Τρίτη 09/04/2019 - 12:53
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

Εκδήλωση για τις εκλογές πραγματοποίησε η ΚΟ Προσοτσάνης του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις για δήμους, Περιφέρεια και ευρωκοινοβούλιο» διοργάνωσε η ΚΟ Προσοτσάνης του ΚΚΕ στη Δράμα την Κυριακή 7 Απρίλη.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόνισε ότι όσοι υποστηρίζουν πως οι Τοπικές Διοικήσεις είναι ανεξάρτητες από την κεντρική πολιτική που εφαρμόζεται από τις αστικές κυβερνήσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προσπαθούν συνειδητά να ξεγελάσουν το λαό, αφού οι δήμοι και οι Περιφέρειες αποτελούν το «μακρύ χέρι» του κράτους για την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών που τσακίζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Επίσης αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην ΕΕ, ανέδειξε το γεγονός ότι οι πολιτικές της βρίσκονται σταθερά απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, αφού ως γνώμονά τους έχουν τις στρατηγικές ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα σημείωσε «κάποτε μας έλεγαν ότι αν μπούμε στην ΕOK, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Σήμερα, ο λαός μας μπορεί να δει καλύτερα από ποτέ πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα, ενώ έχει πλούσια πείρα για να κάνει στην άκρη και όλα τα καινούργια επιχειρήματα για δήθεν "δημοκρατική αλλαγή" στην ΕΕ, που θα τη μετατρέψει σε "ΕΕ των εργαζομένων". Η μοναδική πραγματικά φιλολαϊκή θέση είναι αυτή του ΚΚΕ, ενάντια στη "μέγγενη" των λαϊκών συμφερόντων που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως «δύναμη προόδου», σημείωσε «πρόοδος δεν είναι να σου δίνουν ένα, όταν σου παίρνουν δέκα από την άλλη τσέπη. Πρόοδος δεν είναι οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πολύ περισσότερο οι εκατοντάδες ακόμα που φόρτωσε στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Πρόοδος για το ΚΚΕ σημαίνει κάλυψη όλων των αναγκών του λαού. Πρόοδος σημαίνει, για παράδειγμα, να βελτιωθεί άμεσα ο δρόμος που συνδέει σήμερα τη Δράμα με την Εγνατία, αλλά χωρίς διόδια. Πρόοδος σημαίνει να έχουν όλα τα σπίτια εξασφαλισμένη φθηνή θέρμανση, ειδικά όταν απ’ την περιοχή μας περνούν αγωγοί φυσικού αερίου. Πρόοδος σημαίνει να έχουν όλοι πρόσβαση σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου δομές Υγείας - Πρόνοιας, σε αντίθεση με τα υποστελεχωμένα σήμερα ΤΟΜΥ, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές ανάγκες για τους κατοίκους της περιοχής. Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να βάλει σήμερα ο λαός μας στο πλαίσιο των διεκδικήσεών του και γι’ αυτά τα ζητήματα θα παλέψουν οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε κάθε δήμο και Περιφέρεια».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η υποψήφια δήμαρχος Προσοτσάνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κατερίνα Αετοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε «θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους για τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που δίνουμε, κόντρα και ενάντια σε κάθε είδους πιέσεις, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Τους λέμε ότι δεν μας φοβίζουν, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα έχει αντιπροσώπους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποτελέσει την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να παλέψει για τα λαϊκά συμφέροντα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, οδικά έργα για να μην υπάρχουν πια δρόμοι-καρμανιόλες, κάλυψη όλων των ελλείψεων στο ΚΥ, σύγχρονες υποδομές ύδρευσης - άρδευσης, επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων του δήμου μας, για τη δημιουργία χώρων άθλησης για τη νεολαία».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Προσοτσάνης.