Σάββατο 11/05/2019 - 21:10
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Συμμετοχή «μετανιωμένων» ναζιστών στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Βελβεντού κ. Τέτου

Την συμμετοχή «μετανιωμένων» στελεχών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στο ψηφοδέλτιο δημοτικού συνδυασμού με επικεφαλής τον Ν. Τέτο, καταγγέλει με ανακοίνωση της η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, που σημειώνει:

«Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Την "επιχείρηση" βρώμικου ξεπλύματος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που έχουν αναλάβει εργολαβικά τα τελευταία χρόνια τα αστικά κόμματα και διάφοροι τοπικοί "ανεξάρτητοι" συνδυασμοί, με πρωταγωνιστές το ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα στη Μυτιλήνη, αλλά και σε μια σειρά κοινές εμφανίσεις που έκαναν Δημοτικές Αρχές σε παρελάσεις μαζί με υπόδικους Ναζιστές, τώρα τη σκυτάλη παίρνει ο συνδυασμός "Βελβεντό - προχωράμε μαζί" , με επικεφαλής το Ν. Τέτο.

Στο νέο "επεισόδιο" του σίριαλ "ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής", πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο κ. Τέτος που δε διστάζει να συμπεριλάβει στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο, το πρώην "στέλεχος" της υπόδικης ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Λορίδα Φαίδων, τον οποίο μάλιστα δε διστάζουν να παρουσιάζουν σα "μετανιωμένο", επειδή πλέον ανήκει στη ΝΔ.

Ο λαός έχει πείρα. Όσες "μεταγραφές" και "συνεργασίες" και αν κάνουν οι σάπιες εθνικιστικές και ρατσιστικές "ιδέες" των φασιστών δεν μπορούν να "ξεπλυθούν".

Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που είναι και νιώθει αριστερός και προοδευτικός, να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα "θολά νερά" του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ξεπλύματα ούτε με τις δήθεν “προοδευτικές συμμαχίες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός, οργανωμένος, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους υπόδικους Χρυσαυγίτες, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού. Να αναδείξει τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Να στείλει με τη στάση του και με την ψήφο του, μήνυμα καταδίκης στους ναζί και σε όλους αυτούς που τους “χαϊδεύουν τα αυτιά” και τους δίνουν βήμα.

Ο λαός του Βελβεντού, να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να στηρίξει τη μόνη δύναμη που θα σταθεί στο πλάι του την επόμενη μέρα των εκλογών, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών. Η μόνη απάντηση στους ναζί, στο φασισμό και την ακροδεξιά, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στη Βουλή, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Βελβεντού και στη Δυτική Μακεδονία».