Τρίτη 14/05/2019 - 16:39
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου και νεολαίας από τις εργατογειτονιές της Αγίας Βαρβάρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και έδωσε το παρόν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τη Δευτέρα 12 Μάη στον πεζόδρομο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και Μ. Αλεξάνδρου. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η οργανωμένη άφιξη στο χώρο από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στη συγκέντρωση.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ειδικά για το μικρότερο κακό ο ομιλητής σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως το μικρότερο κακό σε σχέση με τη ΝΔ. Κάτι δίνει... Ανακοίνωσε τώρα ένα προεκλογικό πακέτο παροχών προς τα λαϊκά στρώματα… και έρχεται και λέει πως οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ θα πάρουν πίσω ακόμα και αυτό. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει, επιστρέφει ελάχιστα ψίχουλα απ’ αυτά που κλέβει, με τα συστηματικά υπερπλεονάσματα, την αβάσταχτη φοροληστεία του λαού, τις περικοπές δαπανών, και με θράσος τα αποκαλεί παροχές. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη φορολογική του πολιτική κυριολεκτικά διέλυσε και διαλύει τους αυτοαπασχολούμενους, να εμφανίζεται ως σωτήρας τους με τις 120 δόσεις. Δεν κοροϊδεύουν κανέναν. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης σας με δόσεις. Θέλουμε, απαιτούμε και θα πετύχουμε, να πληρώσουν αυτοί που φταίνε, τα πολιτικά σας αφεντικά, οι μεγάλοι όμιλοι.

Κυρίως όμως, η λογική του μικρότερου κακού είναι τουλάχιστον διαλυτική. Σπρώχνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι γιατί επιβιώνουν και τους κρύβει πόσο έχουν χάσει όλη την περίοδο της κρίσης και πόσο καλά μπορούν να ζήσουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μικρότερο κακό. Είναι ο πιο αποτελεσματικός υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου γιατί προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική και με θράσος την εμφανίζει ως μονόδρομο, ως την καλύτερη δυνατή λύση...

Αλλά η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Διαθέτει εκτεταμένους υλικούς πόρους, μεταλλεία, ορυχεία, υδρογονάνθρακες, διαθέτει μηχανοποιημένη αγροτική παραγωγή, οργανωμένες μεταφορές, και πάνω απ' όλα έμπειρο εργατικό δυναμικό που μπορεί να εργαστεί και να καλύψει τις ανάγκες του.

Και πρόοδος είναι μόνο εκείνη η κατεύθυνση που λύνει τις ανάγκες των εργαζόμενων. Και υπάρχει λύση που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας. Η λύση αυτή προϋποθέτει να δούμε κατάματα το πρόβλημα. Να δούμε τον πραγματικό μας αντίπαλο. Να δούμε ότι σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι υλοποιούν την ίδια πολιτική γιατί από πίσω, οι 1000 οικογένειες που ελέγχουν τη χώρα έχουν την εξουσία, οι αντίστοιχες στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Τα δικά τους συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν την πολιτική σε Ελλάδα και στην ΕΕ. Και ελπιδοφόρα λύση για το λαό είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης... Ο δρόμος που γκρεμίζουμε απ' την εξουσία τους ομίλους, που παίρνουμε τα κλειδιά της οικονομίας και της κοινωνίας στα χέρια μας, εμείς οι εργαζόμενοι, η εργατική εξουσία, η κοινωνικοποίηση της συγκεντρωμένης παραγωγής, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της, η Ελλάδα και η Ευρώπη του Σοσιαλισμού».

Στη συνέχεια ιδιαίτερο κάλεσμα στη νεολαία απηύθυνε μέσα από τον χαιρετισμό της η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Η Κ. Τσιουπρά στην ομιλία της ανέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας της ΕΕ.

Κάλεσε κάθε νέο να σκεφτεί ποιον τελικά ωφελεί η ανάπτυξη, η ασφάλεια, η κινητικότητα με την οποία την συνδέουν, το λαό ή το κεφάλαιο. Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στο προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέδειξε ότι το πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Ότι όλες αυτές οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο προοδευτικό μέτωπο όχι μόνο δεν μπορούν να χτυπήσουν το φασισμό, αλλά τον θρέφουν γιατί στηρίζουν αυτό το σύστημα, είναι με την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική. Τελειώνοντας κάλεσε τους νέους να σκεφτούν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εκεί που οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι αγωνιστές είναι πιο δυνατοί και κάλεσε σε υπερψήφιση του Κόμματος σε όλες τις κάλπες.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Βαγγέλη Σερίφη, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μάχη και για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια μάχη πολιτική. Κάλεσε το λαό και τη νεολαία να δει τη δράση που είχαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις περιφέρειες, εκεί που δεν ήταν πλειοψηφία και τι μάχες έδωσαν απέναντι σε όλους τους άλλους εκλεγμένους. Αλλά και τη μάχη που έδωσαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή και Ικαρία για να είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα ψευτοδιλήμματα που μπαίνουν από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την «πρόοδο» και τη «συντήρηση» αλλά και στους υποψήφιους που εμφανίζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου. Όπως είπε χαρακτηριστικά όλοι αυτοί οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι έχουν πολιτική σκέψη και πρόταση και σήμερα αλλά θα έχουν και την επομένη των εκλογών και θα στοχεύσουν όλοι μαζί ενάντια στις δυνάμεις του ΚΚΕ. Τέλος κάλεσε το λαό και τη νεολαία της Αγίας Βαρβάρας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να αξιοποιήσουν τη μάχη των εκλογών για να πορευθούν ταξικά με το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Αγίας Βαρβάρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ελένης Καρανάσιου, η οποία σημείωσε ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού δεν είναι απλά ένα σύνθημα! Είναι κάλεσμα που εκφράζει την ανάγκη ο λαός να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, γιατί το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του φωνής, της δικής του πάλης, μέσα από το δυνάμωμα των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τις ευρωεκλογές. Είναι στόχος ελπίδας και προοπτικής για να απολαύσουμε τη ζωή που μας αξίζει και όχι μια ζωή με τα ελάχιστα». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε γλέντι στο προεκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με μαχητική αισιοδοξία, κέφι, μουσική και χορό.