Παρασκευή 10/05/2019 - 21:59
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Εκδήλωση για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και των παραγωγών στη Λέσβο

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Μάη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και των παραγωγών της στη Λέσβο.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο Σταύρος Μαντατής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμότιας, ο Παναγιώτης Νανίδης, πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Λέσβου και ο Γιάννης Συκάς, υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς μας με τις ελλιπείς και ασυντήρητες υποδομές, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και τις συνεχώς καθυστερούμενες αποζημιώσεις. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι πιέσεις που ασκούνται στο περιβάλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κόλπο Καλλονής και στους βιολογικούς που δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στον κόλπο. Επίσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος ενοικίασης μέρους του κόλπου από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία μάλιστα συμμετέχουν φανερά και σε ψηφοδέλτια δήθεν ανεξάρτητων συνδυασμών.

Τέλος από όλους τους ομιλητές τονίστηκε η σημασία που θα έχει για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων η παρουσία μία αγωνιστικής δημοτικής αρχής, η οποία μπορεί σε ένα πρώτο επίπεδο να κάνει έργα και παρεμβάσεις βοηθώντας τους αγροκτηνοτρόφους και αλιείς, αλλά και παράλληλα να αγωνισθεί στο πλευρό τους για ζητήματα τα οποία δεν μπορεί να επιλύσει αποκλειστικά η ίδια (π.χ. προστασία κόλπου Καλλονής).