Δευτέρα 01/04/2019 - 22:50
ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Με δυναμική και μαζική συμμετοχή οπαδών και φίλων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση ενός μέρους του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δάφνης - Υμηττού, το πρωί της Κυριακής 31 Μάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν νέοι και νέες μαζί με τη γενιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, συμπολίτες που δραστηριοποιούνται στο κίνημα της γειτονιάς, στις Επιτροπές πολιτών, ανέργων, τους Συλλόγους Γυναικών. Ξεχωρίζει η μεγάλη συμμετοχή νέων εργαζομένων, επιστημόνων και καλλιτεχνών. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ανιδιοτελείς αγωνιστές που δρουν και σηκώνουν το ανάστημά τους στους χώρους δουλειάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ Σωματείων, Ομοσπονδιών, άλλων φορέων του μαζικού κινήματος.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε η υποψήφια Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού Ναυσικά Τόλια Κηπουρού (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της), η οποία απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογραμμίζοντας πως είναι ανάγκη μέσα από την ψήφο, μπροστά στις εκλογικές μάχες σε δήμο, περιφέρεια και Ευρωβουλή να σταλεί ενιαίο μήνυμα. Ενιαίο, όπως ενιαία είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε λαϊκή οικογένεια, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, τις σχολές. Τόνισε χαρακτηριστικά, πως η σχετική και απόλυτη εξαθλίωση των κατοίκων του δήμου δεν μειώθηκε, αντιθέτως παγιώθηκε:

Δύο χιλιάδες νοικοκυριά ή περίπου 7.000 συμπολίτες μας προσφεύγουν κάθε μήνα στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης για να επιβιώσουν. Σημαντικός αριθμός εξακολουθεί να τρέφεται με συσσίτια. 14.617 συμπολίτες μας, δηλαδή κάθε τρίτος κάτοικος της γειτονιάς, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και εμφανίζονται με χρέη προς το δήμο. Η ανεργία σταθεροποιήθηκε σε επίπεδα άνω του 20%. Σε αυτά τα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται η υποαπασχόληση, ενώ ένας στους τέσσερις εργαζομένους εργάζεται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής απασχόληση. Στους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς συνεχίζουν να πληρώνουν τροφεία, παρά το ότι ο δήμος υπερηφανεύεται για τα οικονομικά πλεονάσματα πέρα των 4 εκατ. ευρώ. Στη γειτονιά, η Δάφνη ασφυκτιά από την έλλειψη ελεύθερων χώρων, πράσινου και ταλαιπωρείται από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ενώ, τα άλση του Υμηττού βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και τα δέντρα αργοπεθαίνουν.

Στην ομιλία της ανέδειξε την πρόσφατη, αλλά και διαχρονική πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός της περιοχής από την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η δημοτική αρχή της ΝΔ στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού, καθώς είναι γνωστό πως συγκαταλέγεται σε εκείνους που πρόθυμα πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή όλου εκείνου του αντιδραστικού πλαισίου του σύγχρονου αστικού κράτους και της πολιτικής των κομμάτων που κυβερνούν. Ενώ, όλες οι άλλες παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ) με τις πράξεις απέδειξαν ότι ακολουθούν και αυτές με συνέπεια την ίδια πολιτική των κομμάτων τους, στηρίζοντας τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω των προϋπολογισμών και των προγραμμάτων επέβαλαν την τοπική λιτότητα στα έργα, ακολουθώντας και αναπαράγοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στα ντόπια και ευρωπαϊκά «αφεντικά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των εκλεγμένων συμβούλων της όλα αυτά τα χρόνια, που στάθηκαν ακλόνητοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων των κατοίκων. Αποκάλυψαν πως οι αλλαγές της διοικητικής δομής στην τοπική διοίκηση («Καποδίστριας» - «Καλλικράτης» - «Κλεισθένης») ήταν πλήρως εναρμονισμένες με την πολιτική στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σχετίζονταν άμεσα με τα αντιλαϊκά σχέδια των κυβερνήσεων. Υπερασπίστηκαν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, στήριξαν τον αγώνα των συμβασιούχων. Σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή που επένδυσε σε κολονάκια και πεζοδρόμια, ανέδειξαν ως προτεραιότητα, έργα που αφορούν και ωφελούν το λαό, όπως τα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά, την ανάπλαση του θεάτρου Βράχων προς όφελος των κατοίκων και όχι των επιχειρηματικών ομίλων και θιασαρχών. Απαίτησαν να θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση και να διεκδικηθεί από τους δήμους, η διαγραφή όλων των μικροοφειλών για νοικοκυριό, μικροεπαγγελματίες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. Να σταματήσει ο δήμος κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας των νοικοκυριών για μικροοφειλές. Συντάχτηκαν μαζί με τους εργαζομένους κατά της ιδιωτικοποίησης, συρρίκνωσης και ξεπουλήματος της ΠΥΡΚΑΛ και του φιλέτου οικοπέδου 150 στρεμμάτων της, αναδεικνύοντας ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία διαθέτει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολλαπλά, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Βροντοφωνάζουν πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδίζουν. Πως οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα και οι 3.804 στο δήμο μας, δεν ξεσπιτώθηκαν επειδή το ήθελαν, αλλά επειδή είναι και αυτοί θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Σ' αυτές τις δύσκολες, ασφυκτικές για το λαό συνθήκες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, αξιοποιώντας κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε, να δώσει μια μικρή ανάσα ανακούφισης στο λαό και τη νεολαία.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να ακολουθήσουν το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων, της απειθαρχίας και της ανυπακοής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, της διεκδίκησης των λαϊκών αναγκών. «Ο δρόμος της μοιρολατρείας και της υποταγής δεν μας ταιριάζει, δεν συμβιβαζόμαστε! Να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο της ρήξης και του αγώνα. (... ) Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη για να ριζώσει η Λαϊκή Συμμαχία, για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», σημείωσε κλείνοντας το μαχητικό της κάλεσμα.

