Πέμπτη 09/05/2019 - 10:38
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με μαζική συμμετοχή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Με μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης του ΚΚΕ, στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Νοτάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του, ο Λ. Στολτίδης κάλεσε το λαό της περιοχής: «Μην κάνετε την αγανάκτησή σας φόβο. Είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Μας πάει πίσω. Εκφράστε την, θαρρετά. Τη φοβούνται όσοι κυβερνούν. Ενισχύστε με την ψήφο σας, το μόνο Κόμμα που προειδοποίησε, πάλεψε ενάντια σ' αυτή τη συμμαχία όχι των ευρωπαϊκών λαών, αλλά των ευρωπαϊκών μονοπωλίων ενάντια στους λαούς και τον Ελληνικό.

Να μην γίνουν και αυτές οι εκλογές μια ακόμα ταφόπλακα στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Αρκετά. Να κάνουμε τις εκλογές ευκαιρία ανάτασης για το λαό. Με τη ψήφο στο ΚΚΕ σ' όλες τις κάλπες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, πιο επικίνδυνο παραμύθι ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν το τρίτο χειρότερο ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο, κατάκλεψαν το λαό για να σώσουν στους πλούσιους, τους τραπεζίτες. Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ψήφισαν για να τσακίσουν το λαό με χιλιάδες πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Μαζί, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πανηγυρίζουν διότι εφοπλιστές θα "φορολογηθούν εθελοντικά" όπως και οι τραπεζίτες, που εδώ και 9 χρόνια με ειδικό νόμο δεν πληρώνουν ούτε ευρώ φόρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγινε το χρυσό παιδί των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των σφαγέων του ΝΑΤΟ. Λουστράρουν και στολίζουν την επιστροφή του ενός από τα εκατό που έκλεψαν, έχοντας πάρει όλα τα μέτρα να τα πάρουν πίσω στο δεκαπλάσιο.

Είναι ώρα πια ο λαός μας να απορρίψει μαζικά τις αυταπάτες ότι μπορεί ο ένας να είναι λίγο καλύτερος από τον άλλον. Ο δήθεν καλύτερος, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός σφαγέας. Τα στημένα προεκλογικά διλήμματα και παγίδες εγκλωβίζουν το λαό μας, στην ίδια ακριβώς πολιτική φτώχειας και κινδύνων, ό,τι και αν διαλέξει».

Να απορρίψει μαζικά το δήθεν «προοδευτικό μέτωπο κατά του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς του Τσίπρα. Με τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους ναζιστές, με τους ακροδεξιούς του Καμμένου, με τον Τραμπ, με τη Μέρκελ, με τον Μακρόν που τσακίζει κόσμο, με το ΝΑΤΟ, με τους αμερικανούς. Αυτό είναι το μέτωπο που πάντα έστρωνε και θα στρώνει το δρόμο για τους φασίστες.

Αυτή την ντροπή δεν πρέπει να την πάρει στις πλάτες του ο λαός.

Φοβούνται, τρέμουν τη λαϊκή οργή. Κάθε μέρα επινοούν και σκάβουν νέους λάκκους διλημμάτων, να ενσωματώσουν την αγανάκτηση, να κάνουν το λαό μας να ξεχάσει και να μην ψηφίσει με βάση την πείρα του. Να του αποδώσουν μετά την ευθύνη ότι συμφώνησε με αυτή την πολιτική, με τα νέα μέτρα».

Ο Γ. Νοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην στρατηγική των καπιταλιστών και πώς αυτή προωθείται μέσα από την τοπική διοίκηση. Και κατέληξε, μεταξύ άλλων: «Σε αυτή τη στρατηγική που αναπτύσσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις των κρατών για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στην αύξηση κερδών, ρόλο έχουν και οι περιφέρειες και οι δήμοι.

(…) Όχι μόνο τα εγκρίνουν, αλλά τα ντύνουν ιδεολογικά αναπτύσσουν επιχειρήματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Είναι μόνιμοι συνδαιτυμόνες των "αναπτυξιακών" συνεδρίων για την καπιταλιστική κερδοφορία, όπως αυτό το συνέδριο που έγινε στο "GRAND HOTEL", όπου ενώθηκαν κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι και επιχειρηματίες.

Ο λαός απέξω που διαδήλωνε, έτρωγε χημικά και ΜΑΤ και οι δήμαρχοι (και ο δικός μας) μέσα γινόταν συνδαιτυμόνες της ανάπτυξης που περιγράψαμε.

Δεν είναι τοπικοί άρχοντες είναι κομματικά στελέχη ικανά στην προώθηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Είναι λάθος να μιλάμε για τοπικά προβλήματα που τα λύνουν δήθεν ανεξάρτητοι τοπικοί άρχοντες, όπως είναι λάθος να μιλάμε και για αυτοδιοίκηση.

Τα ιδιωτικά συνεργεία που τώρα κάνουν την εργασία που πριν έκαναν τα συνεργεία του δήμου, την ονομάζουν "λελογισμένη χρήση".

Αντί να μπουν μπροστά να καταγγείλουν τη μεγάλη φορολογία των δημοτών, στοιχίζονται πίσω από την αμαρτωλή ΚΕΔΕ, που ζητάει όχι να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, αλλά να τον εισπράττουν οι δήμοι. Δήμαρχοι φοροεισπράκτορες και μάνατζερ τον ιδιωτικών συμφερόντων. Σε αυτά πρωτοστατούν. Συχνά - πυκνά όταν στριμώχνονται από τις παρεμβάσεις μας, δηλώνουν ότι "τι να κάνουμε αυτά λέει ο νόμος". Είναι με τη νομιμότητα.

Έτσι παρέπεμψαν στο όνομα της νομιμότητας προκειμένου να εισπράξουν από τους δημότες μικροποσά από 300 έως 500 ευρώ στην εφορία, για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών πάνω από 1.100 οικογένειες.

Δεν τους ενδιαφέρει πώς τα βγάζει πέρα η λαϊκή οικογένεια. Είναι αδίστακτοι στο να συγκεντρώσουν χρήματα.

Δεν έχει μόνο η κυβέρνηση ματωμένα πλεονάσματα έχει και ο δήμος, αφού του περισσεύουν ήδη εκατομμύρια. Αυτά είναι από την υπέρμετρη φορολόγηση, από τα ανταποδοτικά τέλη για μουσική, Αθλητισμό, Πολιτισμό που πληρώνουν οι γονείς.

Η ενίσχυση του ψηφοδέλτιό μας θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μία καλύτερη ζωή. Θα κάνει την πραγματική διαφορά γιατί:

  • Θα ενισχυθεί η φωνή της πραγματικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.
  • Θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα υποδομής και υπηρεσίες.
  • Για προστασία του περιβάλλοντος στη στεριά και θάλασσα.
  • Για καθαρό υγιεινό νερό πόσιμο χωρίς κινδύνους για την υγεία.
  • Για ενίσχυση των ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανίες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και αλλού.
  • Για αποκομιδή, διαχείριση απορριμμάτων, εγκαταστήσει χώρων ταφής και μονάδων επεξεργασίας που θα εξυπηρετούν συνδυασμένου στόχους.
  • Για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, όχι κομμένα και ραμμένα στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς του κράτους και της περιφέρειας, αλλά επαρκή και επικαιροποιημένα, ιεραρχώντας παρεμβάσεις σε περιοχές με μεγάλα προβλήματα.
  • Για να προχωρήσει γρήγορα και προς τα δυτικά το μετρό.
  • Για την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας, Παιδείας.
  • Για ανάπτυξη προγράμματος σχολικής στέγης. Για χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού.
  • Για ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων.

Ενίσχυση του ψηφοδελτίου θα σημαίνει:

Με πολιτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα διαγράψουμε τα χρέη μικροοφειλετών προς το δήμο και θα επιμένουμε τα ποσά να εισπραχθούν από τις μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις.

Το κόκκινο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι ψηφοδέλτιο που σημαδεύει τον πραγματικό ένοχο της δυστυχίας του λαού μας. Είναι η απάντηση στο μαύρο της Χρυσής Αυγής, των φασιστών του "Ιερού λόχου" και των ομοίων τους. Την απάντηση στους φασίστες δεν τη δίνουν τα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ούτε αυτοί που κυβερνούν με τους ακροδεξιούς τέσσερα χρόνια, ούτε αυτοί που τους εντάσσουν στα ψηφοδέλτια και στο δήμο μας, ούτε αυτοί που σέρνουν χρόνια τώρα τη δίκη της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματά της.

Αυτός ο τόπος στήθηκε στα πόδια του σαν πόλη, έχοντας μπροστά κομμουνιστές δημάρχους. Ο πρώτος δήμαρχος Αμπελοκήπων ήταν ο κομμουνιστής Χρήστος Κανάκης. Ακολούθησαν ο Χρήστος Ράπτης, ο Κώστας Σαπρανίδης που μας τιμά με την παρουσία του.

Να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή, Να ξαναδώσουμε τη χαμένη τιμή στο λαό του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης».