Κυριακή 07/04/2019 - 21:17
ΓΑΛΑΤΣΙ

Σε μαζική εκδήλωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι» στο Γαλάτσι, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γρηγόρη Χαραλαμπίδη να καλεί σε αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των εργαζομένων, η πάλη για την ανακούφισή τους από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρουσιάζοντας ο Γρ. Χαραλαμπίδης τους υποψήφιους του συνδυασμού του Κόμματος (βλ. παρακάτω), σημείωσε ότι πρόκειται για «συναγωνιστές από το εργατικό κίνημα, το κίνημα των αυτοαπασχολουμένων, το συνταξιουχικό, το γυναικείο ριζοσπαστικό, το γονεϊκό, το σπουδαστικό κίνημα, αλλά και συναγωνιστές που συμμετέχουν στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, το 36% είναι καινούριοι υποψήφιοι σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2014. Από αυτούς: Το 48% είναι εργατοϋπάλληλοι. Το 8% είναι άνεργοι. Το 16% είναι αυτοαπασχολούμενοι. Το 4% είναι φοιτητές - σπουδαστές. Το 24% είναι συνταξιούχοι».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι στον κεντρικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Φραγκίσκος Κουτελιέρης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Πάτρας και Μπάμπης Ασφής, συνταξιούχος του ΟΑΕΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ - δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου από το 1986 έως το 2010, μέλος της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου. Επίσης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου, Χρήστος Σαλταπίδας, πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., με εξειδίκευση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, με πτυχίο στο Αρχηγείο στόλου και στο ΓΕΕΘΑ, Γιώργος Πάσχος, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ Παραρτήματος Κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, πρόεδρος του εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου, Αφροδίτη Πετσίνη, τελειόφοιτη Γαλλικής φιλολογίας, εργαζόμενη στο Εμπόριο, μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ και Βασιλική Δεληγιάννη, εκπαιδευτικός στο 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας, Μέλος της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, που δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, καθώς και ο Χάρης Βουρδουμπάς, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Επίσης, ο Μουσταφά Αχμετ, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Γ. Πρωτουλης ξεκίνησε, σχολιάζοντας τη σύναξη που διοργάνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σαν σε μια «ρετρό ταινία, που την ονόμασαν "προοδευτική συμμαχία"», όπως είπε. Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά τα στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Ραγκούσης, ο Μπίστης, ο Τζουμάκας, κλπ., ο λαός δίκαια τα έριξε στα αζήτητα στις προηγούμενες εκλογές, χρεώνοντάς τους την κατάσταση που βίωσαν μέσα στην κρίση και «τώρα βγαίνουν πάλι σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή...». «Δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός μας από όλους αυτούς, γιατί όλοι τους θα τα βρουν, όπως τα βρίσκουν στα νομοσχέδια για το μισθό, τις συντάξεις, τη φορολογία, όπως τα βρίσκουν για τα κονδύλια στο ΝΑΤΟ, όπως τα βρίσκουν στα εξοπλιστικά, στο πετσόκομμα στα σχολεία, τα νοσοκομεία, κλπ. Οι ίδιοι είναι που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταψήφισαν με μια φωνή όλες τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά των ΣΣΕ, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κατάργηση των χαρατσιών, για την προστασία των σπιτιών από τους πλειστηριασμούς, κλπ.». Ανέδειξε ότι αυτό που αποδείχτηκε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε η παραμικρή ανακούφιση χωρίς σκληρό αγώνα. «Αποδείχτηκε με τραγικό τρόπο ότι η εναλλαγή των κυβερνήσεων μέσα στα τείχη των καπιταλιστών, της ΕΕ, των μονοπωλίων, θα φέρει μόνο νέα δεινά, νέα μνημόνια, νέες περικοπές, νέες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θανάτου, νέες περιπέτειες».

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα

Όπως σημείωσε: «Γι' αυτό έχει έρθει η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα, να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις, να βγούμε μπροστά, να μαζέψουμε δυνάμεις, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στις ευρωεκλογές με το σφυροδρέπανο και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που έκλεισε 100 χρόνια ζωής και δράσης!

