Τρίτη 14/05/2019 - 08:31

Μαζική συμμετοχή σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τις γυναίκες στην Πετρούπολη (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ήταν η προσέλευση γυναικών κάθε ηλικίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των ΚΟΒ του ΚΚΕ την Κυριακή 12 Μάη με τίτλο «Οι γυναίκες πρώτες στον αγώνα για δυνατό ΚΚΕ παντού!».

Στην εκδήλωση μίλησαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος και ο Βαγγέλης Σίμος δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το «παρών» έδωσαν πολλοί από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την εκδήλωση άνοιξε η Ανθή Ζορμπά, αντιδήμαρχος Παιδείας, λέγοντας ότι η συγκέντρωση αυτή «αποτελεί ένα πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης στον αγώνα για την απελευθέρωση των γυναικών από τα δεσμά της διάκρισης και της εκμετάλλευσης, αλλά και μια προσπάθεια για να αναδειχθεί και μπροστά στις επερχόμενες εκλογές η ανάγκη κάθε γυναίκας, εργαζόμενης, μαθήτριας, φοιτήτριας, συνταξιούχου και άνεργης να φωνάξει ένα μεγάλο όχι σε αυτούς που με τις πολιτικές τους βάζουν εμπόδια στη ζωή μας, στη μόρφωση, στην εργασία με δικαιώματα, στην πρόσβαση μας στην Υγεία».

Παίρνοντας το λόγο η Λουίζα Ράζου, τόνισε ότι η αντεπίθεση των εργαζόμενων γυναικών για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και κυρίως μια άλλη κοινωνία που θα ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες και τις ανάγκες της οικογένειας τους κρίνεται σε ένα βαθμό και από το πως θα αξιοποιήσουμε τις κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μάη. «Ένα ενισχυμένο ΚΚΕ θα δώσει το μήνυμα, ότι ο λαϊκός κόσμος αντιστέκεται στην πολιτική των αστικών κομμάτων και αναμφίβολα θα βοηθήσει τον αγώνα των γυναικών», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ένα δυνατό ΚΚΕ θα το βρουν μπροστά τους και όσοι κυβερνούν και όσοι ετοιμάζονται να κυβερνήσουν».

Σχολιάζοντας τις δήθεν παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση είπε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα που παριστάνουν προεκλογικά τους φίλους του λαού πρέπει να τους κρίνουμε από τη στάση τους την προηγούμενη δεκαετία που τσάκισαν τα δικαιώματα του λαού. «Όλα τα αστικά κόμματα είτε από κυβερνητική θέση, είτε ως αντιπολίτευση συνέβαλαν για να παρθούν πίσω μια σειρά θετικές διακρίσεις που είχαν κατακτήσει οι γυναίκες σε ζητήματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης, εργασιακών σχέσεων κ.λπ.», επισήμανε λέγοντας ταυτόχρονα ότι οι ανάγκες του λαού δεν χωρούν στη λογική «σου δίνω ένα, ενώ σου έχω πάρει δέκα».

Τέλος κάλεσε τον καθένα και την καθεμιά να συμβάλει όπως μπορεί στο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές για την ενίσχυση του ΚΚΕ, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Γιατί με ένα ισχυρό ΚΚΕ και ένα ισχυρό ταξικό εργατικό κίνημα μπορούμε να τους χαλάμε τα σχέδια.

Ο Βαγγέλης Σίμος με τη σειρά του έκανε ειδική αναφορά στις πολιτικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου, ώστε να ανακουφιστούν τα νέα ζευγάρια της πόλης δίνοντας το παράδειγμα της εντελώς δωρεάν προσχολικής αγωγής, των αγώνων για να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης, η απαίτηση για να κλείσει η χωματερή στη Φυλή, αλλά και οι πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής που αναλαμβάνει ο Δήμος, πολλές από τις οποίες σχετίζονται ιδιαίτερα με τις γυναίκες (π.χ. δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, συμβουλευτική για νέους γονείς κ.λπ.).

Τόνισε ότι για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει μια γυναίκα σήμερα, αλλά και συνολικά ο λαός δε φταίει απλώς μια κακή κυβέρνηση, ένας υπουργός, αλλά συγκεκριμένες κατευθύνσεις που έρχονται από την ΕΕ και στοχεύουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων των καπιταλιστών. Αυτές τις κατευθύνσεις υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ειδικά προγράμματα της ΕΕ για τις γυναίκες που στοχεύουν στην ανακύκλωση της ανεργίας και τη διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα εφαρμοστούν μέσω δήμων και περιφερειών.

Κλείνοντας είπε ότι όποια θέλει να δώσει σθεναρή απάντηση ενάντια σε αυτούς που θέλουν να τσακίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, όλης της εργατικής τάξης και της νεολαίας έχει επιλογή στις εκλογές: το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»!