Τετάρτη 24/04/2019 - 16:16
ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε χωριά του δήμου

Περιοδεία στα χωριά Αρμένοι, Νιο Χωριό, Στύλος πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Απρίλη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αποκόρωνα, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νικήτα Μελισσάκη.

Μεγάλο κομμάτι των κατοίκων αυτών των χωριών ασχολείται με την αγροτική παραγωγή, δίνοντας μια σκληρή μάχη επιβίωσης απέναντι στις φυσικές καταστροφές και στις αντίξοες συνθήκες παραγωγής, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τη ληστεία του κόπου του από το κράτος, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

Ο Ν. Μελισσάκης τόνισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι στο πλάι τους και παλεύει ώστε να ελαφρυνθεί ο μικρός αγρότης και ο μικρός επαγγελματίας από την τεράστια φοροαφαίμαξη. Επίσης, τους κάλεσε να καταδικάσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, η οποία οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η ίδια αυτή πολιτική ευθύνεται για τις χρόνιες ελλείψεις σε υποδομές Υγείας και Παιδείας και για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, καθώς όλα αυτά μένουν σε δεύτερη μοίρα όσο δεν αποφέρουν το κατάλληλο ποσοστό κέρδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αποκόρωνα εξέφρασε την ανάγκη να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό και να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές το Κέντρο Υγείας Βάμου, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, επισήμανε πως χρειάζεται να δημιουργηθούν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές Παιδείας, με κρατική ευθύνη και όχι μέσω ΣΔΙΤ. Ένα επιπλέον θέμα που τέθηκε είναι αυτό της άμεσης αντικατάστασης των σωλήνων υδροδότησης, που είναι φτιαγμένες από αμίαντο.

Με αφορμή όλα αυτά, κάλεσε τους κατοίκους των χωριών να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πείρα τους, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, δίνοντας έτσι μια γνήσια λαϊκή απάντηση καταδίκης στις πολιτικές δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων και κυβερνήσεων.