Τρίτη 14/05/2019 - 11:51

Περιοδεία υποψηφίων στην Κόνιτσα και τα Μαστοροχώρια Ιωαννίνων

Από την Κόνιτσα
Από την Κόνιτσα

Στην περιοχή της Κόνιτσας και στα Μαστοροχώρια περιόδευσαν την Κυριακή 12 Μάη ο Νίκος Έξαρχος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και ο Τάκης Σδούκος, υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο, ο Νίκος Έξαρχος δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στην Ήπειρο ανάμεσα σε όλα τα άλλα προσδοκά να διαφθείρει όσους αισθάνονται αριστεροί.

Ανήμερα της 74ης επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τη μέρα που ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός κάρφωνε τη λόγχη στο τέρας του ναζισμού, ο Τσίπρας συνυπέγραψε στη Ρουμανία τη διακήρυξη-μνημείο αντικομμουνισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που γράφει:

"Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα".

Του απαντάμε, σε τούτα εδώ τα χώματα κακιά σκουριά δεν πιάνει!

Ο Γράμμος, τα χώματα που πατάμε, είναι ποτισμένα με το αίμα χιλιάδων κομμουνιστών που πάλεψαν για τη Σοσιαλιστική Ελλάδα.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές που έδωσαν την ψυχή και το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας από το τέρας του Φασισμού, που στρατεύτηκαν σε αυτόν τον ηρωικό αγώνα με εμπνευστή τη Σοβιετική Ένωση και το ΚΚΕ, να κρατήσουν ψηλά την κόκκινη σημαία.

Καλούμε τις οικογένειες των χιλιάδων λαϊκών αγωνιστών της Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της ΟΠΛΑ, του ΔΣΕ, να κρατήσουν ζωντανό και αμόλυντο το παράδειγμά τους. Να τιμήσουν τους Νεκρούς μας.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες, ευρωσκεπτικιστικές και ακροδεξιές, μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της Ευρωένωσης, που "ταΐζει" την ακροδεξιά και το φασισμό. Αυτά είναι τα "προοδευτικά", "αντιακροδεξιά" μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ!

Να τους μαυρίσουν στην κάλπη όσοι αισθάνονται πραγματικά αριστεροί και προοδευτικοί! ΚΚΕ ισχυρό παντού!».