Τρίτη 14/05/2019 - 10:14

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νιγρίτα (ΦΩΤΟ)

Στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μάη με μεγάλη επιτυχία η πολιτική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τον Γεράσιμο Λάγιο υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Βισαλτίας και τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Ο Γεράσιμος Λάγιος αναφέρθηκε στη διαφορά της πολιτικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους δήμους σε σχέση με όλους τους άλλους υποψήφιους που προσπαθούν να εφαρμόσουν όσο γίνεται καλύτερα την πολιτική της ανάπτυξης όπως προωθείται από την ΕΕ και την κυβέρνηση. Σε βάση αντιλαϊκή και με στόχο την αύξηση των κερδών ομίλων και μεγάλων επιχειρήσεων. Για τις ανάγκες του λαού καμιά μέριμνα παρά μόνο αύξηση τελών, μείωση υπηρεσιών και υποταγή στη λογική «δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι καλύτερο».

Αναφέρθηκε με παραδείγματα στους πέντε δήμους που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τη δράση τους σε λαϊκή κατεύθυνση, κόντρα στο αρνητικό γενικό κλίμα και νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Δήμαρχοι πρωτοπόροι στις διεκδικήσεις μαζί με το λαό και να πετυχαίνει αυτό που αρχικά φαινόταν αδύνατο. Υποδομές για το λαό και τις ανάγκες του, μη διστάζοντας να συρθούν ακόμη και σε δικαστήρια από τα οποία βγήκαν νικητές γιατί υπήρχε η γενική κατακραυγή του λαού που τους στήριζε. Μια τέτοια πολιτική καλούνται και οι δημότες της Βισαλτίας να ψηφίσουν για να μπουν σε ένα δρόμο διεκδίκησης και αγώνα για όσα πραγματικά τους ανήκουν.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξαπάτησης που έχει στηθεί από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου παρουσιάζοντας το κόμμα τους σαν δήθεν αριστερό - προοδευτικό. Στην ουσία δεν διαφέρει σε τίποτε από την πολιτική της ΝΔ που και τα δύο κόμματα υπηρετούν πιστά το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές. Αναφέρθηκε στους νόμους που φοροαπαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο και αυτούς που ρίχνουν το φορολογικό βάρος στο λαό. Τους νόμους της ΝΔ συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια κατεύθυνση των εντολών της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στην επικίνδυνη διεθνή κατάσταση στην περιοχή και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης να υπηρετεί τυφλά το ΝΑΤΟ και όχι το συμφέρον της χώρας μας και του λαού. Στην απαράδεκτη διαστρέβλωση της ιστορίας από τα επιτελεία της ΕΕ στο θέμα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει το κατάπτυστο κείμενο της ΕΕ για τη δήθεν Μέρα της Ευρώπης και όχι Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης (9 Μάη). Είναι μια προσπάθεια στήριξης των φασιστικών δυνάμεων της Ευρώπης και από κοντά και ο δήθεν αντιφασιστικός ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό μέτωπο κατά του φασισμού είναι μόνο το ΚΚΕ.

Καυτηρίασε τους υποψήφιους που κατεβαίνουν στην περιοχή δήθεν ανεξάρτητοι. Πραγματικά κοροϊδεύουν το λαό γιατί, όπως είπε «δεν υπάρχει κανένας απολίτικος». Έκανε σαφές ότι και στους δύο γύρους των τοπικών εκλογών «ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης αυτής της θέσης. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν καμία ψήφο μας».

Ο Θανάσης ΠαφίληςΟ Γεράσιμος Λάγιος