Δευτέρα 01/04/2019 - 23:30
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Εκδήλωση - παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (ΦΩΤΟ)

Πολιτική συγκέντρωση όπου παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μάρτη, στην Αρτέμιδα, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» της πόλης.

Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα Ξενοφών (γυάλινο κτίριο) του Δήμου, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδας Νίκος Δάρδαλης, αλλά και υποψήφιοι φοιτητές που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σμυρνιούδης, Βασίλης Κουτρουμπίνης, Μάριος Τούντας.

Στην ομιλία του, ο Ν. Δάρδαλης ανέφερε ότι δίνουμε μαζί τη μάχη για να δώσει ο λαός δύναμη στη δύναμή του. Να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ, να δώσει απάντηση στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Η σημαία που κρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ανεξάρτητα αν ο ένας την κρατά με το αριστερό και ο άλλος με το δεξί, γράφει: «Κέρδη για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ζωή χωρίς δικαιώματα για τους πολλούς, την εργατική τάξη, τους αγρότες, το λαό».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα δήθεν «προοδευτικά του μέτωπα» και η ΝΔ με τις κορόνες της περί «υπευθυνότητας κόντρα στο λαϊκισμό», στήνουν τις παγίδες τους, βάζουν τις τρικλοποδιές τους. Είναι τόσο μεγάλο το προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που τους χωράει όλους. Από τα πολιτικά ρετάλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα απολειφάδια της ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ. Είναι τόσο μεγάλη η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, που τους αγκαλιάζει όλους. Από την ΕΕ, που έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό, μέχρι το ΝΑΤΟ που μακελεύει τους λαούς.

Σημείωσε πως η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον κυριαρχούν στους νέους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο στις σπουδές, μεθαύριο στη δουλειά και ότι η κινητικότητα, αρχή της ΕΕ για τη νεολαία, σημαίνει ένα ατελείωτο κυνήγι πιστοποιητικών και δεξιοτήτων επί πληρωμή, σημαίνει συνεχής εναλλαγή στους όρους δουλειάς και ζωής, εναλλαγή χώρας και κλάδου δουλειάς. Μια θέση εργασίας μοιράζεται στα δυο χωρίς δικαιώματα, ενώ η μειωμένη ανεργία στους νέους είναι 40%!

Μπορεί να μην υπάρχει σάλιο για σχολεία, εστίες, προσωπικό για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, αλλά υπάρχει περιθώριο να μειωθεί η φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων, όπως έκανε η κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα. Την ίδια πολιτική η ΝΔ, λέει στο λαό ότι θα την εφαρμόσει με καλύτερο τρόπο, ότι εκείνη μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, που θα του τσακίσουν τη ζωή, πάντα με υπευθυνότητα.

Επιπλέον, ο Ν. Δάρδαλης είπε ότι τη διαχείριση αυτής της μιζέριας για το λαό εφαρμόζουν και σε τοπικό επίπεδο οι διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών, αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα, είτε εμφανίζονται με το μανδύα του «ανεξάρτητου». Όλοι αυτοί που συμφωνούν στο κύριο, στο να παραμείνουν οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι για να αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζών, να υποφέρει ο λαός για τα κέρδη των λίγων. Έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί υλοποιούν την πολιτική εκείνη που δεν μπορεί να μας προστατέψει από τις φωτιές το καλοκαίρι και από τις βροχές το χειμώνα.

Με ευκολία οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής μεταπηδούν από τη μια παράταξη στην άλλη, γιατί είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης: Όλοι μαζί στηρίζουν το μοντέλο των δήμων και των περιφερειών που εφαρμόζουν την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, «τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές». Με τις δομές «διαχείρισης της φτώχειας» και τη σακούλα «των κοινωνικών παντοπωλείων», επιχειρούν να «ξεπλύνουν» τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και της ΕΕ, που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την ανεργία, επιδιώκουν να μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του λαού.

Στάθηκε στην προκλητική, όπως είπε, αδράνεια της δημοτικής αρχής μπροστά στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς πολλά σχολεία είναι ενοικιαζόμενα και προκάτ, ουσιαστικά «παραγκουπόλεις», ενώ φέρει μεγάλη ευθύνη για τις τραγικές ελλείψεις σε αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, σε πλατείες και δημόσιους χώρους.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, σημείωσε ο Ν. Δάρδαλης, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού βρίσκονται μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σπάτων - Αρτέμιδας. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών. Είναι και άνθρωποι που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, συμπορεύονται με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα και στις εκλογές. Η καταδίκη της πολιτικής τους είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ που δεν έλειψε από κανένα δίκαιο αγώνα του λαού μας. Που παλεύει για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια.