Παρασκευή 29/03/2019 - 10:52
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δραστηριότητα των υποψηφίων στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Σε σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες της Κέρκυρας περιόδευσε την Πέμπτη 28 Μάρτη η Αλέξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κώστας Ρούσσινος υποψήφιος δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Πέμπτη 28 Μάρτη επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα Αγρού, που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Έγιναν σύντομες ομιλίες από την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Κώστα Ρούσσινο, που παρουσίασαν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. Αναδείχτηκε πλούσιος προβληματισμός για τοπικά ζητήματα, όπως το οδικό δίκτυο, τα σκουπίδια, η ποιότητα και η επάρκεια του νερού κ.λπ., αλλά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Συζητήθηκε και η άποψη αν χρειάζονται απλά «ικανοί» διαχειριστές ή έχει σημασία και η αντίληψη που έχουν για τα πράγματα. Από την κ. Μπαλού τονίστηκε, ότι οι όποιες ικανότητες των περιφερειακών ή δημοτικών αρχών πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και ανέφερε τα παραδείγματα των κομμουνιστών δημάρχων, που κινητοποιούν το λαό και μαζί του διεκδικούν φιλολαϊκές λύσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη στις δημοτικές υπηρεσίες Αγρού. Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού. Εκφράστηκε η ανησυχία από τους εργαζόμενους για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με τη διάσπαση του δήμου και την έλλειψη μέσων και υποδομών. Η Αλεξάνδρα Μπαλού τόνισε ότι είναι σημαντική η στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και ο Κώστας Ρούσσινος δήλωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» παλεύει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ικανοποιητικά.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Κέντρο Υγείας, που οι υποψήφιοι μίλησαν με ασθενείς και εργαζόμενους. Και εδώ η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανής, σε ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τους κατοίκους πολλών χωριών, αλλά και επισκέπτες του νησιού κατά τους θερινούς μήνες. Επισημάνθηκε ότι, οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από όποια θέση κι αν βρίσκονται είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας ήταν και στο παρελθόν και θα είναι πάντα μπροστάρηδες στη λαϊκή κινητοποίηση, για να διεκδικήσει ο λαός υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Γυμνάσιο Περουλάδων «Ανδρέας Κάλβος», που πήρε το όνομα του, από τον ποιητή που κατοικούσε εκεί. Τη συζήτηση απασχόλησαν οι όροι ζωής των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που πολλές φορές μένουν για έξι μήνες «ορφανά», χωρίς επίβλεψη και φροντίδα. Οι γονείς τους είναι, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκασμένοι να εργάζονται πολλές ώρες, διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό κ.τ.λ. στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις, για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Ακόμα συζητήθηκαν ζητήματα πρόληψης των εξαρτήσεων, καθώς ο Κώστας Ρούσσινος είναι πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) κι έχει επίσης δράση και προσφορά στο χώρο του αθλητισμού, ως γραμματέας του «ΟΛΥΜΠΟΥ» Κέρκυρας και πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ Αθλητικός Σύλλογος Κέρκυρας «Θινάλι».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο

Επίσης, η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων βρέθηκαν στην Ιόνιο Βουλή και παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πέρα από τις ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν και την πρόταση τους, για μία διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του κερκυραϊκού λαού και του περιβάλλοντος, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα που μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους και από αυτόν τον τομέα.

Στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε μαζί με τον Νίκο Πέρρο τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με το Δ.Σ. του Συλλόγου, η υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της Κέρκυρας. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν στην Α. Μπαλού και την αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο Σύλλογος και τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει υπηρετώντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε ως προς την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη υποστήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα από έργα που θα προσφέρουν πρόσβαση στην άθληση σε κάθε παιδί, χωρίς να μετακυλούν τα έξοδα, όπως συμβαίνει σήμερα, στην κερκυραϊκή οικογένεια. «Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, με την απρόσκοπτη, δωρεάν πρόσβαση σε αυτόν από κάθε παιδί και νέο άνθρωπο, αποφέρει ανυπολόγιστα οφέλη στην κερκυραϊκή κοινωνία. Οφέλη που δεν εκτιμώνται με το μέτρο της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά με το μέτρο της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών μας, μακριά από εξαρτήσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς αθλητικής άμιλλας και συλλογικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά, η Αλεξάνδρα Μπαλού κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Κυρίαρχο αίτημα του Συλλόγου, η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της δημιουργίας ενός κλειστού Γυμναστηρίου, ένα αίτημα διαχρονικό, το οποίο η Α. Μπαλού και η Λαϊκή Συσπείρωση αναγνωρίζει ως σημαντικό μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μιας πολιτικής που στοχεύει στην ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των παιδιών στην άθληση, στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και στη συνολική υποστήριξη που οφείλει η Πολιτεία απέναντι στις οικογένειες και τους αθλητές, που συχνά ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας, αντιπροσωπεύοντας επάξια την Κέρκυρα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.