Παρασκευή 19/04/2019 - 22:42
ΠΕΡΑΜΑ

Μαζική συμμετοχή στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών του Περάματος στην εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περάματος.

Πρώτος στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Και από τη σημερινή μας συγκέντρωση εδώ στο Πέραμα δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές και οι φοιτητές και οι 500.000 νέοι και νέες, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού».

Πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει τη δική του φωνή τη δική του δύναμη, έχει το ΚΚΕ που πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των μειωμένων απαιτήσεων. Καλεί το λαό να μην δεχτεί τις απώλειες αλλά να παλέψει με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του. Ο λαός έχει το ΚΚΕ που με τη στάση και τη δράση του χαλάει τη σούπα των εκμεταλλευτών, σπάει τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν η ΕΕ, τα κόμματα και οι δυνάμεις του συστήματος. Έχει το ΚΚΕ που είναι εγγυημένα το μόνο κόμμα που στέκεται απέναντι και πολεμάει αυτούς που πολεμάνε το λαό και τα παιδιά του».

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής. Τόνισε ότι «το μεγάλο και κύριο ζήτημα που καλείται ο λαός να σκεφτεί είναι αν την επόμενη μέρα θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο που ευνοεί τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια ή θα ανοίξουμε το δρόμο της διεκδίκησης για έργα υποδομών για ζωή με δικαιώματα, για τις ανάγκες των πολλών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, συνολικά το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού και στις τρεις κάλπες ανοίγει αυτή η προοπτική».

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Βατίστας απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στο λαό του Περάματος, στους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες». Ειδική αναφορά έκανε στους μαθητές που για πρώτη φορά θα δώσουν την ψήφο τους καλώντας αυτή «να είναι κόκκινη, αγωνιστική και ανυποχώρητη όπως και τα όνειρά τους για τη ζωή και το μέλλον τους».

Πρόσθεσε πως «ρεαλιστικό σήμερα είναι αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό, την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και όχι τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια που ματώνουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο "όχι" με την ψήφο του στην ΕΕ του κεφαλαίου, της φτώχειας και της αντίδρασης, ένα μεγάλο "όχι" στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε περιφέρεια και δήμο που στηρίζουν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ και σε όλες τις κάλπες να πει ένα μεγάλο "ναι" στο ΚΚΕ».

Έπειτα σε πανηγυρικό κλίμα παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι βγαλμένοι μέσα από το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΠΟΠΗ, εμποροϋπάλληλος

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΣ (ΑΚΗΣ), μεταλλεργάτης. Πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας

ΑΡΑΠΚΟΥΛΕΣ ΣΙΜΟΣ, Χημικός Μηχανικός. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Περάματος. Συμμετείχε στο ΔΣ του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Περάματος την περίοδο 1996-2000 και στο ΔΣ του ΣΕΔΑ Στίβου Περάματος.

ΓΕΡΜΑΝΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Κοινωνιολόγος. Πρώην πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 3ου Γυμνασίου Περάματος

ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, μηχανικός αυτοκινήτων. Μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΚΑΦΟΥΡΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ (ΛΕΝΙΑ), ιδιωτική υπάλληλος, άνεργη. Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, μέλος ΔΣ Συλλόγου γονέων 1ου Γυμνασίου Περάματος

ΔΕΛΛΗ-ΣΚΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, καθαρίστρια. Μέλος ΔΣ Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά

ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος πλοίων

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος.

ΖΙΓΓΙΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, φοιτητής του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη. Δημοτική σύμβουλος.

ΘΩΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος. Πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ, ιδιωτική υπάλληλος. Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Περάματος και πρώην πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος.

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, νηπιαγωγός στο 5ο Νηπιαγωγείο Περάματος

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΑ) ιδιωτική υπάλληλος, άνεργη.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου ΔΣ.

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, δασκάλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο. Υποψήφια με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄ Βάθμιας.

KOKKINOΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, λιμενεργάτης. Γραμματέας ΔΣ Σωματείου Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (COSCO)

ΚΟΤΣΟΡΕ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ), οικιακά, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Περάματος «ΕΣΤΙΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ», μέλος ΔΣ Συλλόγου Ικαριωτων Περάματος και γύρω Δήμων

ΚΟΤΣΟΡΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, τραπεζοϋπάλληλος. Ταμίας ΔΣ Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, μέλος ΔΣ 2ου Γυμνάσιου και 2ου ΓΕΛ Περάματος

ΛΑΦΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, λιμενεργάτης. Μέλος ΔΣ Σωματείου Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (COSCO).

ΛΕΚΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν., μέλος της Ναυτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης

ΛΙΑΤΣΟΥ ΓΚΟΛΦΩ διοικητική υπάλληλος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης του ΕΛΚΕ Παντείου

ΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο Περάματος. Εκπροσωπεί την ΕΛΜΕ Πειραιά στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Περάματος ως τακτικό μέλος.

ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος. Υποψήφια με την ΑΣΕ στις εκλογές για το σύλλογο εκπαιδευτικών Α΄ βαθμιας και τη ΔΟΕ.

ΜΠΟΥΤΑΣ ΤΑΚΗΣ, μεταλλεργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

ΝΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, φωτογράφος.

ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΖ-ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, φοιτητής ΣΕΜΦΕ

ΞΑΓΟΡΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ συνταξιούχος, πρώην μέλος ΔΣ Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά

ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πρώην μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας.

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΗΛΙΑ, λογιστής.

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, μισθωτή δικηγόρος.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, προωθήτρια καλλυντικών.

ΠΑΤΣΙΛΙΝΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος γιατρός καρδιολόγος. Πρώην Δήμαρχος Περάματος. Πρώην βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστήμων και Δημόσιας Διοίκησης - ΕΚΠΑ (γιος του ιατρού Δ. Παυλόπουλου)

ΡΟΥΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ, συνταξιούχος.

ΤΡΑΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ, συνταξιούχος ΟΤΑ. Πρώην γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περάματος. Πρώην γ. γραμματέας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

ΤΣΑΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ναυτεργάτης.

ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος.

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος. Υποψήφια με την ΑΣΕ στις εκλογές για το σύλλογο εκπαιδευτικών Α΄ βαθμιας