Πέμπτη 21/03/2019 - 14:52

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ από τον σκηνοθέτη - σκηνογράφο Ιωσήφ Πολυκάρπου

Σε δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ, ο σκηνοθέτης - σκηνογράφος Ιωσήφ Πολυκάρπου σημειώνει:

«Η περίοδος που διανύσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία και η διάψευση των προσδοκιών πολλών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους όσοι πραγματικά προβληματίζονται, να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα σε σχέση με την πολιτική που μπορεί να δώσει διέξοδο στη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός.

Η κυβέρνηση αυτή προσέφερε και προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διατήρηση των προηγούμενων μνημονιακών νόμων που συμπεριλήφθηκαν όλοι στο 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα.

Η μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, που εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων για λογαριασμό της αστικής τάξης, πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια πολιτικού προβληματισμού, ότι αυτή η πολιτική τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Η δημοτική αρχή Γκότση που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, εφαρμογής των κυβερνητικών επιλογών σε τοπικό επίπεδο, παρά τις διακηρύξεις για ρήξη με τα μνημόνια. Ακολούθησε τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Όχι μόνο δεν εναντιώθηκε στην αντιλαϊκή - αντεργατική κυβερνητική πολιτική, αλλά τη συγκάλυψε και την εφάρμοσε με συνέπεια, ήρθε σε αντίθεση με τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

Πλέον, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αυταπάτες πως αυτό το σύστημα μπορεί να αλλάξει με μια καλύτερη διαχείριση. Ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης και τη λογική του μικρότερου κακού, που τον εγκλώβισε και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αποκάλυπτε τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Που έδωσε και δίνει τη μάχη καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων, κόντρα στην απάθεια και τη μοιρολατρία. Που δείχνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και η εξουσία θα εκπορεύεται από το λαό.

Νιώθω κι εγώ την ανάγκη να δηλώσω τη στήριξή μου στο ΚΚΕ και να απευθύνω κάλεσμα στους συνδημότες μου στη Ν. Ιωνία για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ και στήριξης του Κώστα Κατιμερτζόγλου, υποψήφιου δημάρχου της Ν. Ιωνίας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Τώρα είναι η στιγμή όσοι απογοητεύτηκαν, όσοι αποστρατεύθηκαν και πίστεψαν στις ψεύτικες υποσχέσεις να συμπορευτούν με τη μόνη συνεπή δύναμη που μπορεί να αποτελέσει μια ριζικά διαφορετική επιλογή για την Τοπική Διοίκηση και το δήμο, τη μόνη εγγύηση για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων».