Κυριακή 12/05/2019 - 11:34

Εκδήλωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νεάπολη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μην εγκλωβιστούν στα ψεύτικα διλήμματα, να αφήσουν πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να μην αρκεστούν στη λογική του «μικρότερου κακού». Να δώσουν ισχυρό μήνυμα, ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ρολόϊ της Νεάπολης. Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Μπάμπης Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε βίντεο εδώ) και η Σοφία Τσοχανταρίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών (δείτε βίντεο εδώ).

Η Θεανώ Καπέτη, κάλεσε το λαό να μην χάσει την ευκαιρία να τιμωρήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει επάγγελμα την κοροϊδία, που ευνούχισε με τις αυταπάτες και τον δήθεν ρεαλισμό της υποταγής τις ζωντανές διαθέσεις, ιδιαίτερα των νέων, ενάντια στην ΕΕ. Και τώρα έβαλε σε εφαρμογή τη γνωστή συνταγή της προεκλογικής παροχολογίας ανακοινώνοντας μέτρα που χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. «Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρο του δυναμώνοντας το ΚΚΕ», σημείωσε.

Αναφερόμενη ειδικά στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι όχι μόνο δεν συνιστούν καμία πραγματική και ουσιαστική ανακούφιση για το λαό, αλλά είναι και η άλλη όψη της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος του. Στοχεύουν να νομιμοποιήσουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής στη συνείδηση του λαού. «Πραγματική ανακούφιση οι εργαζόμενοι και ο λαός, μπορούν να πετύχουν μόνο μέσα από τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο. Απέναντι στο κεφάλαιο και την πολιτική αυτών που το υπηρετούν. Σ' αυτό τον αγώνα συμπαραστάτης μπορεί να είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού», υπογράμμισε.

Ο Μπάμπης Βέλλης, επεσήμανε πως: «Στις εκλογές που έρχονται η παράταξή μας κατεβαίνει έχοντας ψηλά το κεφάλι. Και έχουμε κάθε δικαίωμα να το λέμε αυτό γιατί όλα αυτά τα 5 χρόνια, σταθήκαμε δίπλα στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, παλεύοντας για τη λύση τους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πρωτοστάτησαν στους αγώνες για να μην φορτωθεί ο λαός τα βάρη της κρίσης. Δεν τα διπλώσαμε μπροστά στις επιθέσεις και τις δυσκολίες που δεχτήκαμε. Βοηθήσαμε την αντίσταση των εργαζομένων στις αντεργατικές επιλογές της διοίκησης του δήμου και την καλύτερη οργάνωση των αγώνων τους. Δεν υπήρξε λαϊκό πρόβλημα που η "Λαϊκή Συσπείρωση" να μην το ανέδειξε και να μην αγωνίστηκε για την λύση του».

Και απευθυνόμενος στους εκατοντάδες συμβασιούχους του δήμου, στην καθαριότητα, στα ΚΔΑΠ, στους Παιδικούς - Βρεφικούς Σταθμούς, στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα, που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε όλους αυτούς που μαζί παλέψανε για να σωθούν τα σπίτια λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς, τους κάλεσε να επιλέξουν. Να επιλέξουν αν θέλουν ένα δήμο με μια διοίκηση που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, με διοικήσεις «στηρίγματα» αυτού του σάπιου και αντιλαϊκού συστήματος ή με διοικήσεις που δεν θα διστάζουν να αντιπαρατεθούν στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές. Και τους προέτρεψε να κάνουν την πραγματική διαφορά με δυνατό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Σοφία Τσοχανταρίδου, είναι μία από τους 22 συμβασιούχους εργαζόμενους καθαριότητας του δήμου, που η διοίκηση τους απέλυσε πριν το Πάσχα, πετώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην φτώχεια και την ανεργία. Όπως είπε: «Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά σε διοικήσεις και αφεντικά, να δουλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με βροχή ή με χιόνι, με καύσωνα ή με παγωνιά, για ένα κομμάτι ψωμί και αυτό όχι μόνιμα αλλά για κάποιους λίγους μήνες. (...) Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Δείξαμε ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε με τον ενωμένο αγώνα μας.

Δεν πάει άλλο. Ευθύνη μας είναι να αγωνιστούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού. Αυτός είναι και ο λόγος που συντάχτηκα στην αρχή με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τώρα αποφάσισα να συμπαραταχτώ με τις δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ».