Τρίτη 14/05/2019 - 10:04
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Σε συγκέντρωση κατοίκων μίλησε ο Ηλίας Σταμέλος (ΦΩΤΟ)

Σε συγκέντρωση κατοίκων μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης μίλησε το Σάββατο 11 Μάη ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και εκ νέου υποψήφιος. Στη συζήτηση ανέδειξε όλες τις πρωτοβουλίες που πήρε η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πρωτοβουλίες που αφορούσαν όλα όσα απασχολούν το λαό.

Όπως είπε ο δήμαρχος «ό,τι απασχολεί το λαό για εμάς αποτελεί προτεραιότητα. Γι’ αυτό και δεν κλείσαμε τα μάτια στην ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Γι’ αυτό και δεν συμμορφωθήκαμε στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Oι προτεραιότητες και οι αποφάσεις που πήραμε, όπως π.χ. να μην προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός και κατάσχεση λογαριασμού σε λαϊκή οικογένεια της πόλης μας, αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα ότι δεν ήταν μια ντουντούκα διαμαρτυρίας, όπως αρέσκονται τώρα τελευταία να λένε άλλες παρατάξεις, αλλά ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Όλη η πορεία μας αποδεικνύει ότι σταθήκαμε δίπλα στο λαό και παλέψαμε μαζί του για όλα όσα δικαιούται. Και αυτό είχε αποτέλεσμα. Και τα αποτελέσματα του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανυπακοής είναι φανερά και εδώ που είμαστε, σε αυτόν το χώρο. Γιατί πριν πέντε χρόνια εδώ δεν υπήρχε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Απέναντι, μόλυνε ακόμα με τα γραφεία της τον ιερό αυτό χώρο η "Σκοπευτική Εταιρεία" που πλέον αποτελεί παρελθόν. Δεν υπήρχε η παιδική χαρά που είναι δίπλα μας και μπορούν τα παιδιά της γειτονιάς να παίζουν».

Ο Ηλίας Σταμέλος στάθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και όσα έχουν δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα, όπως π.χ. το μεγάλο έργο της αποχέτευσης που υλοποιείται στην πόλη, η δημιουργία του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού, οι ανακατασκευές των παιδικών χαρών, στις παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολεία της πόλης, στη μελέτη συνολικής αναβάθμισης του πάρκου του Σκοπευτηρίου, στη δημιουργία του ΚΗΦΗ, στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου κ.ά., έργα που ενώ όλες οι παρατάξεις τα έχουν ψηφίσει ομόφωνα στα Δημοτικά Συμβούλια έρχονται τώρα στα προεκλογικά τους προγράμματα εκ των υστέρων και τα παρουσιάζουν σαν δικές τους προτάσεις. «Τώρα θα γεμίσουμε προτάσεις από όλους αυτούς που τέσσερα χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια δεν κατέθεσαν ούτε μία πρόταση», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο δήμαρχος.

Αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες όπως π.χ. τα προγράμματα αθλητισμού του δήμου, οι πολιτιστικές δράσεις που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δράσεις και πρωτοβουλίες που στήριξαν το δικαίωμα του λαού στην Άθληση και στον Πολιτισμό, μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που κάποιοι ονειρεύονται.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο σε αυτές τις εκλογές να κρίνει με βάση τις ανάγκες του. Με το αν η Δημοτική Αρχή ήταν στο πλευρό του, δίπλα του, αν μπήκε μπροστά στηρίζοντας την πάλη του. «Με την προεκλογική περίοδο να κορυφώνεται», όπως είπε, «θα ακούσουμε πολλά, ενώ δεν θα λείψουν και τα ψέματα, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία. Αυτός ο δρόμος είναι για όσους δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο λαό. Εμείς, έχοντας στο πλευρό μας τους κατοίκους, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και αυτές τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Το δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού! Για να καταφέρει να πάρει όλα όσα δικαιούται!».