Παρασκευή 15/03/2019 - 19:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δήλωση συμπαράταξης και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χανίων

«Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να συμμετέχω στο δημοτικό ψηφοδέλτιο Χανίων», αναφέρει σε δήλωση συμπαράταξης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Γιώργος Πετράκης 23 ετών φοιτητής ψυχολογίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Χανίων.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, αναφέρει: «Είμαι 23 ετών φοιτητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά και τα τελευταία 10 χρόνια κατοικώ στο Σταλό, μια περιοχή με πάρα πολλά προβλήματα. Χαλασμένοι δρόμοι, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, κατολισθήσεις, προβληματική συγκοινωνία κ.ά. Όλα αυτά δημιουργούν μια εντελώς αφιλόξενη περιοχή ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης όπως εγώ.

Παράλληλος θα είναι και ο αγώνας μας με τα ζητήματα της Παιδείας - Εργασίας - Υγείας για μια πόλη καθαρή και προσβάσιμη για όλους. Μια πόλη πιο φιλική, πιο όμορφη, πιο λειτουργική ειδικά για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, για μητέρες που θέλουν να πάνε βόλτα το παιδί τους με το καροτσάκι στην παιδική χαρά. Μια πόλη καθαρή και ασφαλή.

Είναι προτεραιότητα να δημιουργήσουμε συμβουλευτικά κέντρα αλλά και κέντρα στήριξης - βοήθειας για όσους το χρειάζονται. Η εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή στήριξης και βοήθειας σε άτομα που η οικονομική κρίση τα οδήγησαν σε ακραίες καταστάσεις, οι άστεγοι, οι εξαρτημένοι, όλοι αυτοί που χρειάζονται παραπάνω φροντίδα από όλους μας είναι αληθινή προτεραιότητα, είναι στάση ζωής και αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο μας.

Θέλουμε ένα δήμο φιλόξενο να παλεύει για προκοπή και ειρήνη. Χωρίς τις βάσεις του θανάτου δίπλα μας που αποτελούν ορμητήριο θανάτου αλλά και στόχο αντιποίνων. Κάτι που στον 21ο αιώνα θα έπρεπε να θεωρείται ως δεδομένο είναι ότι ένας δήμος πρέπει να ιεραρχεί τα έργα και τις δράσεις του με βάση τις ανάγκες των πολλών, τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, έργα και υπηρεσίες και όχι σε έργα που προωθούν την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε δεν είναι μακρινά ούτε ουτοπικά, είναι αυτά τα οποία θεωρούμε αναγκαία - αυτονόητα - άμεσα. Όλοι οι δημότες να έχουν την ίδια ευκαιρία να συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου.

Βασική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι ο δήμος να μην συμμετέχει στην εξυπηρέτηση κυβερνητικών συμφερόντων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο δήθεν "ανταγωνιστικό" πλαίσιο της "ανταποδοτικότητας" αλλά να κινητοποιεί τους πολίτες για να διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους».