Δευτέρα 01/04/2019 - 23:21
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση για τις εκλογές διοργάνωσε στο Καρλόβασι η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ την Παρασκευή 29 Μάρτη, στη γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιγαίον». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο και τις κοινότητες της Δυτικής Σάμου.

Η γραμματέας της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, Δήμητρα Παντάπαση, στην ομιλία της απηύθυνε κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες και στις ερχόμενες εκλογικές μάχες. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις της περιόδου και στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΝΔ να εγκλωβίσουν το λαό και τη νεολαία στην αδιέξοδη πολιτική τους, που υπηρετεί κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Κάλεσε το λαό να εμπιστευτεί την πείρα του και να μην πιστέψει στις υποσχέσεις, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Να μην «τσιμπήσει» στα ψεύτικα διλήμματα που τον οδηγούν στο «μια απ' τα ίδια». Να στηρίξει το ΚΚΕ με κριτήριο της δικές του ανάγκες και συμφέροντα.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου, Σταύρος Τάσσος, ο οποίος αναφέρθηκε στις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο και το ρόλο του ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ στα νησιά σε τομείς όπως ο αγροτικός και ιδιαίτερα στα προβλήματα της ελαιοπαραγωγής καθώς και στις συγκοινωνίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Β. Αιγαίο, Αγλαΐα Κυρίτση. Αναφερόμενη στο ρόλο της Περιφέρειας τόνισε: «Είδα από πρώτο χέρι τι σημαίνει ιμάντας μεταφοράς της κυρίαρχης πολιτικής προς τα κάτω. Είδα και κατάλαβα πολύ καλύτερα πώς στήνονται οι ευρωενωσιακές στρατηγικές και υλοποιούνται απευθείας από τις Περιφέρειες καταδικάζοντας το λαό και τον τόπο στη φτώχεια και το μαρασμό, ενώ διαφημίζονται ως τάχα μακρόπνοες στρατηγικές που στοχεύουν στην άμβλυνση των ανισοτήτων. Την ίδια ώρα, είδα και βίωσα πολύ καλά τι σημαίνουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές υπάκουα όργανα και πρωτοκολλητές αποφάσεων που ορίζονται μέσα από στενές και πάντα νομότυπες αποφάσεις».

Κάλεσε σε στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, λέγοντας πως «η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί συμπόρευση και συνεργασία στη βάση, όμως, δοκιμασμένων ιδεολογικοπολιτικών αρχών. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να ανατρέψει δεδομένα (...)

Δεν χωράει εφησυχασμός και επανάπαυση. Το πολιτικό σύστημα διαθέτει όπλα και μέσα για να αποπροσανατολίσει και να παραπλανήσει και πάλι το λαό. Γειτονιά τη γειτονιά, καφενείο το καφενείο, χωριό το χωριό, να μιλήσουμε στον κόσμο ανοιχτά και αναλυτικά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη της ενεργοποίησης, της συμμετοχής και της δράσης(...)

Η όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, δεν θα είναι απλά μια εκλογική επιτυχία του κόμματος. Θα είναι κατάκτηση του ίδιου του λαού».

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου Κώστας Τζίχας, αναδεικνύοντας τις δεκάδες παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της περιοχής. Επίσης, τόνισε τη συνέχεια της παρέμβασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δίνοντας τη σκυτάλη στον υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Βασίλη Κοσμά, με την ομιλία του οποίου έκλεισε και η εκδήλωση.

Ο Βασίλης Κοσμάς αναφέρθηκε στα καυτά προβλήματα της περιοχής και το ρόλο που μπορεί να παίξει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ανάδειξη και τη διεκδίκηση λύσεων με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού της περιοχής. Σημείωσε επίσης την επίπλαστη ανεξαρτησία των υποψήφιων των άλλων δυνάμεων όταν είναι γνωστά στελέχη των κομμάτων που για χρόνια έχουν υπηρετήσει και έχουν συμβάλει στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των συνεπειών της που βιώνει σήμερα ο λαός της Δυτικής Σάμου. Όπως ανέφερε, «η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και αποφασισμένη να παλέψει καθημερινά για όλα τα λαϊκά προβλήματα». Τέλος, ανακοίνωσε μια πρώτη ομάδα υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Η πρώτη ομάδα υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο και τις κοινότητες της Δυτικής Σάμου είναι η εξής:

Αποστόλου Δημήτρης, υδραυλικός

Αποστόλου Δημήτρης, ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου, μέλος του εθελοντικού κλιμακίου πυρόσβεσης Μαραθοκάμπου

Διακονικολάου Δημήτρης, ζαχαροπλάστης

Ευαγγελίδης Θοδωρής, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Θάνου Μυρσίνα, μέλος της Ομάδας της ΟΓΕ Μαραθοκάμπου

Καλογερής Δημήτρης, οικοδόμος, πρόεδρος του ΤΣ Κοντακεΐκων, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Κάρλα Ρένα, συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου

Κελεμπέση Δέσποινα, συνταξιούχος, μέλος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης

Κόκκας Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος

Κουτσουρέλη Βασιλική, άνεργη ιδιωτική υπάλληλος, έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον πρώην Δήμο Καρλοβάσου και υποψήφια δήμαρχος

Λεκάτου Ιωάννα, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του ΔΣ της Ομάδας Καρλοβάσου της ΟΓΕ

Μαγδανοζίδης Χαράλαμπος, διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τοπικός σύμβουλος στο ΤΣ Καρλοβάσου

Μακρή Φιλιώ, αυτοαπασχολούμενη, πρόεδρος της Ομάδας Μαραθοκάμπου της ΟΓΕ, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου

Μακρής Κώστας, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου

Μαργαρώνης Νίκος, συνταξιούχος αγρότης

Ματθαίου Ευανθία, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και της Ομάδας Καρλοβάσου της ΟΓΕ

Μυρσινιάς Σταμάτης, συνταξιούχος οικοδόμος

Πανούσος Χρήστος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Πανταπάσης Γιώργος, συνταξιούχος εναερίτης της ΔΕΗ, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Καρλοβάσου

Παριανός Δημήτρης, βενζινοπώλης

Πατσούλης Γιάννης, αλιέας, τοπικός σύμβουλος στο ΤΣ Μαραθοκάμπου, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου

Πόθα Ελισσάβετ, δασκάλα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, γραμματέας της Ομάδας Μαραθοκάμπου της ΟΓΕ

Σίμος Δημήτρης, μηχανουργός

Σεβαστού Σεβαστός, συνταξιούχος

Σκαραμάγκος Ευάγγελος, ξυλουργός

Σωκιανού Φιλιώ, ιδιωτική υπάλληλος

Σκρίνος Γιάννης, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου

Τριανταφύλλου Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος

Τριπύλας Σταμάτης, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου

Τριπιντής Δημήτρης, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τρυφερός Γιώργος, ηλεκτρολόγος, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου