Δευτέρα 13/05/2019 - 10:23
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Εκδήλωση τιμής για την 9η Μάη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Από την εκδήλωση
Από την εκδήλωση

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση την Παρασκευή 10 Μάη, της οποίας η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, τίμησε την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Ο χώρος του Α' ΚΑΠΗ (πρώην τσιπουράδικο) στο Άλσος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε μαζικά, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Στο μουσικό μέρος, οι Κάτια Μαυροειδή (βιολί), Γιώργος - Αιμιλιανός Σταυρινός (πιάνο), Παύλος Χαρμπαλής (βιόλα), Kώστας Ραγκούσης (κρουστά), Έφη Πυρπύλη (τσέλο) και Κώστας Σταυρόπουλος (μπάσο) καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους. (Δείτε εδώ video).

Για την ιστορική σημασία και διάσταση της ημέρας και τον αναντικατάστατο ρόλο της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων όπου πρωταγωνίστησαν οι κομμουνιστές, μίλησε η Μαίρη Σταθάκου, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος και υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας.

Ο Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην παρέμβασή του στηλίτευσε την αθλιότητα που διέπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ανήμερα της 9ης Μάη συνυπογράφοντας την κατάπτυστη Διακήρυξη του Σιμπίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αγκαλιά με τους Κουρτς, Όρμπαν και Σαλβίνι, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα κείμενο που παραπέμπει στις σκοτεινές περιόδους του πιο πρωτόγονου αντικομμουνισμού μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποδείχνεται για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την πάλη ενάντια στο φασισμό, δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η σοσιαλδημοκρατία γενικότερα, που υπηρετούν το σάπιο σύστημα, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, που ασκούν αντιλαϊκές πολιτικές, στο όνομα μάλιστα της «προόδου».

Ο Νίκος Σερετάκης θύμισε πλευρές και περιστατικά από τον αγώνα του 8ου Τομέα του ΕΑΜ στην περιοχή καθώς και ορισμένους από τους εκτελεσμένους και δολοφονημένους από τα στρατεύματα κατοχής αγωνιστές που έχουν καταγραφεί, όπως τον Σάββα Απαλόπουλο, του οποίου το σπίτι βρίσκεται εκεί που σήμερα είναι η ομώνυμη πλατεία στη Νέα Χαλκηδόνα, τον Σπύρο Ανθιμίδη (κάτοικο οδού Νυμφαίου -σήμερα Χατζηγεωργίου- 9), τον Ιάκωβο Νοταρίδη (Νίκαιας 12), τον Αντώνη Πεζάρο (Σύλλης 2), την Μαρία Τζαμοπούλου (Κίου - σήμερα Εθνικής Αντιστάσεως- 7), τον Περικλή Χατζηγεωργίου (Ραιδεστού 26). Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν υποτάχθηκε στον αρνητικό συσχετισμό και τις Σειρήνες της υποταγής. Αντίθετα αποτέλεσε τον εμπνευστή, τον καθοδηγητή και αιμοδότη του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων ενάντια στο ναζισμό - φασισμό. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια, για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να γκρεμιστεί από την 3η θέση η ναζιστική Χρυσή Αυγή, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τους χώρους της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. (Δείτε εδώ video).