Σάββατο 20/04/2019 - 22:10
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

Συναντήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τους εργαζόμενους στο Δήμο

Περιοδεία στους εργάτες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας έκανε την Παρασκευή 19 Απρίλη αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκο Σερετάκη, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Δανάη Γκούμα δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, το πράσινο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Σε όλες τις υπηρεσίες η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έβγαζε μάτι.

Ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε ότι η διατήρηση της απαράδεκτης κατάστασης με τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας (αορίστου, ορισμένου χρόνου, παρατασιούχοι, 3Κ, οκταμηνίτες και «ωφελούμενοι») γίνεται συνειδητά από τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, γιατί έτσι όχι μόνο κρατούν τους εργαζόμενους σε ομηρία αλλά και προετοιμάζουν το έδαφος για την παράδοση και άλλων υπηρεσιών των δήμων στους ιδιώτες.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, για την αλλαγή του άρθρου 103, που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Σημείωσε ότι από τη μια μεριά όλα τα άλλα κόμματα από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ μέχρι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν την πρόταση αυτή, και από την άλλη οι ίδιοι ως περιφερειακές και τοπικές αρχές την επικαλούνται για να απολύουν τους συμβασιούχους.

Στάθηκε επίσης στα σοβαρά θέματα της υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα στους ΟΤΑ όπου υπάρχει έξαρση εργατικών ατυχημάτων. Έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από την διαφορά που έκαναν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαιδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία.

Ο Νίκος Σερετάκης τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια αποφασιστικά στο πλευρό των διεκδικήσεων τους. Από την άλλη η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην αντεργατική πολιτική (αντιδραστική αξιολόγηση, ιδιωτικοποίηση πράσινου κ.ά.) ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις ουσιαστικά ήταν απούσες από τα σοβαρά θέματα που αφορούσαν στους εργαζόμενους.

Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σερετάκης κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά στις ευρωεκλογές τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε περιφέρεια και δήμο, ώστε να υπάρχουν την επόμενη μέρα ακόμη περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στο πλευρό των εργαζομένων, που θα στηρίζουν τον αγώνα, τη διεκδίκηση, για να μπουν περισσότερα εμπόδια σε κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, να αποσπούνται κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.