Τετάρτη 10/04/2019 - 10:52
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ

«Όχι στις κεραίες του θανάτου»

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Σταματόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για την τοποθέτηση σταθμού βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά στην περιοχή πλατεία Φοινίκων στο Ίλιον και κοντά σε τρία σχολεία σημειώνει:

«Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή πλατεία Φοινίκων στο Ίλιον και στα σύνορα με το Περιστέρι σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στην οδό Άστρους, για την τοποθέτηση σταθμού βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Η κεραία θα τοποθετηθεί κοντά σε 3 σχολεία του Περιστερίου και σε απόσταση 150 μέτρων από αυτά.

Στο χώρο της πλατείας Φοινίκων έχει προγραμματισθεί να δημιουργηθεί παιδικός σταθμός, και το σύστημα κεραιών θα απέχει μόλις δέκα μέτρα από αυτόν.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και έχουν προχωρήσει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και σε παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια του Ιλίου και του Περιστερίου.

Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι και δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων.

Στις παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αντί να καταργήσει τον νόμο Βορίδη, που έχουν επεξεργαστεί και επιβάλει τα μονοπώλια στον τομέα των επικοινωνιών, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ αυτός ο νόμος και να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά είχε υποσχεθεί εδώ και τέσσερα χρόνια την κατάργησή του.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα από παιδικούς σταθμούς και σε χώρους συγκέντρωσης ευπαθών ομάδων.

Καλούμε την περιφέρεια να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην παραχώρηση άδειας για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας».