Δευτέρα 01/04/2019 - 21:29

Χαιρετισμός του Γιάννη Αγγέλου στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές (VIDEO)

Στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Novotel» για τις Ευρωεκλογές και την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, μίλησε ο Γιάννης Αγγέλου, Συνταγματάρχης (ΜΧ) ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Είπε συγκεκριμένα:

«Συντρόφισσες, σύντροφοι, φίλες, φίλοι,

Επιτέλους βρεθήκαμε! Επρεπε να κυλήσουν χρόνια για να σμίξουν οι δρόμοι και η περπατησιά μας. Από το 1976 μέχρι τις αρχές του 2012 ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησα με πίστη και ανιδιοτέλεια. Οι εθνικές εκλογές του 2009 ήταν το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που προδόθηκε αλλά και έριξε τις μάσκες. Τα γεγονότα είναι σε όλους, λίγο ως πολύ, γνωστά.

Η χώρα οδηγήθηκε στη λαιμητόμο των μνημονίων. Ολο αυτό ήταν πέρα από τα πιστεύω μου και προσπάθησα να διατυπώνω κάθε φορά τις αντιρρήσεις και ενστάσεις μου. Απευθυνόμουν εις ώτα μη ακουόντων... Από τις αρχές του 2012 μέχρι το τέλος του 2018, ουσιαστικά και τυπικά, παρέμεινα ανέστιος πολιτικά. Αρκετά όλα αυτά τα χρόνια για να οδηγηθώ σε μια οριστική αποχώρηση. Υπεραρκετά για να συνειδητοποιήσω όλο το παιχνίδι. Και τώρα μαζί! Για να πιάσουμε το νήμα από την αρχή!

Η μάχη για τις ευρωεκλογές όπως και οι μάχες για την Τοπική Διοίκηση και τις Περιφέρειες είναι κρίσιμες για το λαό μας. Σε αυτήν τη μάχη ριχνόμαστε με την ωραιότερη διάθεση, με τη μεγαλύτερη ορμή για τον όλο και πιο ωραίο στόχο. Να μεγαλώσουμε κι άλλο, να γιγαντώσουμε. Να γίνουμε περισσότεροι, πολλοί, όλοι.

Στο λαό μας, όσο ώριμος και να είναι από όσα έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία πως υπάρχουν πολλά μεν κόμματα, αλλά δύο πολιτικές. Η μία είναι η πολιτική της υποτέλειας, της συμφωνίας όλων των αστικών κομμάτων στη βασική στρατηγική, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στη συμμετοχή της χώρας στη φυλακή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στα ματωμένα πλεονάσματα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα «δωράκια» στο μεγάλο κεφάλαιο, στους πλειστηριασμούς, στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Η περίφημη πολιτική της χρυσόσκονης, που δεν απαντά στο πρόβλημα. Η άλλη είναι η πολιτική της ρήξης και της αντεπίθεσης με ένα ισχυρό ΚΚΕ. Πολιτική αγώνων και διεκδικήσεων για το λαό και τον τόπο. Και εδώ δεν μπαίνουν ψευτοδιλήμματα, αλλά διλήμματα ουσίας, της ίδιας της ζωής, που είναι κεφάλαιο - εργαζόμενοι, μονοπώλια - λαός, ΕΕ των μονοπωλίων ή Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού.

Η προεκλογική μάχη έχει ήδη ξεκινήσει. Ολοι αντιλαμβανόμαστε καθημερινά πως είναι μια μάχη χωρίς κανόνες. `Η, ακριβέστερα, είναι μια μάχη που τους κανόνες διαμορφώνουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τα εδώ παπαγαλάκια αναπαράγουν με αξιοθαύμαστη ταχύτητα. Αναπτύσσουν και προωθούν με μοναδική μαεστρία την επαίσχυντη θεωρία των "δύο άκρων".

Βάζουν απέναντι στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση των υπόδικων χρυσαυγιτών, που οι ίδιοι εκτρέφουν και τροφοδοτούν, το ΚΚΕ των αγώνων και των χιλιάδων αγωνιστών, το ΚΚΕ της τιμής και της λευτεριάς του τόπου μας. Απέναντι στους τραμπούκους με τις διάφορες περίεργες σχέσεις με το μεγάλο κεφάλαιο, το κόμμα του λαού και της εργατιάς, που υψώνεται σαν ατσάλινο τείχος στην αδικία και τη στυγνή μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Επιτίθενται στο ΚΚΕ γιατί για πρώτη φορά αισθάνονται πως τα αστεία τελειώνουν. Ο λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως μόνο με το ΚΚΕ θα δικαιωθούν οι πόθοι του. Μόνο με το ΚΚΕ θα πάρει ο τόπος άλλη ρότα και θα γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

Από αυτό το βήμα, αλλά και με κάθε ευκαιρία, καλώ τους συναδέλφους μου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που είναι σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πως οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι εργαλείο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά ο προστάτης των συνόρων της πατρίδας. Να νιώσει ο λαός μας ασφάλεια και εμπιστοσύνη δίπλα στα Σώματα Ασφαλείας. Μην παρασύρονται από τα κούφια λόγια των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών. Ανήκουν στο λαό, υπηρετούν το λαό, μοχθούν για το λαό και τον τόπο.

Σε λίγο, όταν θα κλείσουν τα φώτα και φύγουμε από εδώ, ας έχουμε κρατήσει βαθιά μέσα μας τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη:

"Ενα και δυο". Και παίρνει τη δική του απόφαση ο ποιητής.

"Ενα και δυο" κι εμείς την προχωράμε μέχρι την άκρη του ονείρου των ανθρώπων.

"Ενα και δυο" τη μοίρα μας θα τη χαράξουμε με το δικό μας μόχθο, πάνω στο χέρσο δρόμο που χαράζει η ιστορία.

Δύσκολος δρόμος, μα τον περπατάμε. Ουδέποτε οι δρόμοι του αγώνα ήταν εύκολοι. Ομως είναι οι μόνοι που έχουν προορισμό. Με ψηλά το κεφάλι, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Για να δούμε και πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπα του λαού μας! Η συστράτευση με το ΚΚΕ δεν είναι μια ευκαιριακή κίνηση. Είναι στάση ζωής, επιλογή για το σήμερα και το αύριο. Αυτό ενοχλεί τα αστικά κόμματα. Αυτό τους τρομάζει!

Καλό αγώνα!»