Τρίτη 07/05/2019 - 21:15
ΙΛΙΟΝ

Αγωνιστική κινητοποίηση κατοίκων και «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέτρεψε την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας (ΦΩΤΟ)

Από την παρέμβαση των κατοίκων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου
Από την παρέμβαση των κατοίκων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου

Με την αγωνιστική τους παρέμβαση οι κάτοικοι της περιοχής Φοινίκων και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου απέτρεψαν την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Άστρους στο Ίλιον δίπλα στον υπό ανέγερση 5ο παιδικό σταθμό Ιλίου.

Με έκπληξη το βράδυ της 6 Μάη πληροφορήθηκαν ότι σήμερα Τρίτη 7 Μάη η εταιρεία με συνοδεία Αστυνομικών δυνάμεων θα προσπαθούσε να εγκαταστήσει την κεραία.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου και του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Σταματόπουλου που μαζί με την επιτροπή αγώνα, προέτρεψαν στην κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής με αποτέλεσμα να αποτραπεί τελικά η τοποθέτηση.

Στη συνέχεια ο Ν. Σταματόπουλος μαζί με την εκπρόσωπο των κατοίκων Καίτη Λιναρδάκη, συναντήθηκε με τη νομική υπηρεσία και εκπροσώπους του Δήμου όπου αποφασίσθηκε να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της τοποθέτησης κεραίας δίπλα στον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό, αύριο 8 Μάη.

Άσχημη εντύπωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους η στάση της περιφέρειας που ενώ έχει εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης, δεν το έχει κοινοποιήσει σε κανέναν αρμόδιο φορέα.

Ο Νίκος Σταματόπουλος μιλώντας στους κατοίκους δήλωσε, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τη σημερινή κινητοποίηση, στήριξε τον αγώνα των κατοίκων και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και για να μην τοποθετηθεί αυτή η κεραία δίπλα στον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό, αλλά και για την κατάργηση των νόμων που επιβάλουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται για την υγεία του Λαού, αλλά για τα κέρδη τους.