Γιατί, τι άλλο μπορεί να περιμένει κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, πολύ περισσότερο άνθρωποι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι που συμμετέχουν στο κίνημα, άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, ριζοσπάστες, αγωνιστές, βλέποντας όλους μαζί -"προοδευτικούς" του ΣΥΡΙΖΑ και "συντηρητικούς" της ΝΔ- να βραβεύονται από τον Τραμπ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

Θέλουμε να εκφραστεί ένα διακριτό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που εκφράζεται το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει τέτοιο ρεύμα. Άνθρωποι προοδευτικοί, αγωνιστές, άνθρωποι που για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χώρισαν τα προηγούμενα χρόνια, άνθρωποι που τώρα κάνουν στην άκρη ακόμα και πικρίες που δημιουργεί καμιά φορά η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, όμως καταλαβαίνουν και λένε ότι "Ναι, το ΚΚΕ είχε δίκιο, η ζωή δικαίωσε τις Θέσεις του ΚΚΕ, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο τίμιο, σταθερό, αταλάντευτος υπερασπιστής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, που αυτή τη στιγμή πρέπει να ενισχυθεί για να έρθει μια καλύτερη μέρα"».

Αντιλαϊκός ο προσανατολισμός της περιφερειακής αρχής

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, ανέδειξε ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό δεν διαφωνεί καμιά από τις άλλες δυνάμεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), δεν άφησε κανέναν επιχειρηματία παραπονεμένο. Όποιος ζήτησε χρηματοδότηση έργων για να μεγαλώσουν τα κέρδη του την πήρε και με το παραπάνω. Έφερε ως παραδείγματα τα γήπεδα των ΠΑΕ, την ανάπλαση του φαληρικού όρμου για τους μεγαλοξενοδόχους, τις μαρίνες για τα μέγκαγιοτ, κ.λπ. Την ίδια στιγμή που έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους, από την άλλη, «μετράνε ακόμα και τα ψιλά όταν πρόκειται, π.χ. για τη μεταφορά των μαθητών στα καλλιτεχνικά σχολεία, για το ψεκασμό για τα κουνούπια, για προσλήψεις προσωπικού, κλπ. Αυτό αποδεικνύει τον προσανατολισμό τους. Γιατί έργα γίνονται, όμως ο προσανατολισμός τους φανερώνει ότι με την πρώτη βροχή πνιγόμαστε, με τον πρώτο καύσωνα καιγόμαστε, τα σκουπίδια μάς πνίγουν. Όπου υπάρχει ενδιαφέρον για το μεγάλο κεφάλαιο, εκεί γίνονται έργα και χρηματοδοτούνται, όχι όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες».

Αναφερόμενος τέλος στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για τη «δίκαιη ανάπτυξη», θύμισε ότι οι εργαζόμενοι «"πληρωθήκαμε" μέσα στην κρίση με μακροχρόνια ανεργία, με ουρές στα συσσίτια, με άγρια καταστολή, με σπίτια σκοτεινά και παγωμένα, με χρέη στις τράπεζες. "Πληρωθήκαμε" και με τους φασίστες να κυκλοφορούν και να δολοφονούν Έλληνες και μετανάστες, να χτυπούν συνδικαλιστές κομμουνιστές. Όμως έχουμε δει και την καπιταλιστική ανάπτυξη, που τη βλέπουμε και τώρα. Π.χ. πάρα πολλοί οικοδόμοι που μένουν στο Γαλάτσι, δούλεψαν σε όλα τα μεγάλα και μικρότερα έργα και το μόνο που πήραν ήταν ένα μεροκάματο λειψό, σακατεμένοι και αρκετοί έχασαν και τη ζωή τους. Έτσι "πληρώθηκαν" την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης... Τώρα ζούμε πάλι την ανάπτυξη, η Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον Τουρισμό. Η ανάπτυξη υπάρχει, αλλά για τα κέρδη των λίγων, για τους μεγαλοξενοδόχους, τους tour operator, τις βιομηχανίες και τα καταστήματα τροφίμων. Όμως, οι εργάτες; "Πληρώνονται" με τα 300 ευρώ, με τους διευθυντές να τους λένε να χαμογελούν κιόλας... Με δεκάωρα και δωδεκάωρα, με εποχιακή εργασία... Ταυτόχρονα, αυτή η μεγάλη ανάπτυξη δεν αφήνει τίποτα σε υποδομές, σε αντιπλημμυρικά έργα, σε σχολεία, σε Κέντρα Υγείας, κ.λπ.

