Δευτέρα 04/03/2019 - 09:47

Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αβδήρων (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 1 Μάρτη παρουσιάστηκε στη Γενισέα το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Αβδήρων.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αβδήρων του ΚΚΕ με τίτλο «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ» την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Λαρίσης, μέλος του ΓΠ της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Στην ομιλία του σημείωσε: «Το κάλεσμά μας από αυτή την εκδήλωση σήμερα είναι κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες, τους μαγαζάτορες, τους νέους και τις νέες για συστράτευση με το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Τόσο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές καθώς και στις εθνικές βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουνε.

Είναι, όμως, και κάλεσμα συμπόρευσης στους αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, για να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές μας ανάγκες αλλάζοντας ριζικά την κοινωνία μας.

(…) Σήμερα το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογικές μάχες που έρχονται απευθύνει κάλεσμα σε πολλούς ανθρώπους που δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά μπορούμε να συμπορευτούμε για να βγει ενισχυμένος ο λαός μας. Έχουμε θάρρος να απευθυνόμαστε σε όλους γιατί δεν σας θυμόμαστε πριν τις εκλογές. Παλεύουμε καθημερινά για όλα τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι μπορούμε να συμπορευτούμε με:

Όσους όλα αυτά τα χρόνια σηκώσανε τα βάρη των μέτρων και των μνημονίων και θέλουν όχι απλά να ζούνε με ψίχουλα, αλλά να διεκδικήσουν όσα χάσανε, να διεκδικήσουν μια ζωή που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες. Για αυτό τον αγώνα δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, το αγαπημένο παιδί των βιομηχάνων, των Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων, ούτε και από τη ΝΔ.

Θέλουμε, επίσης, κάθε άνθρωπο που συμπορευτήκαμε έστω και σε μια διεκδίκηση να μην πετάξει την πολύτιμη πείρα του αγώνα, το βήμα που έκανε στα σκουπίδια. Να δώσει συνέχεια στο μόνο δρόμο που έχει αποτέλεσμα. Η πείρα που γεννιέται στους αγώνες -πως ό,τι κερδίζουμε το κερδίζουμε με μάχες- είναι κρίμα να γίνει ψήφος του μικρότερου κακού στο Κοινοβούλιο, ψήφος από υποχρέωση στις τοπικές εκλογές.

Θέλουμε, πολύ περισσότερο, κάθε άνθρωπο που νιώθει πραγματικά αριστερός, να μην ανέχεται άλλο να λερώνεται η αριστερά και η πρόοδος από τους κύριους του ΣΥΡΙΖΑ. Για κάθε πραγματικό αριστερό η θέση του είναι δίπλα στο ΚΚΕ. Η ατιμία του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού μας όποτε τον συμφέρει, να προσκυνάει μία στην Καισαριανή και μία στην αμερικάνικη πρεσβεία πρέπει να βάλει κάθε πραγματικό αριστερό απέναντί τους.

Θέλουμε μαζί μας όσους ανησυχούν για τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Όσους κατανοούν τους κινδύνους που κουβαλάει μαζί του το ΝΑΤΟ με την παρουσία του εδώ και δεν ξεχάσανε τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Ουκρανία. Ακόμα κι αν έχουν τις επιφυλάξεις τους και φοβούνται πως είναι δύσκολη η επιλογή μακριά από το ΝΑΤΟ.

Όσους ανησυχούν πραγματικά για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Πρέπει να σκεφτούν: Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβερνούσε με τον ακροδεξιό Καμμένο, που σήμερα συζητάει με το Μπαλτάκο και τον Καρατζαφέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τη ΧΑ σε όλες τις εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι ο καλύτερος συνεταίρος του ελληνικού κεφαλαίου να αντιμετωπίσει το καλύτερο σκυλί τους, τη ΧΑ; Αποδείχτηκε περίτρανα πως πραγματικός αντίπαλος των φασιστών είναι το εργατικό - ταξικό κίνημα και μόνο αυτό μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Οι χρυσαυγίτες είναι οι μπράβοι της μεγαλοεργοδοσίας και μόνο ο αγώνας ενάντια σε αυτούς μπορεί να τους απομονώσει. Γι' αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα στο στόχαστρο των φασιστών βρέθηκαν οι μαθητές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, οι εργάτες που παλεύουν για το μεροκάματο, τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα.

Καλούμε επίσης κάθε άνθρωπο που είναι απογοητευμένος και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Που σκέφτεται να μην τους στηρίξει. Να σκεφτεί ότι η λογική των "μικρών κομμάτων" αποδείχτηκε λαθεμένη. Όλοι τους -πλην ΚΚΕ- παίζουνε το ρόλο του συμπληρώματος όπου τους κάλεσε το σύστημα. Οι εναλλαγές κομμάτων και εδρών στη Βουλή ήταν ο μεγαλύτερος τραγέλαφος - επιβεβαίωση αυτού. Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί πραγματικό πόλο αντίστασης, διατήρησε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα συμπαγή. Μόνο με το ΚΚΕ ξέρεις τι ψηφίζεις. Ξέρεις τι θα βγει την επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Δήμητρα Καραγιαννίδου, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε:

«Μπροστά στη διπλή πιθανά και τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου είναι σημαντικό να αναδείξουμε τη διαφορά μας με τις υπόλοιπες δυνάμεις και παρατάξεις των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στην Περιφέρεια γενικότερα. Τι κάνανε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ανταγωνίζονταν ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά τη σημαία "της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας". Αποδέχτηκαν πλήρως την πολιτική της συγκυβέρνησης και υλοποίησαν την πολιτική επιβολής φόρων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομών.

Αποδέχτηκαν την περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης, τη διεύρυνση της ανταπόδοσης, της διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις και τις επιδιώξεις τους.

Η Περιφέρειά μας να βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και με το χαμηλότερο ΑΕΠ κατά κεφαλήν όπως και οι ίδιοι αναγκάζονται να ομολογήσουνε.

Είναι η περιοχή που περνάει ήδη ένας αγωγός φυσικού αερίου, έχει κοίτασμα πετρελαίου στον Πρίνο, ολοκληρώνεται ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΠ και γίνονται γεωτρήσεις για δεύτερο κοίτασμα στη Θάσο, ενώ σχεδιάζεται η κατασκευή πλωτών εξεδρών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Αυτός ο ενεργειακός πλούτος όμως συνοδεύεται με την πρωτιά στην "ενεργειακή φτώχεια" του πληθυσμού».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η υποψήφια δήμαρχος Αβδήρων Βούλα Μαχαιρίδου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ ανέφερε στην τοποθέτησή της:

«Ανάπτυξη για μας που δεν αφήνει το αποτύπωμά του στους πιο φτωχούς, τους πιο αδύναμους δεν είναι ανάπτυξη. Ανάπτυξη για μας ξεκινάει με την αντιμετώπιση της ανεργίας, με την κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, τη δημιουργία χώρων άθλησης για τη νεολαία και το λαό της περιοχής που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις φτωχότερες λαϊκές οικογένειες…».

Τέλος παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για το Δήμο Αβδήρων.