Δευτέρα 06/05/2019 - 10:55

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Αιγίνιο (ΦΩΤΟ)

Προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αιγινίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μάη.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Γιαγκόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Λεωνίδας Στολτίδης κάλεσε το λαό να «μετατρέψει τις εκλογές σε ευκαιρία ανάτασης για τον λαό», στηρίζοντας το ΚΚΕ, «ρίχνοντας κόκκινο ψηφοδέλτιο» σε όλες τις κάλπες, καθώς όπως είπε «(...) Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, άλλο περιθώριο. Είναι ώρα ο λαός να τους δείξει τη δική του δύναμη. Να καταφέρει καίριο πλήγμα. Να φοβηθούν. Να δώσει δύναμη και αποτελεσματικότητα στη δύναμή του, στηρίζοντας ό,τι τους φοβίζει πραγματικά και τους βάζει εμπόδια. Να κερδίσει αυτοπεποίθηση, να κερδίσει νίκες. Να σταματήσει να είναι θύμα στην ειρήνη τους με φτώχεια, θύμα και στον πόλεμό τους με αίμα. Είναι ώρα για να δυναμώσει το ΚΚΕ».

Ξεκαθάρισε πως στις εκλογές που έρχονται «το πραγματικό δίλημμα για το λαό δεν είναι να επιλέξει ποιος θα συνεχίσει να τον θυσιάζει με μνημόνια διαρκείας, παραγωγής ΕΕ και Συνδέσμου Βιομηχάνων και υπογραφής πότε ΠΑΣΟΚ, πότε ΝΔ, πότε -και χειρότερα- ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα τον βάζει πιο επικίνδυνα στους σχεδιασμούς δολοφόνων όπως του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων που μετατρέπουν τη χώρα σε στρατιωτική βάση, πολεμικό ορμητήριο, μαγνήτη αντιποίνων από τους αντιπάλους τους (Ρωσία, Κίνα κλπ.), παγίδα προβλημάτων, παγκόσμιων ανταγωνισμών, αναταραχών, ακόμα και πολέμου.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει ο λαός τον ίδιο σημερινό δρόμο που μόνο του δεινά του έφερε και θα του φέρει περισσότερα ή θα αλλάξει πορεία για τον ίδιο, τα παιδιά του και τη χώρα».

Ο Θανάσης Γιαγκόπουλος αναφέρθηκε στην κεντρική πολιτική όπως αυτή υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο και κατέληξε: «Η ΕΕ συντονίζει, οι κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων υλοποιούν και σε τοπικό επίπεδο οι δήμοι και Περιφέρειες εξειδικεύουν. Πολλά χέρια, πολλά πρόσωπα, μια πολιτική: Αντιλαϊκή. Και από το λαό μας πρέπει να δοθεί μια απάντηση: Παντού ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Ο Λ. ΣτολτίδηςΟ Θ. Γιαγκόπουλος