Παρασκευή 29/03/2019 - 21:15
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Περιοδεία υποψηφίων σήμερα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας περιόδευσαν σήμερα Παρασκευή 29/03, υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τον δήμο, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού, Σταύρο Αμάραντο.

Οι υποψήφιοι συζήτησαν με δεκάδες εργαζομένους, αλλά και με πολλούς ασθενείς διατυπώνοντας τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για θέματα Υγείας.

Η Υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Η πρόσβαση αυτή πρέπει να διασφαλίζεται από τον κρατικό μηχανισμό (υπουργείο, υγειονομική περιφέρεια) και φυσικά υπάρχουν σοβαρές ευθύνες όταν οι πολίτες της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες Υγείας.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης, δηλαδή στο νοσοκομείο, η εικόνα που διαπιστώθηκε και κατά την περιοδεία είναι τραγική.

Το νοσοκομείο, από κτιριακής πλευράς, είναι στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένο στην τύχη του. Είναι ένα κτίριο στο οποίο ουσιαστικά δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή παρέμβαση τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι ένα κτίριο που σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας στον λαό της περιοχής, με φθαρμένα παράθυρα, ανύπαρκτη μόνωση, συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και τους συνοδούς κυριολεκτικά τριτοκοσμικές. Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός κυριολεκτικά απαρχαιωμένος και ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να μην φτάνει να καλύψει πολλές φορές τις άμεσες εφημεριακές ανάγκες.

Αυτή η εικόνα κατά καιρούς οξύνεται, όπως το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου για να καλυφτούν οι εφημεριακές ανάγκες, δηλαδή τα επείγοντα περιστατικά, μια σειρά από γιατροί όπως οι Αναισθησιολόγοι και οι Καρδιολόγοι εφημερεύουν με εντέλλεσθε, δια της βίας δηλαδή, και μια σειρά από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων καταγγέλλουν πως μεθοδεύεται η κατάργηση των ρεπό τους.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν ότι: «Η εικόνα που συναντήσαμε στο νοσοκομείο σήμερα αντικατοπτρίζει την γενική εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες συγκυβερνήσεις, προσπαθούν "τρώγοντας τις σάρκες των εργαζομένων" να στηρίξουν το προπαγανδιστικό τους αφήγημα ότι ανασυστήνουν το ΕΣΥ.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν προφανώς γιατί οι αστικοί θεσμοί από τον υπουργό και τον περιφερειάρχη μέχρι το δήμαρχο, δεν βάζουν μπροστά τις λαϊκές ανάγκες αλλά κάθε υπηρεσία που προσφέρουν την βλέπουν μέσα από την λογική του κέρδους και της ζημίας.

Η πολιτική που ακολουθούν οι αστικοί θεσμοί με θρησκευτική ευλάβεια και στον χώρο της Υγείας είναι να μετατρέψουν τα νοσοκομεία της χώρας σε επιχειρήσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν ζημία. Αυτό το μαρτυρούν οι σφιχτοί προϋπολογισμοί, τόσο σφιχτοί που ούτε τα παράθυρα του Νοσοκομείου δεν μπορούν να αλλαχτούν, και η όλο και μειούμενη κρατική χρηματοδότηση αλλά και η ενθάρρυνση από πλευράς του κράτους, το νοσοκομείο να αναζητά από αλλού πόρους, μακριά από την κρατική χρηματοδότηση. Το ίδιο άραγε δεν υπηρετεί και ο δήμαρχος που αντί να διεκδικεί οι ανάγκες του δήμου να καλύπτονται κεντρικά χαρατσώνει τους πολίτες με τα δημοτικά τέλη, βάζοντας τον λαό και της Πρέβεζας να πληρώνει και να διπλοπληρώνει για τις ίδιες υπηρεσίες; Από την ίδια λογική δεν εμφορείται και η Περιφέρεια που έχει μετατραπεί σε εργαλείο διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης;

Η αλυσίδα του κρατικού μηχανισμού που περιλαμβάνει κεντρικό κράτος, Περιφέρεια και δήμο φέρει ακέραια την ευθύνη που η μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, φέρουν μεγάλη ευθύνη γιατί ακολουθούν σύσσωμοι μια πολιτική με ταξικό πρόσημο, ενάντια στην εργατική τάξη και στέκονται ξεκάθαρα στο πλευρό των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό λοιπόν και η απάντηση του λαού και στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να είναι ενιαία. Θα πρέπει να είναι η συνολική του καταδίκη σε όλες τις κάλπες, η συνολική συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ».