Τρίτη 14/05/2019 - 11:42
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Περιοδείες σε χωριά από τον υποψήφιο δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους (ΦΩΤΟ)

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από περιοδείες και αισιόδοξα μηνύματα για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Το Σάββατο 10 Μάη ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Συκάς, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφτηκε τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου. Υπήρξε δήμαρχος για οκτώ χρόνια (2002-2010) στον αντίστοιχο καποδιστριακό δήμο, πολλά στελέχη του συνδυασμού τον πλαισίωσαν και σε αυτή την προσπάθεια, γεγονός που αποτελεί εγγύηση εμπειρίας, προσανατολισμού, αλλά και ενότητας.

Παράλληλα εξηγεί και γιατί όλοι τον ξέρουν με το μικρό του, «ο Γιάννης», αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι αποτελούσε δήμαρχο που στεκόταν στο πλευρό του δημότη. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τα Βασιλικά, το Λισβόρι, τα Βατερά και τον Πολιχνίτο. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα αγροτοκτηνοτροφικά σε συσχέτιση με την αγροτική οδοποιία, η κατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου και η μηδενική πρόοδος στην ανακατασκευή του χωριού της Βρίσας με τους κατοίκους να μην έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια από την κεντρική εξουσία.

Η σύγκριση με τα πεπραγμένα των επόμενων καλλικρατικών δημοτικών αρχών, όπου πολλά μέλη τους είναι και αυτή τη φορά υποψήφιοι δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι, ήταν αναμενόμενη. Επισημάνθηκε η υγιέστατη οικονομική κατάσταση που παρέδωσε η δημοτική αρχή του πρώην καποδιστριακού δήμου, η τότε κατάσταση του αγροτικού δικτύου, η αγορά οικοπέδων ως χώρων στάθμευσης, σχεδόν σε όλους τους οικισμούς, η μείωση των δημοτικών τελών, οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, αλλά και έργα πνοής όπως το Γηροκομείο Πολιχνίτου που ποτέ δεν λειτούργησε με ευθύνη των επόμενων δημοτικών αρχών, το πιλοτικό πρόγραμμα «Θερμόπολις» κλπ. Αυτή η εμπειρία αποτελεί εγγύηση και δέσμευση ότι την ίδια πολιτική και έργο θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου αυτή τη φορά, αν οι δημότες τούς τιμήσουν με την ψήφο τους ως δημοτική αρχή.

Την Κυριακή 12 Μάη, ο υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού περιόδευσαν σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού - Αντίσσης και πιο συγκεκριμένα, στο Σίγρι, στην Ερεσό και στη Σκάλα Ερεσού. Σε ένα πολύ αισιόδοξο κλίμα συζητήσεων τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν ο τουρισμός, το λιμάνι του Σιγρίου και οι νέες προοπτικές που αυτό ανοίγει, καθώς και η κατάσταση του οδικού δικτύου.

Επισημάνθηκε ανάγκη για προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή του νεοσύστατου δήμου, η αντίθεσή μας με πρακτικές «all inclusive», η δέσμευσή μας για συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της δημοτικής αρχής, καθώς και η διεκδίκηση για τη βελτίωση του οδικού δικτύου που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Τέλος τονίστηκε ότι η κατασκευή του λιμανιού του Σιγρίου αποτελεί ένα θετικό βήμα, το οποίο όμως δεν μπορεί από μόνο του να άρει την απομόνωση, καθώς σημασία έχουν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις που θα έχει, η τιμή των εισιτηρίων κ.ά. Όλα αυτά οι δημότες πρέπει να τα διεκδικήσουν με αγώνες και στο πλάι τους να έχουν μία αγωνιστική δημοτική αρχή.