Σάββατο 06/04/2019 - 21:46
ΛΕΡΟΣ

Διήμερη περιοδεία του Γιάννη Ντουνιαδάκη στο νησί (ΦΩΤΟ)

Από την εκδήλωση της ΚΟ Λέρου
Από την εκδήλωση της ΚΟ Λέρου

Διήμερη περιοδεία στη Λέρο, πραγματοποίησε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Δευτέρα 1 Απριλίου, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΟ Λέρου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Hot- Spot) και συναντήθηκε με εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες και με τον Διοικητή του Κέντρου. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ελλείψεις απαραίτητων υλικών και υποδομών καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των κονδυλίων για την αποκατάσταση των βλαβών στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των οικίσκων, είναι τα βασικότερα προβλήματα που εκφράστηκαν στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα αποτελέσματα των οποίων συνεπάγονται αρνητικές επιπτώσεις στην αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την KO Λέρου του ΚΚΕ με θέμα: «Η εκλογική αναμέτρηση για την τοπική και περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ». Στην εκδήλωση, υπήρξε συμμετοχή νέων ατόμων και έγινε πλούσια συζήτηση με τους παρεβρισκόμενους για τα προβλήματα της περιοχής. Ως απάντηση στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν, αναδείχτηκε η ανάγκη ισχυροποίησης της λαϊκής αντιπολίτευσης και διεκδίκησης της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών όπως εκφράζεται μέσα από την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του, ο Γ. Ντουνιαδάκης ,αρχικά, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, όπου συναντήθηκε με το Λιμενάρχη και εργαζόμενους της υπηρεσίας. Η υποστελέχωση, η μηδαμινή χρηματοδότηση του υπουργείου για την κάλυψη των αναγκών του λιμεναρχείου και το υψηλό κόστος διαβίωσης των εργαζομένων σε σχέση με το μισθολόγιο τους, αποτέλεσαν τα βασικότερα των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου (ΚΘΛ) όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μαζί με το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκαν με Διευθυντικά στελέχη του ΚΘΛ. Στη συνάντηση αυτή, εκφράστηκαν προβλήματα που αφορούσαν την έλλειψη προσωπικού και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, με συνοδεία του αναπληρωτή διοικητή, έγινε μια σύντομη ξενάγηση στις κλινικές του Νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε, η ύπαρξη νέων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού χωρίς να γίνεται πλήρης αξιοποίησή τους και μετά από συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα έντονα προβλήματα της υποστελέχωσης στις δομές ψυχικά ασθενών και της απλήρωτης εργασίας σε κάποια προγράμματα.,

Ακολούθησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων προσφύγων του ΠΙΚΠΑ και διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά ότι το κράτος κρύβει την απροθυμία του να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των συγκεκριμένων ατόμων, πίσω από την οικονομική συνεισφορά και την κάθε είδους προσφορά εργασίας από τους εθελοντές. Εργαζόμενοι και εδώ ανέφεραν ότι είναι απλήρωτοι.

Στη συνέχεια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου όπου, μεταξύ άλλων, εκφράστηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας.

Τέλος, στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα με τον πρόεδρο του Σωματείου Αλιέων και Αλιεργατών Λέρου, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου με επικρατέστερα την αγανάκτηση του κλάδου από την κυβερνητική αδιαφορία,την απαξίωση της παράκτιας αλιείας σε συνάρτηση με την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας σε μονάδες και κέρδη εις βάρος των ψαράδων καθώς και των προβλημάτων που προέκυψαν από την άρση των αδειών της τράτας και που δεν αντιμετωπίζονται την φαινομενικά προσωρινή της χορήγησης.