Τετάρτη 17/04/2019 - 13:19
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Ζάκυνθο

Τριήμερη περιοδεία στη Ζάκυνθο πραγματοποίησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, επικεφαλής κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελούμενο από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Κορφιάτη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Διονύση Κεφαλληνό και Τάκη Στρούζα.

Το βράδυ της Κυριακής, 14 Απρίλη, επισκέφτηκαν το χωριό Σκουληκάδο όπου μαζί και με τον υποψήφιο δήμαρχο, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Φώτη Κόκλα, μίλησαν σε δύο συγκεντρώσεις στα καφενεία, εστιάζοντας στην επίθεση που δέχονται οι αγρότες και οι επαγγελματίες, παράλληλα με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και με το επαπειλούμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Το πρωί της Δευτέρας, 15 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου. Διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, η διαχρονική προσπάθεια των κυβερνήσεων να μειώσουν τη χρηματοδότηση των προνοιακών ιδρυμάτων, να καταργήσουν και να συγχωνεύσουν αναγκαίες δομές, επεκτείνοντας την απασχόληση εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου την στιγμή που προσφέρουν αναντικατάστατο έργο και υπηρετούν διαρκείς ανάγκες των φιλοξενούμενων και των οικογενειών τους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φώτη Κόκλα, μίλησαν σε συγκεντρώσεις στα χωριά Κοιλιωμένο και Άγιο Λέοντα, συζητώντας για την απόγνωση των κτηνοτρόφων με το κλείσιμο των σφαγίων στο νησί, την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στον Άγιο Λέοντα, την υπολειτουργία του Ιατρείου.

Τέλος, την Τρίτη, 16 Απρίλη, η Αλεξάνδρα Μπαλού, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Φώτη Κόκλα, συνοδευόμενοι από τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Κωνσταντίνου, μίλησαν σε συγκέντρωση στις Βολίμες. Εκεί αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι συνολικά της Ορεινής Περιοχής με την αγοραπωλησία που ετοιμάζουν στο Ναυάγιο, τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή, σε συνδυασμό με τη ληστρική και περιβαλλοντολογικά επικίνδυνη για τον λαό εξόρυξη των υδρογονανθράκων στα Ιόνια Νησιά.