Πέμπτη 09/05/2019 - 19:43

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κατερίνη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Να μην εγκλωβιστούν στα ψεύτικα διλήμματα, να αφήσουν πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να μην αρκεστούν στη λογική του «μικρότερου κακού» που πάντα καταλήγει στο «χείριστο». Να δώσουν ισχυρό μήνυμα, ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Πιερίας, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Νίκος Τσουπέης, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Θεανώ Καπέτη πρόβαλε γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελεί τη μόνη ελπιδοφόρα επιλογή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γιατί κόντρα στον καιρό, στις μειωμένες απαιτήσεις, παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Γιατί η δράση του σπάει τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του συστήματος παντού, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης. Γιατί το ΚΚΕ έχει συνέπεια λόγων και έργων, που την ανανεώνει καθημερινά, με τη συγκεκριμένη δράση του και τις θέσεις του». Αλλά και γιατί είναι σταθερά στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, ενάντια στους λίγους που πλουτίζουν "στραγγίζοντας" το μυαλό και το εισόδημα των πολλών. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που την αντιλαϊκή πολιτική τη βαφτίζει προοδευτική. Ενάντια στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, που πλειοδοτώντας σε αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν να ξαναπάρουν το χρίσμα που κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ανατρέχοντας στην πείρα, εσωτερική και διεθνή, τόνισε: «Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ποτέ καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και της ΕΕ ό,τι κι αν λέει, όποιους κι αν τιμάει στα λόγια και απ' όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστεί φιλολαϊκά το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους γραφτούς και άγραφους, σιδερένιους νόμους του».

Κάλεσε το λαό να μη χάσει την ευκαιρία να τιμωρήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει επάγγελμα την κοροϊδία, που ευνούχισε με τις αυταπάτες και τον δήθεν ρεαλισμό της υποταγής τις ζωντανές διαθέσεις, ιδιαίτερα των νέων, ενάντια στην ΕΕ. Και τώρα έβαλε σε εφαρμογή τη γνωστή συνταγή της προεκλογικής παροχολογίας ανακοινώνοντας μέτρα που χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου.

«Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του δυναμώνοντας το ΚΚΕ», είπε.

Τέλος, αναφερόμενη στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσοι στριμώχνονται να χωρέσουν στο κάδρο της δήθεν προόδου, σημείωσε: «Ο λαός μας ξέρει και μπορεί να καταλάβει πως πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι το τσάκισμα των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο της συντήρησης.

(...) Σήμερα, το σύγχρονο και προοδευτικό, είναι η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Είναι η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων. Για την ανάκτηση των απωλειών μας. Είναι η εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Είναι η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Να κάνουμε τα πάντα για να καταφέρει ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει ο ίδιος τις εξελίξεις».

Ο Νίκος Τσουπέης (απόσπασμα της ομιλίας του δείτε εδώ) ανέδειξε ότι μόνο τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που υλοποιείται και μέσα από την Τοπική Διοίκηση.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια όλων των άλλων υποψηφίων που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι και προσπαθούν να αποσυνδέσουν την πολιτική από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στο βασικό: Τη στρατηγική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. «Γι' αυτό -είπε- δεν λένε κουβέντα για τη συνεχώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, για τις υποστελεχωμένες και υποβαθμισμένες δημοτικές υπηρεσίες, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την έλλειψη υλικών και μηχανολογικού εξοπλισμού, την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παραχωρήσεις δημοτικής περιουσίας και υπηρεσιών για να κερδοφορούν οι ιδιώτες επιχειρηματίες».