Τρίτη 07/05/2019 - 18:02
ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Μαζική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Καματερό, στην Πλατεία Δημοκρατίας το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μάη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δυτικού Τομέα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Ακολούθησε παρέμβαση από το Θοδωρή Σκολαρίκο, υποψήφιο Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έγινε από τον Γρηγόρη Λιονή, υποψήφιο ευρωβουλευτή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση έκλεισε με το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Η ομιλία του Γρ. Λιονή

Ο ομιλητής Η κεντρική ομιλία από τον ομιλητή Γρηγόρη Λιονή

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γρηγόρης Λιονής, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ανάπτυξης στην Αττική και στις επιπτώσεις που αυτή έχει στους εργαζόμενους της Αττικής και της Δυτικής Αττικής γενικότερα, που μπορεί να αποδομήσει το κεντρικό επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για μια τάχα φιλολαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη.

«Η πραγματικότητα είναι λοιπόν αμείλικτη. Η ανάπτυξη της Αττικής έχει κερδισμένους, τις μεγάλες επιχειρήσεις και μεγάλους χαμένους, όλους εμάς. Γιατί, η ανάπτυξη γίνεται, σχεδιάζεται, για να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων... και τα κέρδη τους προέρχονται από τη μείωση του μισθολογικού -και μη- κόστους, απ' τη φθηνή γη και δωρεάν κρατικές επενδύσεις για να αυξηθεί η κερδοφορία τους, απ' τη συμπίεση των αυτοαπασχολούμενων για να πάρουν τα μερίδια αγοράς οι μεγάλοι όμιλοι, από τη φοροαφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων για να βρεθούν νέοι πόροι χρηματοδότησης της ανάπτυξης.

Γι' αυτό και τα Μνημόνια δεν προέρχονται από λάθος επιλογές των νεοφιλελεύθερων στην ΕΕ, που μπορούν να διορθωθούν με μια αλλαγή συσχετισμού. Τα "Μνημόνια" ήταν η υλοποίηση και προώθηση όλων αυτών των μέτρων για φθηνή εργατική δύναμη, για ένα Κράτος κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις, για Μείωση κρατικών δαπανών και μεταφορά τους στις πλάτες των εργαζόμενων για φορολογία λαού και μείωση φόρων μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό και κυβερνητική πολιτική όλου του προηγούμενου διαστήματος, είτε στο τιμόνι της διακυβέρνησης ήταν η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ίδια και απαράλλακτη».

Αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ειδικά για το μικρότερο κακό ο ομιλητής σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως το μικρότερο κακό σε σχέση με τη ΝΔ. Κάτι δίνει... Ανακοίνωσε τώρα ένα προεκλογικό πακέτο παροχών προς τα λαϊκά στρώματα… και έρχεται και λέει πως οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ θα πάρουν πίσω ακόμα και αυτό. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει.. .επιστρέφει ελάχιστα ψίχουλα απ’ αυτά που κλέβει, με τα συστηματικά υπερπλεονάσματα, την αβάσταχτη φοροληστεία του λαού, τις περικοπές δαπανών, και με θράσος τα αποκαλεί παροχές. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη φορολογική του πολιτική κυριολεκτικά διέλυσε και διαλύει τους αυτοαπασχολούμενους, να εμφανίζεται ως σωτήρας τους με τις 120 δόσεις. Δεν κοροϊδεύουν κανέναν. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης σας με δόσεις. Θέλουμε, απαιτούμε και θα πετύχουμε, να πληρώσουν αυτοί που φταίνε, τα πολιτικά σας αφεντικά, οι μεγάλοι όμιλοι.

Κυρίως όμως, η λογική του μικρότερου κακού είναι τουλάχιστον διαλυτική. Σπρώχνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι γιατί επιβιώνουν, και τους κρύβει πόσο έχουν χάσει όλη την περίοδο της κρίσης και πόσο καλά μπορούν να ζήσουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μικρότερο κακό. Είναι ο πιο αποτελεσματικός υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου γιατί προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική και με θράσος την εμφανίζει ως μονόδρομο, ως την καλύτερη δυνατή λύση....

Αλλά, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Διαθέτει εκτεταμένους υλικούς πόρους, μεταλλεία, ορυχεία, υδρογονάνθρακες, διαθέτει μηχανοποιημένη αγροτική παραγωγή, οργανωμένες μεταφορές, και πάνω απ' όλα έμπειρο εργατικό δυναμικό που μπορεί να εργαστεί και να καλύψει τις ανάγκες του.

Και πρόοδος είναι μόνο εκείνη η κατεύθυνση που λύνει τις ανάγκες των εργαζόμενων. Και υπάρχει λύση που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας. Η λύση αυτή προϋποθέτει να δούμε κατάματα το πρόβλημα. Να δούμε τον πραγματικό μας αντίπαλο. Να δούμε ότι σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι υλοποιούν την ίδια πολιτική γιατί από πίσω, οι 1000 οικογένειες που ελέγχουν τη χώρα έχουν την εξουσία, οι αντίστοιχες στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα δικά τους συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν την πολική σε Ελλάδα και στην ΕΕ. Και ελπιδοφόρα λύση για το λαό είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης... Ο δρόμος που γκρεμίζουμε απ' την εξουσία τους ομίλους, που παίρνουμε τα κλειδιά της οικονομίας και της κοινωνίας στα χέρια μας, εμείς οι εργαζόμενοι, η εργατική εξουσία, η κοινωνικοποίηση της συγκεντρωμένης παραγωγής, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της, η Ελλάδα και η Ευρώπη Σοσιαλισμού».

Αναφερόμενος στη σημασία των εκλογών, τόνισε:

«Σας καλούμε να ισχυροποιήσετε το ΚΚΕ, να να βαδίσουμε μαζί στο δύσκολο δρόμο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Σας καλούμε να πούμε μαζί ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ ως στυλοβάτη των κερδών του κεφαλαίου, να φωνάξουμε πως η ΕΕ δεν αλλάζει. Να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ για να πάρουν ελπίδα οι λαοί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σας καλούμε να ισχυροποιήσουμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ που αποκαλύπτουν τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζόμενων, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, που επιμένει πως δεν υπάρχει φιλολαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη, φιλολαϊκή ΕΕ διαλύοντας κάθε αυταπάτη για μια διαφορετική πορεία αν αλλάξουν οι συσχετισμοί. Σας καλούμε να ισχυροποιήσουμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ τις δυνάμεις της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης που μπαίνουν μπροστά, οργανώνουν την πάλη του λαού, συγκρούονται με κάθε επιλογή του συστήματος, τις δυνάμεις που συγκεντρώνουν δυνάμεις για την αποφασιστική αναμέτρηση.

Σας καλούμε να βαδίσουμε όλοι μαζί, να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες, πως όλοι εμείς, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι έχουν έναν κοινό αντίπαλο. Τη δικτατορία του κεφαλαίου. Και πως μονόδρομος για να ζήσουμε καλύτερα είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας. Γιατί τον κόσμο τον αλλάζει η ταξική πάλη των εργαζόμενων. Οι δικοί μας αγώνες. Οι αγώνες για να μην περάσουν άλλα μέτρα, για να ανακτήσουμε τις απώλειες, για να κερδίσουμε νέες κατακτήσεις και πάνω από όλα οι αγώνες για έναν ριζικά διαφορετικό κόσμο ... Σ' αυτόν τον αγώνα οι κομμουνιστές είναι πάντα μπροστά, σ’ αυτόν τον αγώνα σας καλούμε... Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας»!

Η παρέμβαση του Θ. Σκολαρίκου

Στην παρέμβαση του ο Θοδωρής Σκολαρίκος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στις εκλογές του Μάη καλούμε το λαό της περιοχής μας και όλης της χώρας να κάνει το βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Να κάνει την πραγματική διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε και εάν γίνουν.

Να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Μπροστά και στη μάχη των εκλογών θα φουντώσουν οι σκυλοκαυγάδες και τα ψευτοδιλήμματα, σε μια προσπάθεια να κρυφτεί το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά στο λαό και είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θ' αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, ν' ανοίξει ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του.

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν με άξονα τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Διαχρονικά οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο μας ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό της περιοχής. Για όλα τα βάσανα του λαού που έχουν κοινή ρίζα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, που εξειδικεύουν οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια.

Στην πρώτη γραμμή θα είναι και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι απέναντι στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται τα τελευταία 20 χρόνια στην Τοπική Διοίκηση απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Στόχος η ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων. "Καποδίστριας" και "Καλλικράτης" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, "Κλεισθένης Ι" του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο δεν έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

Σήμερα υπάρχει στο λαό της περιοχής συσσωρευμένη εμπειρία από την πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει σημαντικό μερίδιο στην προώθηση αυτής της πολιτικής στην Αττική.

Στο δήμο μας δεν υπάρχουν απλά κάποιοι υποψήφιοι, υπάρχουν εκπρόσωποι κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα το καινούργιο δε φέρνουν τα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες μπορούμε ν' απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δήμους και την Περιφέρεια.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια.

Να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές στην οργάνωση της κοινωνίας, να πάρουμε διαζύγιο από τη σαπίλα του καπιταλισμού, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Αυτός ο δρόμος είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων του μεροκάματου, που δεν πρέπει να θαμπωθούν από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια και τα μεγάλα λόγια.

Πρέπει να εμπιστευτούν την εμπειρία τους και όχι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που εκστομίζονται με μεγάλη ευκολία παραμονές εκλογών και… ξεχνιούνται την επόμενη».

Ο χαιρετισμός του Κ. Θεοδωρόπουλου

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Οι νέοι και νέες που ζούμε στις γειτονιές του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων, οι χιλιάδες νέοι που για πρώτη φορά καλούνται στις κάλπες, έχουμε ένα σημαντικό όπλο στα χέρια μας! Αν στοχεύσουμε σωστά μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε με δικαιώματα, να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι έχουμε πείρα, μπορούμε και πρέπει να σκεφτούμε με κριτήριο την επόμενη μέρα πως θα είναι σε καλύτερη θέση τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Το μοναδικό κόμμα που μπορεί να δώσει απάντηση στις αγωνίες, στα προβλήματα, να δώσει διέξοδο και προοπτική στα όνειρα και τις ανάγκες, να σηματοδοτήσει την πραγματική ελπίδα για τη νέα γενιά είναι το ΚΚΕ!

Είμαστε νέοι!

Έχουμε όλοι τη ζωή μπροστά μας να κερδίσουμε, έχουμε όνειρα και ανάγκες που μπορούμε να καλύψουμε!

Η νέα γενιά θα δώσει την απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες»!