Δευτέρα 22/04/2019 - 17:31
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Εκδήλωση στη Νάουσα με τον Σ. Αβραμόπουλο (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση στη Νάουσα διοργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» την Κυριακή 21 Απρίλη στο κτίριο «ΕΡΙΑ».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θωμάς Τσουκαλάς, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας.

Ακολούθησε παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων για το Δήμο Νάουσας και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της ΠΕ Ημαθίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην ομιλία του, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος παρουσίασε ορισμένες από τις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως την μέριμνα «για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων και για την Τάφρο 66, όπου καταλήγουν εκτός των άλλων και ανεπεξέργαστα λήμματα από τις μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Για την προστασία και αναβάθμιση του σημαντικού οικοσυστήματος του Βερμίου και για να μην εγκατασταθούν εκεί ανεμογεννήτριες, που οδηγούν εκτός των άλλων και στην ιδιωτικοποίηση του αιολικού δυναμικού της περιοχής. Ακόμα, για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, για την ολοκλήρωση της σύνδεσης Βέροια - Νάουσα - Σκύδρα που πραγματικά έχει καταντήσει ανέκδοτο».

Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις κάλπες, ώστε να «μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι μόνο μπορεί να απογειωθεί τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η κλωστοϋφαντουργία που μαράζωσε, αλλά και η παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων, λιπασμάτων, εφοδίων κ.λ.π. προς όφελος του λαού. Έτσι θα μπορέσουν να μπουν στο επίκεντρο οι διατροφικές και άλλες ανάγκες του λαού μας και όχι να αξιοποιείται αγροτική γη για την καλλιέργεια κάνναβης για παράδειγμα, που πέραν όλων των άλλων αβαντάρει και τη λογική της ναρκωκουλτούρας».

Ο Θωμάς Τσουκαλάς άνοιξε την ομιλία του καλώντας τους παρευρισκόμενους να αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα των διώξεων της χούντας των συνταγματαρχών, ενός καθεστώτος «αμερικανοκίνητου και ΝΑΤΟικής έμπνευσης, της συμμαχίας που υποδεχόμαστε σήμερα απ’ άκρη σ' άκρη δήθεν στο όνομα της ασφάλειας, που όμως εδώ και 70 χρόνια μόνο δεινά προκαλεί στους λαούς». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» -το οποίο αποτελείται από 44% γυναίκες- λέγοντας πως «οι υποψήφιοί μας δεν είναι οσφυοκάμπτες των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν στραμμένα τα μάτια τους στη περιοχή μας» αλλά γνήσιοι αγωνιστές υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Κατήγγειλε την προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και καιρό να ξεπουληθούν «φιλέτα» του δήμου σε επιχειρηματίες, αναφέροντας την πρόσφατη ημερίδα του κ. Καρανικόλα, επικεφαλής της παράταξης «Ένα Μαζί», όπου συμμετείχαν επιχειρηματίες του Real Estate, τράπεζες που έχουν βάλει στο μάτι περιοχές όπως τον Άγιο Νικόλαο, τα 3-5 Πηγάδια και τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης. «(…) Η προσπάθεια ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας της Νάουσας έρχεται ως συνέχεια της απαξίωσής της από τη δημοτική αρχή του κ. Κουτσογιάννη, προσπάθεια την οποία δεν θα επιτρέψουμε, καθώς η περιουσία της Νάουσας ανήκει στο λαό της και όχι στα κοράκια των επιχειρηματικών ομίλων», είπε.

Ο Σ. ΑβραμόπουλοςΟ Θωμάς Τσουκαλάς