περιέγραψαν μία διαλυτική κατάσταση, λόγω υποστελέχωσης του παραρτήματος και πλήρους έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Χαρακτηριστικά είπαν πως ένας γιατρός βλέπει κατά μέσο όρο 15 περιστατικά την ημέρα, δεν υπάρχει καν μελάνι για εκτύπωση συνταγογραφήσεων και για να καλύψουν την περιοχή Αρχανών - Σκαλανίου και Αρκαλοχωρίου επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος των μεταφορών, διότι δεν παρέχεται υπηρεσιακό όχημα.

Ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως είμαστε σε μια εποχή που η λαϊκή οικογένεια δε μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες Υγείας λόγω της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, την οποία εφάρμοζαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, με τη δραστική περικοπή των δαπανών, τη υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη λογική κόστους - οφέλους βαθαίνοντας την εμπορευματοποίηση της, αξιοποιώντας εκβιαστικά το επιχείρημα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική της και στον τομέα της Υγείας.

Το ΚΚΕ, ανέφερε, θα συνεχίσει με τις παρεμβάσεις του να αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς, να διεκδικεί μέτρα ανακούφισης του λαού. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το ΚΕΠ και συζήτησε με το προσωπικό ενώ επισκέφτηκαν και την «Αναπτυξιακή Ηρακλείου». Μίλησαν με τους εργαζόμενους για την πανσπερμία των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί ενώ ενημερώθηκαν για την έλλειψη κονδυλίων για την ύπαιθρο.

Ο Μανώλης Καρκαβάτσος τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που κύριο στόχο έχουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής ή του λαού γενικότερα.

Σημείωσε πως οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με το μανδύα του «ανεξάρτητου», υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων, για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Τέλος, τόνισε πως με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και την Περιφέρεια ως στηρίγματά τους.