Τρίτη 26/03/2019 - 09:28
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσιάστηκε ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσιάστηκε στο Δήμο Αγιάς στη Λάρισα με ομιλητές τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κασίδα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Τάσο Τσιαπλέ. Παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. (Τα ονόματα του ψηφοδελτίου στα συνημμένα).

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κασίδας τόνισε: «Λιγότερο από δύο μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη για τοπικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον χαρακτήρα τους και την αντιπαράθεση που θα υπάρξει. Ο χαρακτήρας τους είναι συνολικός και η αντιπαράθεση ενιαία διότι συνολική και ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα, στο βιοτικό μας επίπεδο, στα δικαιώματά μας. Η επίθεση εκδηλώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση και τα κόμματα που εναλλάσσονται σε αυτή, την Περιφέρεια και τους δήμους.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν να μας πείσουν ότι τα τοπικά προβλήματα είναι κάτι ξεχωριστό από τα γενικά προβλήματα, ότι οι τοπικές εκλογές είναι απλά επιλογή κατάλληλων προσώπων, η πλούσια πείρα που αποκτήσαμε από τις εναλλαγές προσώπων και παρατάξεων στις Διοικήσεις δήμων και Περιφερειών δείχνει ξεκάθαρα το αντίθετο. Η πολιτική που ασκήθηκε και ασκείται από όλους αυτούς είναι μία συνεχής επίθεση ενάντια στα συμφέροντά μας ταυτόχρονα με την επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Το τρένο τους κινείται με σταθερότητα και συνέπεια πάνω στις ράγες των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η "Λαϊκή Συσπείρωση", το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Αταλάντευτα παλεύουμε ενάντια σε αυτήν την επίθεση, διεκδικούμε σήμερα ανάσες για το λαό ώστε να ανέβει το ηθικό του, να απορρίψει τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, να γίνει διεκδικητικός ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνολική ρήξη και ανατροπή. Για να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του ελέγχοντας τα κλειδιά της οικονομίας σε ένα καθεστώς λαϊκής εξουσίας με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κεντρικό - περιφερειακό σχεδιασμό βασισμένο στην ανάγκη ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του». (Περίληψη της ομιλίας του Γ. Κασιδά στα συνημμένα).

Ο Τάσος Τσιαπλές σημείωσε «απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα και εδώ από την Αγιά, στους εργατοϋπάλληλους, στους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες, να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων κομμάτων και συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς.

Για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, Περιφέρειας και δήμου, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού». Πρόσθεσε «καλούμε τώρα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", σε όλες τις κάλπες και τους αγώνες, για να καταδικασθεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, Περιφέρειας και δήμων, που μας οδηγεί στη φτώχεια και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και τους δήμους, για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν ότι στην ΕΕ θα τρώγαμε με "χρυσά κουτάλια", θα είχαμε "ευημερία", "σύγκλιση" και "σταθερή ανάπτυξη" και για τα ψέματα που εξακολουθούν να μας λένε για την ΕΕ. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη λαϊκή ευημερία, σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία». (Η ομιλία στα συνημμένα).