Σάββατο 13/04/2019 - 15:08
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις σχολές ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ

Περιοδεία στις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Σάββα Βασιλειάδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Γιάννη Γωνιανάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, όπου συνομίλησαν με καθηγητές και μαθητές των σχολών.

Στη συζήτηση με τους καθηγητές και τους μαθητές αναδείχθηκε έντονα η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας που όπως ανέδειξε ο Βασίλης Τερζάκης καθηγητής στις ΕΠΑΣ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να φτάσει 3 και 4 μήνες.

Ο Σ. Βασιλειάδης σημείωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει βαριές ευθύνες για τη συνολικότερη εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους σπουδαστές. Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που διαφημίζει στα σποτάκια του ο ΟΑΕΔ, καθώς η πλειοψηφία των σπουδαστών, συνεχίζουν το καλοκαίρι κάνοντας τη "μαθητεία" σε χώρους δουλειάς απλήρωτοι».

Επίσης, ανέδειξε πως: «η κυβέρνηση δείχνει με τις πράξεις της, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τι εννοεί όταν μιλά για ανάπτυξη που στο όνομά της καλεί το λαό και τη νεολαία να κάνει και άλλες θυσίες. Και κάλεσε τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος στέκεται εμπόδιο στη δουλειά με δικαιώματα, στο να σπουδάζουν χωρίς εμπόδια».

Από τη πλευρά του o Μ. Συντυχάκης κάλεσε τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους στις σχολές, στα σωματεία τους, ώστε να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Τους κάλεσε να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες που έρχονται, γιατί το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως στάθηκε στο πλάι και των σπουδαστών για τα δεδουλευμένα τους και με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Τέλος τόνισε πως «η ψήφος στο ΚΚΕ και στους αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", είναι ψήφος στήριξης στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει».