Κυριακή 14/04/2019 - 14:49
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε σύσκεψη νεολαίας μίλησαν η Κωνσταντίνα Τσιουπρά και ο Θοδωρής Σκολαρικος (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο «Cafe Nouvel» στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, συζήτηση με νεολαίους στην οποία κάλεσαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση μίλησαν η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Η Κ. Τσιουπρά στην ομιλία της ανέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάλεσε κάθε νέο να σκεφτεί ποιον τελικά ωφελεί η ανάπτυξη, η ασφάλεια, η κινητικότητα με την οποία την συνδέουν, το λαό ή το κεφάλαιο. Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στο προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε ότι το πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Ότι όλες αυτές οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο προοδευτικό μέτωπο όχι μόνο δεν μπορούν να χτυπήσουν τον φασισμό, αλλά τον θρέφουν γιατί στηρίζουν αυτό το σύστημα, είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιλαϊκή πολιτική. Τελειώνοντας κάλεσε τους νέους να σκεφτούν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εκεί που οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι αγωνιστές είναι πιο δυνατοί και κάλεσε σε υπερψήφιση του Κόμματος σε όλες τις κάλπες.

Ο Θ. Σκολαρίκος από την πλευρά του, τόνισε ότι βασικό ερώτημα των εκλογών είναι: Θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο που φέρνει συνεχώς δεινά και νέα αντιλαϊκά μέτρα ή θα πάρουμε το δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει και η νεολαία που ξεκινάει τη ζωή της με όνειρα και αυτά σκοντάφτουν στον τοίχο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, στον καπιταλισμό. Σημείωσε ότι σήμερα πρέπει να ενισχυθεί διακριτά το ΚΚΕ γιατί αυτό θα σημάνει καταδίκη της εμπλοκής της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, καταδίκη της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των οποίων η δίκη ακόμα είναι σε εξέλιξη. Συμπλήρωσε ότι κριτήριο για την ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει και το γεγονός ότι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν μπροστά για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Έκλεισε την παρέμβαση του καλώντας τη νεολαία της περιοχής, όλης της χώρας, να κάνει το βήμα. Να ενισχύσει το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, να συμπορευτεί μαζί του, γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός.

Μετά τις παρεμβάσεις, έγιναν από τους συμμετέχοντες ερωτήσεις και παρεμβάσεις, που αγκάλιασαν πολλά θέματα της επικαιρότητας. Η βραδιά έκλεισε με μουσική και χαλαρή κουβέντα.