Στο τέλος, παρουσίασε τα πρώτα 55 ονόματα του ψηφοδελτίου, το οποίο απαρτίζεται κατά 40% από γυναίκες και κατά 36% από νέους, ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Το λόγο πήραν ακόμη για σύντομο χαιρετισμό και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και η Νικολέττα Καλαβρού.

Ο Δ. Θεοδωρόπουλος, μέλος του Σωματείου Τύπου - Χάρτου και μέλος της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ, σημείωσε πως κανείς δεν περισσεύει στις μάχες που έχουμε μπροστά μας και κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, τις ευρωεκλογές, τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση. Η Ν. Καλαβρού, γυμνάστρια και μέλος του ΔΣ Γυμναστών Αττικής αναφέρθηκε στην πείρα της νεολαίας από την αντιλαϊκή πολιτική, από τις εργασιακές σχέσεις, που κυριαρχούν σήμερα. Στάθηκε στα θέματα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και στην ανάγκη για διεκδίκηση κάλυψης των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. Κάλεσε, τέλος, τους νέους που δεν σκύβουν το κεφάλι, να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καταστρέφουν τις ζωές τους και να δώσουν τις μάχες που έρχονται, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Η Ναυσικά Τόλια ΚηπουρούΗ Νικολέττα ΚαλαβρούΟ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Δάφνης - Υμηττού:

  1. Αντωνιάδου Ματθίλδη, απόφοιτη θεατρικών σπουδών, εργαζόμενη στην «360ο connect», μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική.
  1. Αυγουστάκης Ελευθέριος, δάσκαλος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, μέλος του Συλλόγου εκπαιδευτικών «Ο Μακρυγιάννης».
  1. Βάρσος Ευρυσθένης, φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».
  1. Βογιατζής Ηρακλής, υποψήφιος διδάκτορας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ερευνητής και μέλος ΔΣ του ΦΟΥ.
  1. Βλάχος Δημήτρη, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος ΤΕΒΕ.
  1. Γερολυμάτος Νίκος, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».
  1. Γκούβα Ασπασία, εργαζομένη σε τεχνικό γραφείο στον κλάδο των Ναυτιλιακών, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
  1. Γραμματικάκης Παναγιώτης, συνταξιούχος Ολυμπιακής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δάφνης - Υμηττού.
  1. Δεληβοριά Κούλα, συνταξιούχος, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης.
  1. Δημουλάς Χρήστος, απόφοιτος τμήματος Πολιτικών Επιστημών Παντείου, λογοτέχνης.
  1. Δουληγέρης Παναγιώτης, συνταξιούχος από τον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου και γραμματέας της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Δάφνης.
  1. Εγγλέζου Κούλα, βρεφονηπιοκόμος, επαγγελματίας στο χώρο του Τουρισμού. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης - Υμηττού.
  1. Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, εργαζόμενος σε τυπογραφείο, μέλος του Σωματείου Τύπου - Χάρτου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ.
  1. Καζάκος Πέτρος, συνταξιούχος ΕΛΤΑ, μέλος του Σωματείου ΔΕΚΟ - Τραπεζών .
  1. Καλαβρού Νικολέττα, γυμνάστρια, μέλος του ΔΣ Γυμναστών Αττικής.
  1. Καλούρη Τζένη, άνεργη, για πολλά χρόνια στο ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών.
  1. Καραγιάννης Χριστόφορος, συνταξιούχος Ολυμπιακής, επί σειρά ετών στο ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων Δάφνης - Υμηττού - Ηλιούπολης.
  1. Καρακώστα Ιωάννα, φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».
  1. Κατσιρέας Βαγγέλης, συνταξιούχος ΕΛΤΑ, μέλος Σωματείου Συνταξιούχων Δάφνης - Υμηττού - Ηλιούπολης, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης, επί σειρά ετών διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Υμηττού.
  1. Κονταργύρης Κωνσταντίνος, συνταξιούχος ΟΤΑ, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης - Υμηττού και του Σωματείου Συνταξιούχων. Δημοτικός σύμβουλος επί 35 συναπτά έτη.
  1. Κοτσοβού Ελευθερία, συνταξιούχος από το χώρο του Ιματισμού, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων και της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης - Υμηττού.
  1. Κοψιά Όλγα, τελειόφοιτη Γεωπονικής, εργαζόμενη στο Εμπόριο, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης - Υμηττού.
  1. Κωνσταντιάδη Ντίνα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, για πολλά χρόνια μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης», μέλος της Επιτροπής Ειρήνης και του Συλλόγου Γυναικών.
  1. Λεμπέσης Λευτέρης, εργαζόμενος στον Επισιτισμό, μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, μέλος της Τομεακής Επιτροπής των Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ.
  1. Λυκάκη Μαρίλια, δόκτορας Βυζαντινής Ιστορίας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης -Υμηττού.
  1. Μάνεσης Απόστολος, συνταξιούχος σχολικός φύλακας.
  1. Μανωλεσάκης Δημήτρης, συνταξιούχος μηχανολόγος, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Δάφνης - Υμηττού - Ηλιούπολης και του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Υμηττού.
  1. Μαρκόπουλος Μάνος, εργαζόμενος στον Επισιτισμό.
  1. Μενέγος Παναγιώτης, απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού.
  1. Μούσχουρος Νείλος, αυτοαπασχολούμενος πολιτικός μηχανικός σε τεχνικό γραφείο, αντιπρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Υμηττού και 1ου Λυκείου Υμηττού, μέλος Ένωσης Γονέων Δάφνης - Υμηττού.
  1. Μπολοκούτα Κατερίνα, βιολόγος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Δάφνης - Υμηττού.
  1. Μπότσης Σπύρος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Σωματείου Λογιστών, υπήρξε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, μέλος Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.
  1. Ντούσκας Παναγιώτης, 59 ετών, οδηγός ταξί.
  1. Παντελιάς Μιχάλης, δημοσιογράφος.
  1. Παπαδόπουλος Σταύρος, κάτοχος μεταπτυχιακού στα Οικονομικά, εργαζόμενος σε 12μηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο υπουργείο Τουρισμού.
  1. Παπαναστάση Παναγιώτα, αισθητικός, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης - Υμηττού.
  1. Παπανδρέου Σταύρος, εργαζόμενος στη «PDS», μέλος Σωματείου Χρηματοπιστωτικού.
  1. Παριάρου Αθηνά, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Υμηττού.
  1. Πολλάτος Αλέκος, συνταξιούχος επιπλοποιός, μέλος του ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων Δάφνης- Υμηττού - Ηλιούπολης.
  1. Ράδος Σπύρος, συνταξιούχος ΟΤΑ, επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Δάφνης και αργότερα Δάφνης - Υμηττού.
  1. Σάλλα Μαρίτσα, συνταξιούχος από το χώρο Επισιτισμού - Τουρισμού, μέλος Σωματείου Συνταξιούχων Δάφνης - Υμηττού.
  1. Σανσονέτης Σπύρος, συνταξιούχος του ΟΤΕ, ερασιτέχνης φωτογράφος που παραδίδει δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στο φωτογραφικό εργαστήρι «Φωτοπρολετάριοι» στη Δάφνη.
  1. Σβορώνος Διονύσης, γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ευνταξιούχων ΟΑΕΕ.
  1. Στίγκας Χρήστος, ηλεκτρολόγος Μηχανικός Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αυτοαπασχολούμενος, τεχνικό γραφείο.
  1. Συριοπούλου Γιώτα, εμποροϋπάλληλος, μέλος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, μέλος του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.
  1. Τασσοπούλου Σωτηρία, λογίστρια στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού.
  1. Τουλούπας Κώστας, μουσικός, τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, μέλος ΦΟΥ.
  1. Τσέλιου Ελένη, εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης - Υμηττού.
  1. Τσιρώνη Σοφία, δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης».
  1. Τσιτλακίδου Ράνια, αυτοαπασχολούμενη ασφαλίστρια, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Δάφνης - Υμηττού.
  1. Φικιώρης Μελέτης, εργαζόμενος σε τουριστικό γραφείο, μέλος Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΣΕΝΤ.
  1. Φιορεντίνος Σπύρος, συνταξιούχος πλοίαρχος.
  1. Φλώρος Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Υμηττού.
  1. Φραγκιουδάκης Τάσος, αυτοαπασχολούμενος, μέλος Συλλόγου Ιδιωτικών Συνεργείων και μέλος του Επιμελητηρίου Αθηνών.
  1. Χαλτσωτάκη Φιλησία, αυτοαπασχολούμενη, pet shop, μέλος Συλλόγου Γυναικών Δάφνης - Υμηττού.
Συνημμένα Αρχεία