Με το κόκκινο γαρύφαλλο και το σφυροδρέπανο της ανατροπής

Επομένως, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτή την ανάπτυξη. Έχουμε όμως να περιμένουμε από την οργάνωση της πάλης μας και από τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Γ. Πρωτούλης στις αγωνιστικές παραδόσεις που έχει και ο λαός του Γαλατσίου, σχολιάζοντας την προσπάθεια του συστήματος να τις νοθεύσει, να τις υποτάξει με τις εξαγορές και τα ρουσφέτια, με τον ατομικό δρόμο. «Όμως επειδή υπάρχει 100 χρόνια ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, έχουν κρατηθεί "φωλιές νερού μέσα στις φλόγες"! Και αυτές οι παραδόσεις μας χρειάζεται να ξανά ανέβουν. Και θα ξανά ανέβουν με τον πιο σίγουρο τρόπο. Με την ισχυροποίηση του κόκκινου γαρύφαλλου των αγώνων του λαού μας και του κόκκινου σφυροδρέπανου της ελπίδας, της δύναμης και της ανατροπής».

Ο λαός χρειάζεται δημάρχους αγωνιστές

Ο Γ. Χαραλαμπίδης, πριν παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο, στάθηκε στις εξελίξεις στην πόλη, σχολιάζοντας τα κλισέ των άλλων συνδυασμών για «ανθρώπινες πόλεις», για «Γαλάτσι του αύριο», «των ονείρων μας», κ.λπ. Σχολίασε τις μεταγραφές και τα "σουλάτσα" που συμβαίνουν εδώ και χρόνια ανάμεσα στους υπόλοιπους συνδυασμούς, που δείχνουν και τη σύμπλευσή τους γύρω από τις κύριες πλευρές της πολιτικής που διαλύει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Αναφέρθηκε στα λεγόμενα «τοπικά προβλήματα», τονίζοντας ότι πρόκειται για «τοπική έκφραση» της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν όλοι οι παραπάνω, των κατευθύνσεων της ΕΕ. Όπως είπε, «άλλη Ελλάδα, άλλο Γαλάτσι ονειρεύονται αυτοί και άλλο εμείς. Αν στις ευρωεκλογές, στις εθνικές όποτε και αν γίνουν, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, στηριχθούν τα κόμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, αν εκλεγούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς δορυφόρους τους, από την πρώτη Δευτέρα μετά τις εκλογές, θα χρησιμοποιηθεί ως έγκριση και άλλοθι για τη συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής, αυταρχικής πολιτικής τους».

Σε άλλο σημείο, έφερε παραδείγματα από τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στην περιοχή, όπως τα δεκάδες παιδιά που έμειναν εκτός Προσχολικής Αγωγής, η φορομπηχτική πολιτική, η εμπορευματοποίηση υποδομών Αθλητισμού και Πολιτισμού. Αναφέρθηκε επίσης στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην τοπική διοίκηση («Κλεισθένης», «Καλλικράτης»), που με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα πλεονάσματα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος έχουν, π.χ. σαν αποτέλεσμα να μένει το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας, η Γκράβα, χωρίς θέρμανση μέσα στο χιονιά. Όπως είπε, εκτός από τις κυβερνήσεις, υπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι - διαχειριστές και υπηρέτες μιας πολιτικής που ανατρέπει τα εργατικά δικαιώματα.

Από την άλλη, έφερε σαν παράδειγμα τις δημοτικές αρχές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Καισαριανή και Ικαρία. Ανέδειξε ότι οι κομμουνιστές δήμαρχοι δεν υποτάχθηκαν σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο, αλλά συγκρούστηκαν, αγωνίστηκαν μαζί με το λαό για να αποσπάσουν ανάσες ανακούφισης.

