Παρασκευή 12/04/2019 - 15:06
ΛΑΡΥΜΝΑ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ (ΦΩΤΟ)

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ χθες, Πέμπτη 11 Απρίλη, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος Θανάση Παφίλη και τον υποψήφιο δήμαρχο Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θωμά Καρατράντο.

Το κλιμάκιο αρχικά συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας με τους συνδικαλιστές να θέτουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τα προβλήματα της ίδιας της ΛΑΡΚΟ.

Μετά το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ Μιχάλη Ρένεση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Βαγγέλη Κουτσλιωτάκη και την τοπική διεύθυνση του εργοστασίου με τους τελευταίους να εξηγούν τα επιχειρησιακά σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξήγησε τις θέσεις του Κόμματος για τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο, έθεσε το ζήτημα της ΣΣΕ, των εργολαβιών και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ακολούθησε περιοδεία στο εργοστάσιο και συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ομιλία του Θανάση Παφίλη στην πύλη των εργαζομένων κατά την ώρα της αλλαγής βάρδιας όπου ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι «η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή, θα πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί από τον κύριο μέτοχο το ίδιο το κράτος και οι εργαζόμενοι να έχουν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μισθολογικά και εργατικά δικαιώματα σύγχρονα και ανάλογα με τις συνθήκες που δουλεύουν. Η ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της εξουσίας της εργατικής τάξης μπορεί να αποτελέσει τον στυλοβάτη της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας, παράγοντας ανοξείδωτο χάλυβα, αξιοποιώντας τον ορυκτό πλούτο στο σύνολό του».

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους «μπροστά στις εκλογές να σταθούν ταξικά σκεπτόμενοι μέσα από τη δική τους πείρα. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού γιατί πραγματικά είναι το μόνο που τους είπε την αλήθεια, είναι το μόνο που πάει ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παλεύει για την αποδέσμευση από αυτή. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ μέσα από τις κρατικές ενισχύσεις και την κατάσταση που είναι σήμερα η επιχείρηση βλέπουν τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς αυτή βάζει κριτήριο τα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων απαξιώνοντας τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας».

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να «βγάλουν συμπεράσματα μέσα από την πείρα που έχουν οι ίδιοι σε σχέση με τα αποτελέσματα που βιώνουν από την πολιτική που ανέπτυξαν οι εκλεκτοί και οι τάχα ανεξάρτητοι αυτών των κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση, σε Περιφέρεια και δήμους. Να τα συγκρίνουν με τους πέντε δήμους που είχαν δημάρχους κομμουνιστές, της Ικαρίας, της Πάτρας, της Πετρούπολης, της Καισαριανής και του Χαϊδαρίου».

«Πιο δυνατό ΚΚΕ από την επόμενη μέρα των εκλογών, σημαίνει πιο δυνατός ο αγώνας των εργαζομένων, πιο οργανωμένη αντεπίθεση των εργαζομένων στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι δήμαρχος, περιφερειάρχης και κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τους προέτρεψε να «στηρίξουν με αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Να σταθούν απέναντι στην κάλπη και να στείλουν μήνυμα ότι η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα, μπορεί και θέλει να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Η εργατική τάξη μπορεί και θέλει να περπατήσει σε ένα δρόμο όπου με τη δική της εξουσία θα κτίσει έναν κόσμο, μια κοινωνία που αφέντης του πλούτου που παράγει θα είναι η ίδια».