Δευτέρα 13/05/2019 - 14:20

Σύσκεψη για τις εκλογές στις Φέρες με ομιλητή τον Σ. Δευτεραίο (ΦΩΤΟ)

Σε ενημερωτική σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πραγματοποιήθηκε στις Φέρες την Κυριακή 12 Μάη, παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος.

Ο Σ. Δευτεραίος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, εργαζόμενους και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα συλλογικά αιτήματά τους και ενημέρωσε για τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης. «Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας», διαβεβαίωσε, «μαζί με όσους θέλουν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο. Γιατί το ερώτημα που τίθεται ενόψει των εκλογών είναι σε ποια πλευρά βρίσκεται κάθε υποψήφιος, με τους πολλούς, δηλαδή με το λαό ή με τους λίγους, δηλαδή με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν;».

Τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν τις υποδομές του πρωτογενούς τομέα, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, την οδοποιία, το σφαγείο, τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, τη συγκοινωνία, τη μετακίνηση των μαθητών από τους οικισμούς.

Οι παρευρισκόμενοι στηλίτευσαν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η παρούσα δημοτική αρχή και στηρίζουν όλες οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και το μαρασμό των ημιαστικών - αγροτικών περιοχών όπως είναι οι Φέρες.

Ο Σάββας Δευτεραίος επισήμανε τις δυνατότητες αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της περιοχής με ίδια μέσα και αναφέρθηκε στο παράδειγμα δήμων με δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν με γνώμονα τη μέριμνα και φροντίδα των λαϊκών οικογενειών. Εν αντιθέσει με τον εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει για τα δημοτικά τέλη, τον υπέρογκο δανεισμό του δήμου σε βάρος των δημοτών, τη δυνατότητα της δημοτικής αρχής να προχωρά σε πλειστηριασμούς για χρέη πάνω από 500 ευρώ, τα απορρίμματα και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αγοράζουν οι πολίτες μέχρι και τις σακούλες των σκουπιδιών στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας που αποτελούν βασικό άξονα της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Τόνισε ότι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, πέρα από την καθημερινότητα, είναι να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για την επίλυση των προβλημάτων τους και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις καθημερινές μάχες. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία να αντιμετωπίσουν με το ίδιο ενιαίο πολιτικό κριτήριο τις κάλπες ευρωεκλογών, δημοτικών και περιφερειακών και να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.