«Γι' αυτό και πρέπει και στο Γαλάτσι να στηριχθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση", ως η λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτή την πολιτική, είτε από τη θέση μειοψηφίας, είτε από θέσεις πλειοψηφίας». Ακόμη, αναφερόμενος στη δράση των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Γαλάτσι, είπε ότι «ήμασταν πάντα παρόντες στις μικρές και μεγάλες μάχες. Υπερασπιστήκαμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με όλες μας τις δυνάμεις κάθε δίκαιο αίτημα των λαϊκών στρωμάτων, των φορέων της περιοχής μας. (...)

Σε κάθε περίπτωση, η "Λαϊκή Συσπείρωση" είτε με ένα δημοτικό σύμβουλο, είτε με δέκα, είτε ακόμα καλύτερα με τη διοίκηση του δήμου, θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για τη λύση κάθε προβλήματος μικρού ή μεγάλου. Και δεν θα πάψουμε να αναδεικνύουμε τη μήτρα όλων αυτών των προβλημάτων, που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα».

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου

Από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, το 36% είναι καινούριοι υποψήφιοι σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Από αυτούς:

  • Το 48% είναι εργατοϋπάλληλοι.
  • Το 8% είναι άνεργοι.
  • Το 16% είναι αυτοαπασχολούμενοι.
  • Το 4% είναι φοιτητές - σπουδαστές.
  • Το 24% είναι συνταξιούχοι.

Με αλφαβητική σειρά:

  1. ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, οικοδόμος, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, μέλος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέλος του εκπολιτιστικού συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Γυμναστικού Συλλόγου Πατησίων.
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας βιοτεχνών υδραυλικών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Μέλος ΔΣ Ένωσης Α/Α Γαλατσίου.
  3. ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος Φαρμακοποιός.
  1. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, αυτοαπασχολούμενος έμπορος, μέλος της Ένωσης Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματοβιοτεχνών Γαλατσίου.
  1. ΓΚΙΟΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής σχολής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακός φοιτητής στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ στην Πολεοδομία και Χωροταξία, εργαζόμενος σε τεχνικό γραφείο. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών.
  1. ΓΚΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, άνεργος, μέλος του ΔΣ του εξωραϊστικού συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου «Αγία Ειρήνη», μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου.
  1. ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΑΚΗΣ, συνταξιούχος μεταλλεργάτης, μέλος της διοίκησης συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλος της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου, μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, μέλος του παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
  1. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης στο 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας, Μέλος της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΛΑΧΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός δημόσιας μέσης Εκπαίδευσης, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας από το 1981 μέχρι το 2013. Μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.
  1. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός δημόσιας μέσης Εκπαίδευσης, για χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος σε Β' και Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΛΜΕ από το 2011 ως το 2015.
  1. ΔΙΟΪΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ηλεκτρολόγος μηχανικός Τεχνικής Εκπαίδευσης, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μέλος τους ΔΣ της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου.
  1. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων.
  1. ΘΕΟΔΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, πτυχιούχος φιλόλογος, εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ. Μέλος του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.
  1. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ.
  1. ΙΜΠΡΙΑΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο των Κατασκευών, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών τεχνικών. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, όπως και της αντιπροσωπείας, της επιστημονικής επιτροπής Διεθνών σχέσεων του ΤΕΕ με την «Πανεπιστημονική». Ανέλαβε πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  1. ΚΑΚΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ, οικιακή βοηθός, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ, μέλος του Συλλόγου Αγριτών Λέσβου.
  1. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, φαρμακοποιός, διατηρεί φαρμακείο στο Γαλάτσι. Έχει πάρει ενεργό μέρος στην αντιδιδακτορική πάλη, περίοδο κατά την οποία συνελήφθη 3 φορές. Μέλος της «Πανεπιστημονικής» στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.
  1. ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, εκπαιδευτικός στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φροντιστών, αντιπρόσωπος στην ΟΕΦΕ. Μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων Γαλατσίου. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Γαλατσίου.
  1. ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, σπουδαστής δημοσίου ΙΕΚ, δημοσιογράφος,
  1. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ, συνταξιούχος, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Μέλος του ΔΣ του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.
  1. ΚΛΟΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, γιατρός, ειδικευόμενη παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», μέλος της 5μελής επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά στο νοσοκομείο που εργάζεται.
  1. ΚΟΛΛΙΑ ΣΜΑΡΑΓΔΑ, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.
  1. ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, μέλος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, συνδικαλιστής οικοδόμος από το 1976 ως το 2008, ταμίας στο ΔΣ του Συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου.
  1. ΚΟΡΡΕΣ ΜΙΚΗΣ, εργαζόμενος ΟΤΑ στο Δήμο Ηλιούπολης, μέλος του ΔΣ Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Γαλατσίου, μέλος του ΑΟ Κορωνίδας, μέλος του εκπολιτιστικού συλλόγου Κορωνίδας Νάξου.
  1. ΚΟΥΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλος της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου.
  1. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκπαιδευτικός στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  1. ΛΑΛΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, άνεργος, γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, μέλος ΔΣ της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΚ ΑμΕΑ ΟΑΕΔ Γαλατσίου.
  1. ΛΕΓΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, άνεργη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.
  1. ΛΥΚΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ, αρχιτέκτονας, απόφοιτη του Πολυτεχνείου του Ντόρτμουντ και στη συνέχεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στο Γαλάτσι. Μέλος του ΤΕΕ. Μέλος του «Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, διπλωματούχων ανώτατων σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων».
  1. ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μουσικός, μέλος του ΤΕΕ - συμμετέχει στην «Πανεπιστημονική», μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, μέλος της ένωσης εργοληπτών δημοσίων έργων. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων στο 174ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Γαλατσίου, μέλος του Μουσικού Συλλόγου Ελλάδας.
  1. ΜΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ, ψυχίατρος, διευθύντρια ψυχιατρικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γεννηματάς».
  1. ΜΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού σχολείου Γαλατσίου.
  1. ΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος δημοσίου, πτυχιούχος Νομικής Αθηνών, ταμίας στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, μέλος Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου, μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της αδελφότητας Θεοδωριανιτών. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας από το 2010 ως το 2014.
  1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο των Κατασκευών, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  1. ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, συνταξιούχος, μέλος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μέλος του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου.
  1. ΠΑΠΑΡΑΦΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μέλος των ΚΑΠΗ Γαλατσίου, πρόεδρος και ταμίας του 1ου ΚΑΠΗ Γαλατσίου.
  1. ΠΑΣΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ Παραρτήματος Κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου.
  1. ΠΕΤΣΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, τελειόφοιτη Γαλλικής φιλολογίας, εργαζόμενη στο Εμπόριο, μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.
  1. ΠΡΑΤΣΟΣ ΑΡΗΣ, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αιγαίου, τμήματος Περιβάλλοντος, εργαζόμενος στον Επισιτισμό, μέλος του Συνδικάτου Επιστισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής.
  1. ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΚΙΚΗ, απόφοιτη του τμήματος Αποκατάστασης Κτιρίων στο ΤΕΙ Πάτρας, εργαζόμενη στο Εμπόριο, μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
  1. ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, αυτοαπασχολούμενος αλουμινάς, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματοβιοτεχνών Γαλατσίου, αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, μέλος της γραμματείας στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, μέλος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου.
  1. ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, με εξειδίκευση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, με πτυχίο στο Αρχηγείο στόλου και στο ΓΕΕΘΑ.
  1. ΣΥΨΑ ΑΝΘΗ, εκπαιδευτικός στην ιδιωτική Εκπαίδευση, μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων».
  1. ΣΚΟΡΔΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων», μέλος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου.
  1. ΣΤΑΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, εργαζόμενος σε φαρμακευτική εταιρεία, μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Φαρμάκου, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου.
  1. ΤΖΟΓΑΝΗ ΔΩΡΑ, αυτοαπασχολούμενη λογοθεραπεύτρια, επικεφαλής στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, μέλος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου της ΟΓΕ.
  1. ΧΑΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ.
  1. ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, εργαζόμενη με 8μηνο ΟΑΕΔ στο Δημοτικό Σταθμό Γαλατσίου, μέλος Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου, μέλος της γραμματείας στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, μέλος Συλλόγου «Δράση για την κοινωνία, τον Πολιτισμό και την ποιότητα ζωής».
  1. ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, φοιτήτρια στη σχολή Γραφιστικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εργάζεται ως φωτογράφος, μέλος του ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου και μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.